Annonse
Min Familie

Sitronruter

Her har du en kjapp liten kake som du lager på null komma niks. En sprø bunn med deilig myk sitronfyll på toppen. Litt surt, litt søtt, bare godt!
Oppskriften er hentet fra Martha Stewart – creamy lemon squares
du trenger
til bunnen
110g smør, myk
60g melis
125g hvetemel
til fyllet
4 store eggeplommer (lag marengs med eggehvitene eller opbevar de i frysen)
400ml søt kondensert melk
175ml sitronsaft (saften av ca. 4 sitroner)
melis til pynt
ovn temp 175C
Lag bunnen.Bland smør og melis sammen til du har en myk masse. Jeg brukte håndmikseren til dette da det er en relativ liten mengde med deig. Tilsett mel og rør til det hele kommer sammen – xet blir en smulete deig. Dekk en 20×20 form (eller bruk en rund form) med bakepapir og hell deigen oppi. Bruk håndflaten/fingrene til å trykke deigen relativt jevnt over bunnen og litt op kantene. Prikk bunnen med en gaffel.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 min til bunnen er gyldenbrun. I mellomtiden blander du eggeplommer, kondensert melk og sitronsaft sammen for fyllet.
Når bunnen er ferdig stekt, heller du fyllet direkte opp på den varme bunnen og setter det hele umiddelbart tilbake i ovnen. Stek i 25-30 minutter til fyllet har stivnet. La kaken avkjøle i formen. Når den er helt avkjølt setter du kaken i kjøleskapet en 2 timers tid eller over natten
Ved hjelp av bakepapiret løfter du kaken ut av formen. Skjær den i ruter, strø over litt melis som pynt og server.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 14. november 2011

    Oi.oi,oi det hørtes digg ut!
    Jeg er nesten enda er glad i lime enn i sitron, så limeruter må det bli her snart også! Kan tenke meg at det hadde smakt godt med litt hakket pistasjnøtter på toppen også!

  • Reply Vilde 13. november 2011

    Nå står våre ruter og avkjøler seg på benken. Etter en time i kjøleskapet skla jeg og ettåringen brygge te og ta de med inn på senga til far på farsdagen! (han sover leeeenge når han kan, hehe)

    Siden far er veldig glad i lime ble det limeruter på oss i dag. Brukte saften av 7 (!) limer. Gav kaken en kanelstrø på toppen, for det passer god til lime, synes jeg. Og rev litt limeskall i fyllet også. Sånn for sikkerhets skyld! Ettåringen gjorde kål på slikkepotten som var full av limefyll – det var i alle fall poppis!

  • Reply Mat på Bordet 2. oktober 2011

    Mmm, ja de er veldig, veldig gode! 🙂

  • Reply Gunhild 30. september 2011

    Dette ser ut som noe jeg kommer til å elske! <3

  • Reply Mat på Bordet 29. september 2011

    Ja, sitron ruter er bare digg ! :))

  • Reply myfoodpassion 28. september 2011

    Så morsomt, jeg bakte også sitronruter i dag. helt annen type oppskrift. Flere som liker det.
    Leser også Martha Stewart. Hun har massevis av fine oppskrifter på sin nettside.

  • Reply Kristines krimskrams 28. september 2011

    Oi, denne så utrolig god ut! Tror jeg må prøve å lage den en dag i den nærmeste fremtid 🙂

  • Reply Mat på Bordet 28. september 2011

    @Kristine – denne er super enkel så det er bare å sette i gang!!

    @AnneK- Har sett det på Meny, men mye billigere i innvandrer butikk!!

  • Reply Quiltefia 28. september 2011

    Hei!! Den så god ut!! Jeg elsker kaker med sitron!! Skal prøves!! Søt kondensert melk, hvor kjøper jeg det??AnneK:-)

  • Reply Kristine 28. september 2011

    Nam nam! Jeg har lenge hatt lyst til å lage sitronterte, men synes det virker som mye klabb og babb for ei som ikke er så flink med kaker. Denne så imidlertid ut som et utmerket alternativ. Skal prøves!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »