
Denne varianten var et resultat av at jeg hadde en salvie plante stående på kjøkkenbenken. Litt cheddarost hadde jeg også i kjøleskapet og til cheddarost er det godt med litt sennep. Dermed ble det brød. Godt ble det også. Ingen overveldende smaker her, men som mannen i huset sa, så passer ikke brødet så godt til bringebærsyltetøy…..
du trenger
- 500g hvetemel
- 1ss finhakket salvie
- 1/2ts sennepspulver (Colemans for eksempel)
- 50g finrevet cheddarost (bruk en microplane hvis du har)
- 1/2ts tørrgjær
- 1 1/2ts salt
- 1ss olivenolje
- 400ml vann
Har du ikke laget no knead bread før råder jeg deg å ta en titt på denne videoen her.
Bland mel, ost, salvie, sennepspulver, gjær og salt i en bolle. Bland sammen. Ha 1ss olje i 400ml vann og hell det over det tørre.
Bland til deigen kommer sammen. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18timer.
Legg et stykke bakepapir på benken din. Strø den godt med mel. Hell deigen på bakepapiret og brett den noen ganger. Sett den med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i 2 timer til.
Når 90 minutter av andre hviletid har gått, setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og la formen og ovnen varme opp i 30 minutter.
Ha så deigen opp i formen, sett på lokket og sett det hele tilbake i ovnen. Sett timeren på 30 minutter. Ta så av lokket, sett temperaturen ned til 220C og stek i 15 minutter til.
Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.
La den avkjøle helt før du skjærer deg en skive.
Heisann! Har ikke forsøkt å få tak i det her hjemme, har familie i Australia og Wattleseed er alltid en del av «pakken» som tas med ved besøk. Ellers er det vel sikkert mulig å bestille via nettet.
Hei June – ja det var faktisk en strålende idé. Jeg er igrunnen ikke så glad i tahini (sløyfer det vanligvis når jeg lager houmus) men kan selvfølgelig bli kjempegodt i et brød! Skal forsøke din variant jeg 🙂
Wattleseed har jeg aldri hørt om, det skal jeg nå google. Får du tak i det i Norge?
Heisann! Jeg er veldig glad i sesam, og lager gjerne en sesam remix av de fleste oppskriftne jeg prøver. Siden du sier det blir vanskeligere å komme på nye varianter kan du jo teste dette…
June Soon no kneed sesam
400g hvetemel
50g sammalt hvete fin
50g havrekli
1dl ristede sesamfrø, eller mer hvis du vil.
2ts salt
1/4ts gjær
4dl, eller litt mer hvis du foretrekker fuktig deig, vann med 2 store spiseskjeer Tahini(sesampasta) rørt inn/oppløst.
Ellers vanlig no-kneed fremgangsmåte.
Tahini gjør at det blir en herlig intens sesam smak!
En annen smak jeg elsker i brød og som virkelig kan anbefales er Wattleseed. Et «krydder» som ikke er så mye i bruk her i Norge enda, men for de med fartstid fra Australia sikkert vil kjenne igjen.
Nei, jeg vet virkelig ikke hva som skjer med brødet ditt 🙁
Er temperaturen på ovnen din korrekt? Måler vekten din riktig?
Jeg har nå bakt dette brødet uttallige ganger og i utallige varianter og aldri hatt dette problemet.
Kanskje vi rett og slett må bake et brød sammen en dag….:)
Nå har jeg prøvd meg på ulike no knead bread, og det er ikke helt perfekt enda. Jeg steker og steker, men det er fremdeles ikke gjennomstekt! Nå har jeg forlenget det til 40 + 20 minutter, og enda kunne den grove varianten jeg lagde stått lengre. Why?? Gryten er 24 cm.
Et annet problem jeg har er at deigen min er mye fuktigere enn det du viser. Den kan overhodet ikke heve på kjøkkenbenken, den flyter ut og må ligge i et håndkle i bollen. Jeg holder igjen på vannet, men likevel; Det kan ikke være meningen at jeg skal bruke SÅ mye mindre vann enn deg?
Hei,hei!
Sorry at jeg er litt sent ute med svar…
Diam. på min gryte er 24cm.
Har du større gryte kan du vurdere om du skal øke litt på mengdene, har du mindre kan du minske. Tilpass steketiden i begge tilfeller….
Nam, ser godt ut. Fin blogg du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen.
Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/
Glad jeg fant denne bloggen! Masse herlig inspirasjon 🙂 Jeg lurer på hvor stor kjele/ildfast form trenger jeg for å lage dette brødet?