ANNONSE

Eltefritt brød med salvie, cheddar og sennep

Eltefritt brød med cheddar, salvie og sennep
Ok, jeg innrømmer det. Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne på nye varianter av no knead bread. I begynnelsen hadde jeg ideer på lager, nå må jeg tenke litt, lete litt, undersøke litt….Men det er jo det som er det morsomme med brødbaking – det finnes utallige varianter man kan lage bare man får tenkt seg om litt.

Denne varianten var et resultat av at jeg hadde en salvie plante stående på kjøkkenbenken. Litt cheddarost hadde jeg også i kjøleskapet og til cheddarost er det godt med litt sennep. Dermed ble det brød. Godt ble det også. Ingen overveldende smaker her, men som mannen i huset sa, så passer ikke brødet så godt til bringebærsyltetøy…..

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1ss finhakket salvie
  • 1/2ts sennepspulver (Colemans for eksempel)
  • 50g finrevet cheddarost (bruk en microplane hvis du har)
  • 1/2ts tørrgjær
  • 1 1/2ts salt
  • 1ss olivenolje
  • 400ml vann

Har du ikke laget no knead bread før råder jeg deg å ta en titt på denne videoen her.

Eltefritt brød med cheddar, salvie og sennep

Bland mel, ost, salvie, sennepspulver, gjær og salt i en bolle. Bland sammen. Ha 1ss olje i 400ml vann og hell det over det tørre.

Eltefritt brød med cheddar, salvie og sennep

Bland til deigen kommer sammen. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18timer.

Legg et stykke bakepapir på benken din. Strø den godt med mel. Hell deigen på bakepapiret og brett den noen ganger. Sett den med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i 2 timer til.

Når 90 minutter av andre hviletid har gått, setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og la formen og ovnen varme opp i 30 minutter.

Ha så deigen opp i formen, sett på lokket og sett det hele tilbake i ovnen. Sett timeren på 30 minutter. Ta så av lokket, sett temperaturen ned til 220C og stek i 15 minutter til.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Eltefritt brød med cheddar, salvie og sennep

La den avkjøle helt før du skjærer deg en skive.

Kommentarer

  1. Reply Anonymous 30. oktober 2012

    Heisann! Har ikke forsøkt å få tak i det her hjemme, har familie i Australia og Wattleseed er alltid en del av «pakken» som tas med ved besøk. Ellers er det vel sikkert mulig å bestille via nettet.

  2. Reply Mat på Bordet 24. oktober 2012

    Hei June – ja det var faktisk en strålende idé. Jeg er igrunnen ikke så glad i tahini (sløyfer det vanligvis når jeg lager houmus) men kan selvfølgelig bli kjempegodt i et brød! Skal forsøke din variant jeg 🙂
    Wattleseed har jeg aldri hørt om, det skal jeg nå google. Får du tak i det i Norge?

  3. Reply June Soon 20. oktober 2012

    Heisann! Jeg er veldig glad i sesam, og lager gjerne en sesam remix av de fleste oppskriftne jeg prøver. Siden du sier det blir vanskeligere å komme på nye varianter kan du jo teste dette…

    June Soon no kneed sesam
    400g hvetemel
    50g sammalt hvete fin
    50g havrekli
    1dl ristede sesamfrø, eller mer hvis du vil.
    2ts salt
    1/4ts gjær
    4dl, eller litt mer hvis du foretrekker fuktig deig, vann med 2 store spiseskjeer Tahini(sesampasta) rørt inn/oppløst.
    Ellers vanlig no-kneed fremgangsmåte.
    Tahini gjør at det blir en herlig intens sesam smak!

    En annen smak jeg elsker i brød og som virkelig kan anbefales er Wattleseed. Et «krydder» som ikke er så mye i bruk her i Norge enda, men for de med fartstid fra Australia sikkert vil kjenne igjen.

  4. Reply Mat på Bordet 23. november 2011

    Nei, jeg vet virkelig ikke hva som skjer med brødet ditt 🙁
    Er temperaturen på ovnen din korrekt? Måler vekten din riktig?
    Jeg har nå bakt dette brødet uttallige ganger og i utallige varianter og aldri hatt dette problemet.
    Kanskje vi rett og slett må bake et brød sammen en dag….:)

  5. Reply Anonymous 14. november 2011

    Nå har jeg prøvd meg på ulike no knead bread, og det er ikke helt perfekt enda. Jeg steker og steker, men det er fremdeles ikke gjennomstekt! Nå har jeg forlenget det til 40 + 20 minutter, og enda kunne den grove varianten jeg lagde stått lengre. Why?? Gryten er 24 cm.

    Et annet problem jeg har er at deigen min er mye fuktigere enn det du viser. Den kan overhodet ikke heve på kjøkkenbenken, den flyter ut og må ligge i et håndkle i bollen. Jeg holder igjen på vannet, men likevel; Det kan ikke være meningen at jeg skal bruke SÅ mye mindre vann enn deg?

  6. Reply Mat på Bordet 10. oktober 2011

    Hei,hei!
    Sorry at jeg er litt sent ute med svar…
    Diam. på min gryte er 24cm.
    Har du større gryte kan du vurdere om du skal øke litt på mengdene, har du mindre kan du minske. Tilpass steketiden i begge tilfeller….

    Så fin blogg du har Thea – bli med på Matbloggsentralen! Se http://www.matbloggsentralen.com

  7. Reply Thea 3. oktober 2011

    Nam, ser godt ut. Fin blogg du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen.

    Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/

  8. Reply Marita 3. oktober 2011

    Glad jeg fant denne bloggen! Masse herlig inspirasjon 🙂 Jeg lurer på hvor stor kjele/ildfast form trenger jeg for å lage dette brødet?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »