Eltefritt brød med timian og hvitløk

Eltefritt brød med timian og hvitløk

Etter salvie brødet som jeg skrev om på mandag (innlegget kan du se ved å klikke her ) er det nok en urt som står for tur. Nemlig timian. Og hva passer godt til timian – hvitløk selvsagt! Jeg har brukt en moderat mengde med hvitløk her, slå deg løs ved å tilsette enda mer om du ønsker.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1ss finhakket timian
  • 4 hvitløksfedd, finrevet (jeg brukte en microplane)
  • 1/2ts tørrgjær
  • 1 1/2ts salt
  • 1ss olivenolje
  • 4dl vann

Har du ikke laget eltefritt brød før, anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland mel, timian, hvitløk, salt og tørrgjær i en bolle. Rør det godt sammen.

Eltefritt brød med timian og hvitløk

Tilsett vann og olivenolje og bland til deigen kommer sammen.

Eltefritt brød med timian og hvitløk

Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18timer.

Ta frem et stykke bakepapir og strø den godt med hvetemel. Hell deigen over på bakepapiret og brett den et par ganger. Legg deigen med brett siden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfast form med lokk i en kald ovn etter at 90 minutter av hviletiden er gått. Sett ovnen på 250C og la den og formen varme opp i 30 minutter. Ta ut formen, hell deigen opp i, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30minutter, så 15minutter uten lokk og med temperaturen senket til 220C. Ta børdet ut av formen og la den avkjøle helt på en rist.

Eltefritt brød med timian og hvitløk

Du kan gjerne erstatte 100g av hvetemelet med fullkorns hvetemel (finmalt) om du ønsker en noe grovere variant.

Og som salvie brødet er dette en ganske allround brød som passer til blingser, supper og salater.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 2. desember 2013

    Hei René
    Det har du helt rett i – ingen brød med oliven er å finne her på bloggen… Må nok gjøre noe med det… I mellomtidem anbefaler jeg å bytte pesto med tapenade i opp brød med med pesto oppskriften…
    http://www.matpaabordet.com/2011/09/no-knead-pestobrd.html

  • Reply René 1. desember 2013

    Har prøvd ut mange av opskriftene dine i det siste! Så gode!! Jeg har dog enda ikke lagt merke til noen oppskrifter på brød med oliven.. har du det? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 2. juli 2012

    Det er en gjennomgående kommentar at deigen av og til blir så våt at den ‘renner utover’. Men, de gode nyhetene er at selv om deigen virker uhåndterbar blir resultatet like bra! Øvelse gjør mester, forsett å bake brød! Lykke til 🙂

  • Reply kamelone 29. juni 2012

    Prøvde meg på dette i dag, men selv så lett det ser ut så gikk det galt… Deigen ble veldig løs, så løs at den rant utover på bakepapiret. Selv etter å ha brettet inn ganske mye mel var den så tynn at den rant under kanten på bollen jeg hvelva over før andre heving. Fikk tømt den oppi gryta, men det ble mye kliss. Men mulig det blir bra allikevel? Jeg gir uansett ikke opp og kommer til å prøve flere varianter.

    Flott blogg du har som jeg stadig vender tilbake til for inspirasjon. Stå på!

  • Reply Mat på Bordet 16. oktober 2011

    Så bra at du prøvde! Du har helt rett- de er latterlig enkle å lage 🙂 Keep on baking!

  • Reply stephtastique 16. oktober 2011

    Jeg har fulgt med på bloggen din i noen måneder og når jeg så denne oppskriften visste jeg at det var på tide å prøve meg på no-knead brødet. Det var latterlig lett og brødet ble fantastisk! Takk for oppskrifter, elsker bloggen din:D

  • Reply Mat på Bordet 7. oktober 2011

    ha,ha, kanskje ikke så sum idé..:))

  • Reply Anonymous 7. oktober 2011

    Nam, så godt ut.
    Du burde forandre navnet på bloggen din til no knead- et eller annet…LOL

  • Reply Mat på Bordet 7. oktober 2011

    :))

  • Reply Synnøve. 6. oktober 2011

    Ikke så dumt det der. Må nok pröve igjen trur eg :))
    Venter med spenning på kaken i morgo :))

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »