3 etasjers klin kokoskake!

Det er noe fasinerende med en høy kake. Flotte, pompøse kaker som bare skriker at her er det en anledning som skal feires. Bursdager for eksempel! Hvorfor ikke slå til med en ordentlig imponerende sak av en kake? Det trenger litt nøyaktighet, men det er ellers ikke vanskelig å lage en kake som er noe utenom det vanlige. Glem den flate formkaken og overrask bursdagsbarnet med en kalass av en kake!
du trenger
325ml maisolje
6 store egg
600g sukker
2ts vaniljeekstrakt
575g hvetemel
1ts bakepulver
1/2ts salt
325ml melk
tili glasuren trenger du*
60g hvetemel
500ml melk
450g myk smør
450g sukker
2ts kokos essens
kokos for pynt
ovn temp. 180C
Forbered 3 runde kakeformer ( 20cm diameter.) Smør de godt, strø med mel og legg et stykke bakepapir i bunnen. Bruker du større former må du regne med en mindre høy kake og mindre steketid.
Pisk olje og sukker godt sammen. Pisk gjerne noen minutter. Tilsett egg, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg og pass på å skrape ned deigen fra siden av bollen slik at alt blir godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakten. Bland mel, bakepulver og salt sammen i en annen bolle. Tilsett mel og melk vekselvis til deigen. Begynn og avslutt med melblandingen. Ikke overarbeid deigen, pisk bare til det er blandet. Fordel deigen så jevnt som mulig i de tre formene. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en kakepinne i midten av kaken og den kommer ut ren. Husk at du må tilpasse steketiden hvis du bruker en annen størrelse form.
La kakene avkjøle en 10 minutters tid i forme og så på rist.
Begynn på glasuren. Ha melk i en kjele og tilsett hvetemel. Rør hele tiden mens du varmer opp blandingen. La det koke opp, rør hele tiden slik at det ikke danner seg klumper. La det koke en 5 minutters tid mens du rører. Ta av varmen, hell over i en skål, dekk til med plast og la det avkjøle en 20 minutters tid på kjøkkenbenken. Sett det så i kjøleskapet slik at det blir helt kaldt.
Rør sukker og smør lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Det vil ta ca. 5 – 10 minutter. Tilsett melblandingen og pisk videre. Smak til med kokosessens. Rør godt. Sett glasuren i kjøleskapet og la det stivne noe (ca. 15 minutter).
Skjær toppene av kakene slik at du får helt flate kaker. Gjør dette så nøye som mulig slik at kaken din ikke blir skjev. Sett kakene opp på hverandre og pass på at de er like store. Bruk kniven for å tilpasse de hvis nødvendig.
Sett en kake på kakefatet ditt. Sett strimler av bakepapir under (du skal kunne dra de vekk når kaken er ferdig) slik at du ikke søler glasur på kakefatet. Smør en ca. 1cm tykk lag med glasur jevnt over kaken. Sett en kake på toppen av dette. Smør toppen av denne kaken med 1 cm  glasur og sett den siste kaken på toppen av denne igjen.
Legg en klatt med glasur på toppen av kaken og smør det relativt tynt ut over hele kaken – toppen og sidene. Dette er bare «grunningen» så det er ikke så nøye om du får med deg litt smuler eller om den kommer på ujevnt. Prøv å rett opp evt. ujevnheter med glasuren slik at den er helt rett når du ser på denne fra alle kanter.
Sett kaken i kjøleskapet 30-40 minutter til glasuren har stivnet noe. Oppbevar resten av glasuren kjølig også. Ta frem kaken og fordel resten av glasuren pent over kaken. Hell over litt kokos og «kast» det opp langs sidene. Dra forsiktig vekk bakepapir stimlene. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og taes frem en halvtime før servering.
Gjett om bursdagsbarnet blit glad!!
* dette er den samme glasuren jeg brukte for chocolate chip cupcakes som du finner her.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 10. oktober 2011

  Takk Caroline og Ugla!! :))

 • Reply Ugla 9. oktober 2011

  Flott artikkel i Aftenposten! Likte kjøkkenet ditt veldig godt.

 • Reply Caroline 9. oktober 2011

  Oh la la! Fabelaktig kake!

 • Reply Mat på Bordet 9. oktober 2011

  Helt klart – kake er kake – uansett hva jeg gir den som navn 🙂

  Og ja, hadde jeg ristet kokosen hadde det gitt mer smak, men jeg var mer opptatt av fargen på kokosen enne smaken denne gangen. Jeg tror i grunnen, at neste gang jeg lager kaken skal jeg raspe kokosen selv fra en kokosnøtt. Målet er store fine hvit flak av kokos – enda mer dekorativt 🙂

 • Reply TinaGustafsson.com 9. oktober 2011

  Oj så gott!

 • Reply Anonymous 9. oktober 2011

  Takk for flott oppskrift!
  Hvis du rister kokosen lett i en panne før den legges på kaken (må ikke bli brent) blir det enda bedre smak!

 • Reply Rita 9. oktober 2011

  Å himmel for en flott kake 🙂 3-lag, 3 etg. samma det, kake er kake 🙂

 • Reply Anonymous 8. oktober 2011

  ….hvorfor gjøre det så vanskelig – 3 lags kake-

  Bjørg

 • Reply Mat på Bordet 8. oktober 2011

  Takk Annica!

 • Reply Annica Om Mat 8. oktober 2011

  Fantastisk kake Ina:)

 • Reply Annica Om Mat 8. oktober 2011

  Fantastisk kake Ina:)

 • Reply Anonymous 8. oktober 2011

  Det er feil i tittelen. 3 etg kake betyr at du har 3 kaker i forskjellige størrelser stående over eller på hverandre. Det du har laget er en høy kake med to lag fyll inni.

 • Reply Mat på Bordet 7. oktober 2011

  Yikes! Takk for at du sa i fra – 6 egg..
  Oppskriften er rettet…:))

 • Reply Anonymous 7. oktober 2011

  Lurer på hvor mange egg det skal til i Klin kokos kaken .

  Hilsen Kakemons

 • Reply Mat på Bordet 7. oktober 2011

  Takk Magne, alltid hyggelig å bli fanget opp av VG!

 • Reply Magne D. Antonsen 7. oktober 2011

  Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »