Jeg fikk plutselig lyst på eggesalat. Kanskje det var fordi jeg begynte å tenke på utfordringen vi skal ha på Matbloggsentralen denne uken i anledning verdens eggdag på fredag. Vet ikke. Det er nokså sannsynlig.
Og siden jeg nettopp har hatt huset fyllt med god karri lukt, måtte det bli en eggesalat med karri. Jeg brukte hot karri, men bruk gjerne en mild en også. Litt salt, litt løk, litt selleri, litt yoghurt noen egg og du har verdens deiligste eggesalat. Enkelt og greit.
du trenger
5 hardkokte egg
3ss yoghurt naturell
1-2 sjalottløk, finhakket
1/2 stilk stangselleri
1ts karripulver
1/2ts nykvernet salt
Ha yoghurt, karri, salt, stangselleri og løk i en skål.
Hakk eggehvitene.
Ha eggeplommene i en skål
og mos de med gaffel.
Bland yoghurten med krydder , løk og selleri.
Tilsett eggehviter og plommer
Rør godt sammen og smak til med evt. mer salt.
Server på knekkebrød eller på en brødskive. Gjerne med litt grønt til. Ønsker du å gjøre enda en liten vri på eggesalaten kan du tilsette litt tørket frukt – finhakket aprikose eller noen rosiner for eksempel.
😀
Nam , det så godt ut 🙂
Nydelig : )
Mmm, ja……!
– mild karri! :-D8
med skikkeleg grovbrød må det vere nydeleg som langfrukostmat!
oooo, det var modig – karri til frokost! Hvorfor ikke!
den må testast – ein slik nylaga frukostsalat kan ikkje vere noko anna enn særs godt!