Frokost på farten

Av og til må man bare. Spise frokost på farten mener jeg. Kaffe kopp i den ene hånden, veske i den andre stormende mot bilen/trikken/bussen. Vi har alle vært der, noen av oss mer regelmessige enn andre:)
Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg fungerer dårlig uten frokost og enda dårligere med noe søte greier som jeg rasker med meg fra kiosken eller bensinstasjonen. Nå har jeg har løsningen! Og ikke bare fyller den dine frokost behov, men den fungerer supert som en liten enrgi snack til sultne barn. Gi de en å ha med i matboksen eller la de spise en når de kommer hjem fra skolen. Lurt hva?
Det tar deg en halvtime å lage disse, kjapt og enkelt altså i tillegg til å smake godt!
du trenger
100g havregryn
50g tørkede blåbær
50g tørkede gojibær
35g linfrø
70g grovhakkede pistasjnøtter
60g peanøttsmør
100g honning

ovn temp 150C

Bytt ut goji og blåbær med tørkedekirsebær, tranebær, aprikoser eller annet om du vil.
Det samme gjelder for pistasjnøtter – bruk hasselnøtter, valnøtter, peanøtter, hva du nå må ønske eller ha liggende i skapet.

 

Ha havregryn, bær, linfrø og nøtter i en skål.

 

Ha peanøttsmør og honning i en liten gryte og sett over middelssterk varme. La det smelte sammen mens du rører.

 

Bland det våte med det tørre

og press massen ned i en bakeform ( ca.15x20cm) som du har dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i 20minutter. La det avkjøle i formen til det stivner noe, ta det så opp og la det kjøle helt av på rist.

Skjær i ruter. Pakk noen i matpapir så er de klare til å raske med seg. Oppbevar i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 23. oktober 2011

    Hadde prøvd å steke de litt lengre ja!

  • Reply Astrid 23. oktober 2011

    Har prøvd de to ganger, og de er nydelige på smak. Men mine blir veldig smulete. Skal de være det? eller kan jeg f.eks. steke de litt lenger?

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2011

    @ Molithaa – Takk i like måte :))

    @Micehlle – ja da er det midt i blinken!

  • Reply Michelle 17. oktober 2011

    Min digger granola og muesli, han er den store granola-produsenten her i huset, så tror nok han kommer til å like det ja 🙂

  • Reply Molithaa 17. oktober 2011

    Hei 🙂
    denne må jeg prøve,så kjempegode ut 🙂

    ha en fin mandag 🙂

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2011

    Bare hyggelig 🙂

  • Reply Lappedamen 17. oktober 2011

    Denne oppskriften hørtes virkelig super ut. Skal jammen prøve denne. Tusen takk for tipset.

  • Reply Ingunn Rekstad 17. oktober 2011

    Ser kjempegodt ut! Dette må jeg prøve!
    Har lyst til å prøve Gojibær, men aner ikke hvor jeg får tak i det. Noen tips? Hvor kjøper du det?

  • Reply Mat på Bordet 16. oktober 2011

    @Michelle – tja, da kan dette være noe for han… Mannen min var ikke så begeistret – han foretrekker egg & bacon. Få se om ikke jeg kan lage en lunsjbar med smak av egg & bacon…:))

    @chilli og kjærleik – ja, her er det bare å sette i gang 🙂

  • Reply chili og kjærleik 15. oktober 2011

    Mmm, dette såg kjempegodt ut! Må prøvast ut!

  • Reply Michelle 14. oktober 2011

    Hørtes ut som en kjempesmart løsning for å få i mannen min litt mer mat; han har «aldri tid» til å spise lunsj påstår han!

  • Reply Mat på Bordet 14. oktober 2011

    @Maria – har ikke prøvd å fyse de. De holder seg godt i kakeboks og det blir ikke mer enn 10-15 bars, som fosvinner i løpet av en uke….

    @Tina – mmm ja, spiser en nå, veldig godt!

  • Reply TinaGustafsson.com 13. oktober 2011

    Wow, så gott det lät! 🙂

  • Reply Maria 13. oktober 2011

    Morsom vri på musli bar! Disse kan sikkert fryses også, har du prøvd det?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »