Grusom fingermat – til Halloween selvsagt!

 Vi har en Halloween utfordring gående på Matbloggsentralen ( klikk her for å se bidragene så langt) og i den anledning sto vi på kjøkkenet i går og lagde disse grusomme fingerene. Gjett om vi hadde det gøy! Minstemann rullet vorter og stakk inn rosmarin som hår. Jeg penslet på «blod» og prøvde å få fingrene til å se grusomme ut.
Vi brukte pizzadeig som jeg lager på slumpen med mel, tørrgjær, salt, vann og oliveolje. Ønsker du en mer eksakt oppskrift kan du bruke Kjøkkentjeneste’s opprskrift på grissini som du finner her.
Rull ut deigen og kapp den ene enden for å få effekten av en avhugget finger. Legg deigen på et bakebrett dekket med bakepapir. Pensle deigen med sammenvispet egg. Trykk en mandel eller paranøtt i enden som negl. Strø med valmuefrø eller svart sesamfrø eller stikk tørket rosmarin i deigen som «hår». Rull gjerne noen små «vorter» med deig og lim de på med egg. Bruk tomatpurre som blod. Stek til de er gyllenbrune.
Oppbevar fingrene i frysen hvis de ikke skal spises med det samme. Eller la de tørke helt ut hvis du har tenkt å bruke de mer som dekorasjon. Tenke seg, et Halloween bord strødd med avkappede hekse fingre……he,he,he,he…..(hekselatter…)

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 26. oktober 2011

    Ja, de er ordentlig skumle 🙂
    Og nå ligger de i frysen – skvetter hver gang jeg åpner døren til frysen….

  • Reply GryNoKa 23. oktober 2011

    Fantastisk skumle! : )

  • Reply Vanilje 23. oktober 2011

    Å så stilige! Passer perfekt inn som skummel mat og pynt!

  • Reply Mat på Bordet 20. oktober 2011

    Du er nok ikke alene om det…:))

  • Reply Anonymous 20. oktober 2011

    Hahaha, dette var virkelig grusomt. Utrolig morsom idé men dette hadde jeg faktisk IKKE klart å spise.

  • Reply Mat på Bordet 19. oktober 2011

    Så bra! Ikke lenge til Halloween vet du!

  • Reply Janne 19. oktober 2011

    Haha= D
    Fantastisk ekkelt – fantastisk morsomt!!
    Jeg gleder meg til å servere disse ; )

  • Reply Anonymous 19. oktober 2011

    Stilig!
    Mer hyggelige ideer til maten denne dagen, i fjor var forretten hos oss blodårer i kremet blodsaus ( fersk spagetti, kokt i vann med blå konditorfarge, med rød røs ostesaus )

  • Reply Mat på Bordet 19. oktober 2011

    Fingrene smaker som brødpinner ellers. Du kunne selvsagt fylle de med noe for ekstra smak – en form for calzone finger om du vil…:))

    Kransekakedeig var ikke noe dum ide, tenker det kanskje kan se enda mer realistisk ut!

    Takk for alle tilbakemeldinger!!

  • Reply Anonymous 19. oktober 2011

    Ellers takk du..

  • Reply TinaGustafsson.com 19. oktober 2011

    Vilka roliga, dessa måste jag göra, tack för tipset!

  • Reply Anonymous 18. oktober 2011

    Kan lage det med kransedeig og 🙂 da blir di kjempe gode 🙂

  • Reply Karl 18. oktober 2011

    Knall 🙂

  • Reply Anonymous 18. oktober 2011

    de så skikkelig nasty ut! må prøves! Men hvordan smaker de? kan man evt. ha en tynn remse med pizzafyll inni?
    😀

  • Reply Reminiscence 18. oktober 2011

    Hehe – stilige… *skrekkblandetfryd*

  • Reply Mjiaow 18. oktober 2011

    Heisann, syns dette var skikkelig genialt 😀

    Håper det går greit at jeg bruker ett av dine bilder på min blogg å tipser lesere om denne bloggen og halloween fingrene?? =D

  • Reply Mat på Bordet 18. oktober 2011

    Takk Magne!
    Forhåpentligvis blir det mye grusom fingermat å finne på Halloween festene i år :))

  • Reply Magne D. Antonsen 18. oktober 2011

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Mat på Bordet 18. oktober 2011

    Ja, se om de tør ta en ….. :)))

  • Reply Hekkan Hekkel 18. oktober 2011

    Haha, så kule! 🙂 Tenk å servere desse til ungane som står på døra og gaular «knask eller knep?» 🙂 Det må eg nesten prøve, hehehe (hekselatter) 🙂

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2011

    Å gurimalla – det var grusomt det :)))

  • Reply Silje 17. oktober 2011

    Denne hadde det vært interresant å servere på halloween: http://www.notmartha.org/archives/2009/10/27/meat-hand/

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2011

    Takk,takk!
    Veldig gøy å lage og veldig gøy med all den responsen de får 🙂

  • Reply Miranne 17. oktober 2011

    Æsj! Så gøy :o)

  • Reply SuperSunn 17. oktober 2011

    Så utrolig kult!!!

  • Reply Stein Eriksen 17. oktober 2011

    Meget bra laget, jeg er imponert. Stygge var de ihvertfall 😀

  • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2011

    @Anna – borderline grusome defintely – kids aren’t quite sure if they want to eat them….

    @Ege – he,he

  • Reply Ege 17. oktober 2011

    Å fyttirakkern nå ble jeg kvalm….. :/

  • Reply At Anna's kitchen table 17. oktober 2011

    Ha ha they look fab but gruesome! :-))

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »