Plommechutney

Husker du at jeg lagde plommesaft tidligere i  høst med? Ja, da husker du sikkert også at jeg har en hel del plommer i frysen. De tok jeg fatt på nå 😀 Og jammen var det ikke deilig å ha ferdig rensede plommer. Særlig når resten av ingrediensene må skrelles, hakkes, moses, osv.
du trenger
5 hvitløksfedd, finhakket
10cm fersk ingefær, finhakket
1 rød chilli, finhakket
1kg plommer, stenet
500g løk, hakket
500g epler, skrellt, kjernet og hakket
300ml hvitvinseddik
300g sukker
1ss salt
1ss finhakket salvie
Mos hvitløk, ingefær og chilli sammen i en mørtel. Du kan også bruke en foodprocessor eller stavmikser til dette.
Ha alle ingrediensene med unntak av salvien i en stor tykkbunnet gryte.
Kok det opp, rør av og til.
Frukten løsner seg opp etterhvert og chutneyen vil se litt mer ut som dette. La det småkoke til du har ønsket konsistens. Pass på å røre godt og ofte slik at det ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Dette tar 1 – 2 timer. Tilsett hakket salvien helt på slutten. Hell over i rene, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart.
Chutney må få lov til å modnes. La det derfor gå en måneds tid før du spiser det. Den holder seg godt et årstid.

Kommentarer

  • Reply Hanne Ødegaard 20. august 2016

    Hei og takk for en flott side med maaaange gode oppskrifter og inspirasjon
    Jeg lurer litt på hva du bruker plommechutneyen til?
    Mvh Hanne

    • Reply Mat På Bordet 22. august 2016

      Hei Hanne! Tusen takk! Plommechutney kan brukes til lit av hvert. Jeg synes det er godt til svinekjøtt (koteletter for eksempel) og til bratwurst. Kan også smake godt til ost 🙂

  • Reply Mat på Bordet 4. november 2011

    Veldig kjekt med frosne plommer. Har også aprikos, jordbær, bringebær, blåbær og tyttebær i frysen 🙂 Det blir nok mer sylting fremover skal du se :))

  • Reply GryNoKa 3. november 2011

    Det ser godt ut, lurt å fryse plommene og ta de ut og bruke de når men får tid.
    Hvitløktrikset unde skal jeg prøve.
    Takk for flotte tips og inspirasjon. : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »