Enkelt plommesyltetøy med appelsin og Grand Marnier

Enkelt plommesyltetøy med appelsin og Grand Marnier

Dette er søndagsfrokosten – godt brød, litt smør og en lett syrlig plommesyltetøy. En avis, et glass appelsinjus, en kopp kaffe og en knitrende peis (forutsatt at det blir noe kaldere de neste dagene) kommer i tillegg. Tenker at det blir både lørdags og søndagsfrokosten dette her.

Plommesyltetøyet er lett og rask å lage. Grand Marnier er valgfritt, men jeg hadde en liten flaske stående fra den tiden de serverte små flasker gratis på flyet. Lenge siden altså 😀

du trenger

 • 1kg plommer, renset
 • 1dl plommesaft eller appelsinjus
 • 2ss finrevet applesinskall
 • 500g sukker*
 • 1/2 pakke (35g) fruktpektin
 • 1ss Grand Marnier

*hvor mye sukker du bruker er avhengig av hvor søte plommene er og hvor søt du liker syltetøyet. Begynne med 500g og tilsett mer om ønsket.

Ha plommer, saft og appelsinskall i en tykkbunnet gryte. La det koke opp og la det småkoke til frukten er myk og løst seg noe opp. Vil du ha en noe glattere syltetøy kan du bruke en stavmikser. Ha opp i fruktpektin og rør det godt inn. La det koke 1 minutts tid. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Kok opp syltetøyet igjen. Rør inn Grand Marnier og hell over i rene steriliserte glass. Sett på lokk. Når syltetøyet er helt avkjølt kan du sette på etiketter. Syltetøyet holder godt et års tid hvis det er oppbevart kjølig og mørkt.

Enkelt plommesyltetøy med appelsin og Grand Marnier

God helg alle sammen!!

Kommentarer

 • Reply Anna 7. september 2015

  Lager dette syltetøyet nå 🙂 veldig spent. Men når tilsetter men Grand Marnier? Fant ikke i beskrivelsen.

  • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

   Oi, oi, ha det opp i helt til slutt! Legger det til i oppskriften nå, takk for at du sa fra Anna!

 • Reply Torill Solberg 9. september 2014

  Hei igjen 🙂

  Dette plommesyltetøyet var NYDELIG ! Delig variant m appelsininnslag. Behøvde ikke så mye sukker, ettersom vi har hatt en eventyrlig sommer i Trøndelag, er plommene svært søte. Tusen takk for oppskrifter og inspirasjon !

  Hilsen Torill

 • Reply Torill Solberg 7. september 2014

  Hei Ina, har kokt det andre plommesyltetøyet ditt( godt ) og skal nå prøve denne varianten. Men hvor mye sukker skal jeg tilsette ?
  Hilsen Torill

  • Reply Ina Johnsen 7. september 2014

   Hei Torill!
   Se det, der hadde jeg glemt noe i ingredienslisten (har lagt det til nå). Begynn med 500g sukker og smak deg til. Det er litt avhengig av hvor søte plommene er i utgangspunktet og hvor søt du liker syltetøyet ditt. Engelskmenn liker sine syltetøy mye søtere enn det nordmen gjør for eksempel, og engelske oppskrifter på plommesyltetøy ville bruke opp mot 1 kg sukker her. Jeg pleier å like litt sånn midt i mellom og hadde tilsatt ca. 700g sukker, men det er min smak. Håper dette syltetøyet også faller i smak!
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »