New York, New York

Det er to dager til jeg, jenta mi og min søster skal reise til New York for å treffe min mor og lillesøster som kommer reisende fra California. Min mor fyller store år – 70 for å være nøyaktig – og nå skal tre generasjoner treffes for å feire. Og du som vi gleder oss!!!!
Det er en stund siden jeg har vært i New York og jeg minnes at jeg ble helt overveldet av størrelsen og distansene. Det er så mange ting å se, gjøre og ikke minst spise!!!! Jeg må ha en plan. Og derfor har jeg plukket ut et par steder jeg absolutt må innom.
Dean & Deluca for eksempel. Sist jeg var der drasset jeg ca. 5 kilo farget perlesukker med meg hjem. Husker du mine cakepops – det var der jeg endelig fikk bruk for det 🙂 Dette er en fantastisk butikk! Jeg kjenner meg selv, jeg kommer til å vandre rundt butikken med store øyne og en lengsel etter å kunne bo i nabolaget. Ikke noe problem å fylle en koffert med godsaker herfra nei….
Williams & Sonoma må jeg også innom og ABC carpet and home har lenge ligget på listen å stikke innom. Det kan hende jeg må tilbringe en hel dag der… 
New York cake and baking supplies ligger like i nærheten av hotellet vårt. Det er grunn nok til en tur innom.
Jeg liker også godt å besøke markeder når jeg er på byreise. Union Square greenmarket (New York’s svar på Bondens Marked…) er i gang avstand fra hotellet og har jeg tid skal jeg så absolutt innom Hells Kitchen fleamarket . Dere vet vel nå at jeg er glad i å gå på loppemarked :))
En av mine største inspirasjonkilder når det gjelder håndarbeid er en blogg som heter Purlbee. Denne er tilknyttet en butikk som heter Purlsoho hvor man får kjøpt alt av materialene man trenger for å lage det man leser om på Purlbee. Der skal jeg også innom. Å rusle rundt i Soho er også en del av planen.
Noen timer på Museum of Modern Art er også på programmet – vi rekker akkurat åpningen Diego Rivera utstillingen!
Vi skal nå «bare» være i New York i 4 dager og på toppen av disse tingene jeg har lyst å gjøre kommer også sightseeing, show, måltider og ja, ok, sikkert noe kles shopping 🙂 Å ja, og så skal jeg til frisøren 🙂 og treffe en venninne jeg ikke har sett på lenge. 
Det er et ambisiøst program men det er ikke ofte man har anledning til å dra til New York! Har du har noen forslag på hva vi absolutt ikke bør gå glipp av når vi er der så si i fra!! De beste stedene leser man nemlig ikke om, de kommer anbefalt…..

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 11. november 2011

  Takk for tips! The spotted pig var jeg faktisk innom og tittet på på nett – veldig fristende! Kan hende vi stikker innom! Mercer Kitchen fikk vi ikke bord for middag, men skal prøve å få til en lunsj der!
  Spiste på A voce i går på columbus Circle – såååååå godt!!

 • Reply Marianne 11. november 2011

  The Spotted Pig i West Village kan virkelig anbefales – kjempegode burgere og rosemary-fries, pluss berømt flourless sjokokake. Man kan ikke bestille bord og bør komme tidlig, men det er hyggelig å henge i baren mens man venter. Ellers er Mercer Kitchen i Soho veldig bra. Kan også anbefale Chinatown Brasserie (som ikke ligger i Chinatown, men i East Village), samt Holy Basil (kjempegod thaimat i East Village). God tur!

 • Reply Mat på Bordet 8. november 2011

  Mmmm, food tour – det høres gøy ut!
  Takk for tipset!

 • Reply Marianne 7. november 2011

  Vi var på foods of New York tour i Greenwich Village for et par år siden. Veldig hyggelig, lærerikt og med noen gode smakebiter..
  http://www.foodsofny.com

  God tur 🙂

 • Reply Mat på Bordet 7. november 2011

  å du og du, der var det mye snadder….
  Glemte å nevne at Eataly var også rett rundt hjørnet for hotellet….:))

 • Reply ceciliemo 7. november 2011

  Kanskje du finner noen gode tips og adresser/linker her:

  http://laurencefranskadelikatesser.blogspot.com/2011/03/laurences-matresa-till-new-york-food.html

 • Reply Mat på Bordet 7. november 2011

  Takk for tips Marlene! Vi skal se Wicked (etter ønske fra datteren min) men skal sjekke ut For de Sol!

 • Reply Marlene 7. november 2011

  Hei!
  Jeg er i New York hvert år og måtte bare skrive et lite tips til deg; Flor de Sol, i Greenwich street er en absolutt fantastisk tapas restaurant og showet Billy Elliott på Broadway er det beste jeg har sett.
  Ha en riktig god tur!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »