Sjokoladefudge

Dette er en utrolig enkel konfekt å lage. Det er litt juks 🙂 Ordentlig fudge innebærer nøye temperaturmåling, men med denne jukse oppskriften må du bare passe på at sjokoladeblandingen ikke blir for varm (slik du vanligvis gjør når du smelter sjokolade).

du trenger

  • 300ml søt kondensert melk
  • 300g mørk sjokolade, hakket
  • 1ss vaniljeessens
  • 150g nøtter (gjerne en blanding : pistasj, mandler, hasselnøtter, osv) hakket

 

Ha sjokolade og kondensert melk i en bolle – gjerne stål eller glass. Sett over vannbad. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Rør titt og ofte og fjern fra varmen så snart sjokoladen er smeltet. Blir din fudge kornete er det fordi sjokoladen er blitt for varm.

Rør i vaniljeessensen og så nøttene. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen opp i en form (ca. 20x20cm) som du har dekket med aluminiumsfolie. Press sjokoladen så jevn som mulig. La det avkjøle først på kjøkkenbenken, så i kjøleskapet til det er helt stivt.

Løft ut fudgen med hjelp av folien og skjær i ruter. Alternativt kan du stikke ut former. Pakk i konfektformer hvis du har tenkt å gi de som gave og legg de i en liten cellofanpose snurret sammen med fint bånd. Alternativt kan de legges i en skål og serveres – smaker best når de er romtemperert.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 14. november 2011

    @Ingvill – holder du de kaldt i kjøleskapet, godt innpakket så holder de nok noen uker. Spørs bare om ikke de blir spist før det….:))

  2. Reply Mat på Bordet 14. november 2011

    Ja, det var jammen en god idé!
    Tror jeg får eksperimnetere litt 🙂

  3. Reply Tora 11. november 2011

    MM! Nam!

    Jeg tipper man kan lage karamell av den kondenserte melken først også, og SÅ smelte sjokolade i. Da tror jeg det blir chewy. Men dette er jo langt enklere! Tusen takk!

  4. Reply Anonymous 9. november 2011

    Ser deilig ut! Hvor lenge er de holdbre, tror du?
    Ingvill

  5. Reply Mat på Bordet 8. november 2011

    Så bra, håper du prøver den!

  6. Reply Liza 8. november 2011

    Enkel oppskrif det liker jeg, tusen takk:)

    God kveld
    Liza

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »