Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Brownies, som de skal være

Det er en enkel sak å lage gode brownies. Du trenger bare mye sjokolade, mye sukker, mange egg, mye smør og lite mel. Enkelt ikke sant? Du kan tilsette nøtter om du ønsker. Eller hva med noen tørkede kirsebær? Bak de som en hel kake eller i porsjoner slik jeg har gjort. Lager du porsjoner kan du fryse de og ta de frem ved behov. Kanskje du plutselig trenger en himmelsk desert, hva vet jeg 🙂 Strø melis på toppen før du serverer de, de blir da enda mer imponerende!
du trenger
220g smør
225g kokesjokolade
450g sukker
1ts vaniljeessens
5 store egg
100g hvetemel
40g kakao
ovn temp.180C
Smelt smør og sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele. Bruk svak varme og rør hele tiden til du har en glatt sjokolade masse. La det avkjøle til det er lunkent. Rør i sukker og vaniljeessens. Deigen vil være noe stiv og kornete.
Pisk inn et egg om gangen. Deigen vil igjen bli fløyelsmyk og glatt. Bland hvetemel og kakao sammen og rør det inn i deigen. Hell deigen i en form (ca. 30x20cm) dekket med bakepapir eller i porsjonsformer (deigen vil heve noe så ikke fyll de helt opp).
Stek i ca 25 minutter. Kaken skal ha en skorpe men fortsatt være litt myke i midten. La de avkjøle før du smaker. Frys resten eller inviter over venner slik at du ikke ender opp med å spise alt selv!

Kommentarer

  • Reply Brownies - Mat På Bordet 9. august 2018

    […] liker ikke å repetere meg selv, så jeg tok en oppskrift på brownies fra bloggen og gjorde den litt om. Tilsatt en espresso, og endret litt på […]

  • Reply Anette 20. august 2017

    Hei,

    Jeg stekte denne brownies på over/under varme, og det gikk fint. Hadde ikke lest at du brukte varmluft, next time 😉 Hvilken str er det på porsjonsformene du har brukt her? Ha en fin dag

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      De er ca. 15cm i diameter.

  • Reply Astrid 20. mai 2016

    Hei!
    må man ha vaniljessens? kan dette erstattes med vaniljesukker?

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      hei Astrid

      Det er vaniljeekstrakt det er snakk om ikke vaniljeessens. Vaniljeekstrakt kan du faktisk lage selv om ikke du får tak i det (besøk bloggen kjøkkentjeneste og søk etter vaniljeekstrakt).
      Du kan bruke vaniljesukker, det blir ikke helt det samme men godt blir det!

  • Reply Mat på Bordet 17. november 2011

    De har en diameter på ca. 10cm og jeg fyllte de ca. 2/3 opp med deig 🙂

  • Reply Hege 17. november 2011

    Hvor store er porsjonsformene dine? Og hvor mye røre i hver (tenker cm opp fra bunn) 🙂

  • Reply Mat på Bordet 17. november 2011

    @Shaad – vil du ikke bruke 5 store egg, må du bruke 6 mellomstore egg 🙂

    @anonym- he, he…..

  • Reply Anonymous 17. november 2011

    MMmmmm…. Spacecake? 😉

  • Reply Shaad 16. november 2011

    Skjønner ikke helt poenget med store egg, men fin oppskrift. Kanskje jeg prøver den ut engang. 🙂

  • Reply Elisesbakery 16. november 2011

    Så godt ut 😀
    Fin blogg du har !!

  • Reply Mat på Bordet 16. november 2011

    Morsomt – takk Magne 🙂

  • Reply Mat på Bordet 16. november 2011

    Takk Elise og i like måte 🙂

  • Reply Magne D. Antonsen 16. november 2011

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Mat på Bordet 16. november 2011

    Mange brownie fans her ja :))

    Porsjonsformene trengte også 25 minutter ja og jeg bruker varmluft.

    Formene kjøper jeg i Frankrike se http://www.panibois.com

  • Reply Tora 16. november 2011

    Ser ubeskrivelig godt ut. Mmm brownies…

  • Reply Liza 16. november 2011

    De ser himelsk ut, elsker posrsjons formene dine
    Klem
    Liza

  • Reply Anonymous 16. november 2011

    Og hvor kjøper du de fine formene?

    Maria

  • Reply Synnøve. 15. november 2011

    Må pröves :))

  • Reply Anonymous 15. november 2011

    Bruker du varmluft eller over og undervarme når du steiker de?

  • Reply Hilde 15. november 2011

    Gleder meg til å teste ut denne 🙂 Veldig lurt med porsjonsformer. Men skal de steke like lenge da?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »