Selllerirot suppe med spekeskinke og eple

Dette er en superenkel suppe å lage basert på tre hovedingredienser – sellerirot, purre og kraft. Så kan du pimpe den 🙂 Her er den servert med parmaskinke, eple- og selleristrimler. Har du litt fløte kan du tilsette det også. Suppen er mild i smaken og presser du den gjennom en fin sil etter koking, blir den også silkemyk. Server med tynne skiver no knead brød som du har ristet i litt god olivenolje. Et glass vin til hadde heller ikke vært dumt….
du trenger
1kilo sellerirot, skrellt og skjært i terninger
200g purre, vasket og skivet
1l kraft – kylling eller grønnsak
smør, olivenolje
garnityr
1/2 skive spekeskinke pr.pers.
et eple
en selleristang
Ha en ss smør og like mye olivenolje i en tykkbunnet gryte. Ha purren opp i og stek på middelsvarme til det er mykt. De skal helst ikke ta farge (slik mine har gjort, men sånt skjer når man også er opptatt av fotografering..)

Tilsett sellerirot og stek videre i noen minutter.

Tilsett kraften, la det koke opp. La det småkoke en halvtimes tid eller mer til selleriroten er mør.
Bruk en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn blanding. Press suppen gjennom en fin sil for å få en silkemyk konsistens (anbefales sterkt!). Smak til med salt og tilsett litt fløte om du vil.
Stek spekeskinke skivene et par minutter, alt. kan du steke de i ovnen.
Skjær fine strimler av eplet og selleristangen. Skjær spekeskinken i strimler også og bland alle tre ingrediensene sammen lett med fingrene. Stek noen tynne skiver brød i litt olivenolje til de har fått litt farge og er sprø.
Hell suppen i skåler, ha litt av garnityret i midten av suppen og server med brød. Og, som sagt, gjerne et glass hvit vin….

Kommentarer

  • Reply Anonymous 13. juni 2013

    Hei!

    Hvor mange personer er dette beregnet for?

    Synes bare 1 KG sellerirot høres ganske mye ut.

  • Reply Mat på Bordet 4. juni 2013

    Åååå, det vil jeg da ikke si. Nittitalls sellerisuppe er like kul den!!!

  • Reply liv 30. mai 2013

    høhø, denne så berre SÅ mykje meir classy ut enn den nittitalsversjonen eg fekk avfotografert;) 😉

  • Reply Mat på Bordet 15. januar 2012

    hei Lena! Ja, det må du gjøre – virkelig deilig suppe! 🙂

  • Reply Lena 14. januar 2012

    Åh jag älskar selleri så den här måste jag prova!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »