
44 varianter på no knead brød er det blitt på bloggen hittil og jeg har nå satt meg som mål å ha 50 på bloggen innen jul. Så, etter forslag fra en leser, skal jeg lage min egen 10 på topp… vet allerede nå at det blir vanskelig…
Men la oss komme tilbake til variant nr. 45, nemlig no knead ciabatta rundstykker. Dette kan vel kalles en variant av en variant. Man bruker samme grunndeig, men istedenfor å steke den hel i en gryte deles den opp i mindre stykker og stekes som rundstykker på bakebrett.
Har du ikke bakt no eltefritt brød før, anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.
du trenger
- 500g hvetemel
- 1/4ts tørrgjær
- 1 1/2ts salt
- 4dl vann
Rør mel, gjær og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og rør til du har en klissete deig. Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger.

og skjær den i 8 (helst like) deler med en pizzakutter.

Kast stykkene forsiktig litt frem og tilbake i hendene dine (du vil kanksje trenge litt mel i på hendene), de skal gjerne se litt rustikke ut. Sett de på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk de til og la de hvile en times tid.
Sett de i en kald ovn, sett ovnen på 220C og stek i 30 minutter. Rundtsykkene skal ha fått litt farge og høres hul ut når du banker de på undersiden. La de avkjøle helt på rist. Rundstykkene kan fryses om du ikke skal spise de med det samme.
Notat: disse rundstykkene ble stekt uten heving nr.2 – dvs de ble satt direkte i ovnen etter å ha blitt formet som rundstykker. Strukturen er noe tettere enn ciabatta skal være. Lar du rundstykkene hvile etter forming vil de ha bedre struktur.

Hei
Disse er fantastisk gode og ikke minst enkle å lage. Hvordan gjør du det når du har laget dobbel oppskrift og har flere brett hvis man skal ha dem inn i kald ovn?
Hei Linda
Har du varmluftsovn kan du gjerne steke begge brett samtidig.
Alternativt steker du det første brettet og lar det andre hvile, tildekket og lunt, før du setter den direkte i varm ovn.
Lykke til!
Aldeles nydelige. Har laget de flere ggr …..har 8stk på benken nå….til heving. Gleder meg til å spise disse. Satt deigen etter aftenvakt i går.
8 stykker!!!
Wow, stor produksjon Marianne – I’m impressed !
Så gøy da!
Det var virkelig en original bursdagsgave!
Kudos til kjæresten til nevøen din 🙂
Jeg fikk en ladning slike chiabattaer til bursdagen min, av kjæresten til min nevø,og de var så deilige at jeg måtte prøve selv. De gjorde stor lykke på skravlekveld med veninner, og restene var min datter på 4 overbegeistret for. Utrolig lettvindt, og så mye bedre enn andre rundstykker! Tusen takk for oppskriften!
Veldig hyggelig å høre at det ble så vellykket! 🙂
Prøvde denne oppskriften i dag, ble kjempe resultat og kjæresten elsket dem. Derfor skal jeg sette ny deig i kveld, slik at vi får chiabata til frokost i morgen også. Tusen takk! 😀
Prøv og prøv igjen :))
De ble veldig flate.. Så prøver å brette inn mer mel neste gang! Men smaken var som den skulle tror jeg, for smakte godt! 🙂
Bruker speltmel, så den blir jo ekstra klissete av den grunn også.
Nå skal jeg prøve ut oppskriften til brødet! Spennende!
🙂
Hvordan gikk det? Jeg merker selv at mengde mel jeg trenger varierer litt fra gang til gang. Viktig er å ikke bruke for mye mel i utgangspunktet. Brett i mer mel etter første heving hvis deigen er for våt – den vil ( og skal) flyte litt under neste heving.
Hei!
Et spørsmål.. Deigen er veldig klissete og flyter litt utover, uten å være altfor bløt. Men har brukt mer mel enn det står i oppskriften. Har jeg fortsatt for lite mel??
Håper de heves litt og vokser litt nå når de står i ovnen.
Hei Bea
Ja, du kan si at jeg har fått litt dilla på no knead brød 🙂
Håper ciabattaene var vellykket!
Hei, så mye godt du har på bloggen din, og så mange oppskrifter på No Knead-brød!
Jeg har akkurat blandet til en Ciabatta deig, og er vveldig spent på om jeg får det til. Uansett, takk for inspirasjonen, og for at du deler med oss.
Mvh Beate
Ja, det kan du. Bruk dobbel så mye fersk gjær enn tørrgjær. Lykke til!
Hei, der – fikk lyst til å bake brød. Du sier tørrgjær, men tørrgjæren og jeg er ikke gode venner. Kan jeg bruke fersk også?
Mvh
Stine Farstad
Takk for tips – har tittet på La Cloche, men nøyer meg med min Creuset 🙂
Ja, de ser virkelig fine ut! Gode er de også!
De ser jo så utrolig flotte og rustikke ut!! Jeg har enda ikke prøvet å lage brød på denne måten, men det skal jeg gjøre.
@Maja – jeg kjøper de i Frankrike – se http://www.panibois.com
@Karine – nok en grunn til å glede seg til helgen 🙂
Nam!! Nå vet jeg hva jeg skal gjøre når jeg får fri ja! <3
Kan jeg spørre hvor du har fått tak i de nette formene du steker bl.a. honningkakene i?
Deilig!
Enda en grunn til å glede seg til helgen 🙂
Åhh så lekkert..nå vet jeg hva som skal stå på frokostbodet på lørdag 🙂
Så bra! Gøy å høre at det er enda en som er nyfrelst brødbaker! 🙂
De så helt fantastiske ut, dette må jeg prøve! Har bakt eltefrie brød hele uka etter å ha lest bloggen din.. Jeg er heeelt frelst, det må jeg bare si. Endelig får jeg til å lage gode hjemmelagede brød, tusen takk til deg 🙂