Eltefritt ciabatta

Eltefritt ciabatta

44 varianter på no knead brød er det blitt på bloggen hittil og jeg har nå satt meg som mål å ha 50 på bloggen innen jul. Så, etter forslag fra en leser, skal jeg lage min egen 10 på topp… vet allerede nå at det blir vanskelig…
Men la oss komme tilbake til variant nr. 45, nemlig no knead ciabatta rundstykker. Dette kan vel kalles en variant av en variant. Man bruker samme grunndeig, men istedenfor å steke den hel i en gryte deles den opp i mindre stykker og stekes som rundstykker på bakebrett.

Har du ikke bakt no eltefritt brød før, anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.
du trenger

 • 500g hvetemel
 • 1/4ts tørrgjær
 • 1 1/2ts salt
 • 4dl vann

Rør mel, gjær og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og rør til du har en klissete deig. Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Eltefritt ciabatta

Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger.

Eltefritt ciabatta
 Strekk den ut

Eltefritt ciabatta

og skjær den i 8 (helst like) deler med en pizzakutter.

Eltefritt ciabatta

Kast stykkene forsiktig litt frem og tilbake i hendene dine (du vil kanksje trenge litt mel i på hendene), de skal gjerne se litt rustikke ut. Sett de på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk de til og la de hvile en times tid.

Sett de i en kald ovn, sett ovnen på 220C og stek i 30 minutter. Rundtsykkene skal ha fått litt farge og høres hul ut når du banker de på undersiden. La de avkjøle helt på rist. Rundstykkene kan fryses om du ikke skal spise de med det samme.

Notat: disse rundstykkene ble stekt uten heving nr.2 – dvs de ble satt direkte i ovnen etter å ha blitt formet som rundstykker. Strukturen er noe tettere enn ciabatta skal være. Lar du rundstykkene hvile etter forming vil de ha bedre struktur.

Eltefritt ciabatta

Kommentarer

 • Reply Linda Aasmyr 21. november 2015

  Hei
  Disse er fantastisk gode og ikke minst enkle å lage. Hvordan gjør du det når du har laget dobbel oppskrift og har flere brett hvis man skal ha dem inn i kald ovn?

  • Reply Mat På Bordet 21. november 2015

   Hei Linda
   Har du varmluftsovn kan du gjerne steke begge brett samtidig.
   Alternativt steker du det første brettet og lar det andre hvile, tildekket og lunt, før du setter den direkte i varm ovn.
   Lykke til!

 • Reply Marianne 25. august 2015

  Aldeles nydelige. Har laget de flere ggr …..har 8stk på benken nå….til heving. Gleder meg til å spise disse. Satt deigen etter aftenvakt i går.

  • Reply Mat På Bordet 25. august 2015

   8 stykker!!!
   Wow, stor produksjon Marianne – I’m impressed !

 • Reply Mat på Bordet 19. april 2013

  Så gøy da!
  Det var virkelig en original bursdagsgave!
  Kudos til kjæresten til nevøen din 🙂

 • Reply Lene 11. april 2013

  Jeg fikk en ladning slike chiabattaer til bursdagen min, av kjæresten til min nevø,og de var så deilige at jeg måtte prøve selv. De gjorde stor lykke på skravlekveld med veninner, og restene var min datter på 4 overbegeistret for. Utrolig lettvindt, og så mye bedre enn andre rundstykker! Tusen takk for oppskriften!

 • Reply Mat på Bordet 16. juni 2012

  Veldig hyggelig å høre at det ble så vellykket! 🙂

 • Reply Martine 9. juni 2012

  Prøvde denne oppskriften i dag, ble kjempe resultat og kjæresten elsket dem. Derfor skal jeg sette ny deig i kveld, slik at vi får chiabata til frokost i morgen også. Tusen takk! 😀

 • Reply Mat på Bordet 23. april 2012

  Prøv og prøv igjen :))

 • Reply Maja 20. april 2012

  De ble veldig flate.. Så prøver å brette inn mer mel neste gang! Men smaken var som den skulle tror jeg, for smakte godt! 🙂

  Bruker speltmel, så den blir jo ekstra klissete av den grunn også.

  Nå skal jeg prøve ut oppskriften til brødet! Spennende!

  🙂

 • Reply Mat på Bordet 17. april 2012

  Hvordan gikk det? Jeg merker selv at mengde mel jeg trenger varierer litt fra gang til gang. Viktig er å ikke bruke for mye mel i utgangspunktet. Brett i mer mel etter første heving hvis deigen er for våt – den vil ( og skal) flyte litt under neste heving.

 • Reply Maja 11. april 2012

  Hei!
  Et spørsmål.. Deigen er veldig klissete og flyter litt utover, uten å være altfor bløt. Men har brukt mer mel enn det står i oppskriften. Har jeg fortsatt for lite mel??

  Håper de heves litt og vokser litt nå når de står i ovnen.

 • Reply Mat på Bordet 8. april 2012

  Hei Bea
  Ja, du kan si at jeg har fått litt dilla på no knead brød 🙂
  Håper ciabattaene var vellykket!

 • Reply Bea 7. april 2012

  Hei, så mye godt du har på bloggen din, og så mange oppskrifter på No Knead-brød!

  Jeg har akkurat blandet til en Ciabatta deig, og er vveldig spent på om jeg får det til. Uansett, takk for inspirasjonen, og for at du deler med oss.

  Mvh Beate

 • Reply Mat på Bordet 28. februar 2012

  Ja, det kan du. Bruk dobbel så mye fersk gjær enn tørrgjær. Lykke til!

 • Reply Anonymous 27. februar 2012

  Hei, der – fikk lyst til å bake brød. Du sier tørrgjær, men tørrgjæren og jeg er ikke gode venner. Kan jeg bruke fersk også?

  Mvh
  Stine Farstad

 • Reply Mat på Bordet 13. desember 2011

  Takk for tips – har tittet på La Cloche, men nøyer meg med min Creuset 🙂

 • Reply Mat på Bordet 11. desember 2011

  Ja, de ser virkelig fine ut! Gode er de også!

 • Reply salige lavendel 8. desember 2011

  De ser jo så utrolig flotte og rustikke ut!! Jeg har enda ikke prøvet å lage brød på denne måten, men det skal jeg gjøre.

 • Reply Mat på Bordet 8. desember 2011

  @Maja – jeg kjøper de i Frankrike – se http://www.panibois.com

  @Karine – nok en grunn til å glede seg til helgen 🙂

 • Reply Karine 8. desember 2011

  Nam!! Nå vet jeg hva jeg skal gjøre når jeg får fri ja! <3

 • Reply maja 7. desember 2011

  Kan jeg spørre hvor du har fått tak i de nette formene du steker bl.a. honningkakene i?

 • Reply Mat på Bordet 7. desember 2011

  Deilig!
  Enda en grunn til å glede seg til helgen 🙂

 • Reply swimzy 7. desember 2011

  Åhh så lekkert..nå vet jeg hva som skal stå på frokostbodet på lørdag 🙂

 • Reply Mat på Bordet 7. desember 2011

  Så bra! Gøy å høre at det er enda en som er nyfrelst brødbaker! 🙂

 • Reply Julianne 7. desember 2011

  De så helt fantastiske ut, dette må jeg prøve! Har bakt eltefrie brød hele uka etter å ha lest bloggen din.. Jeg er heeelt frelst, det må jeg bare si. Endelig får jeg til å lage gode hjemmelagede brød, tusen takk til deg 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »