Et nytt år og nyttårsfortsetter er på plass! Som dere ser så er ikke det å bare skrive om sunt og kalorifattig mat en av fortsettene. Nei, her skal jeg fortsette som før 🙂 og jeg starter like godt med en sjokolademousse!
Oppskriften lager nok til 12 enkeltporsjoner som avbildet (et nyttårs fortsett er å spise mindre porsjoner :)) og er basert på en oppskrift fra en av mine eldste kokebøker – søtt og syndig, 115 uimotståelige fristelser for kakemonser og andre slikkemunner.
ingredienser
6 eggeplommer
150g sukker
2 dl appelsinjus
200g kokesjokolade
1 espresso kaffe (ca. 0.6dl)
4 eggehviter
Til pynt
ca. 2dl kremfløte
1ss sukker
tynne skiver appelsin eller syltet appelsinskall
raspet sjokolade
fremgangsmåte
Ha eggeplommer og sukker i en stor tykkbunnet gryte og pisk det sammen til en lys eggedosis. Tilsett appelsinjus og pisk sammen. Sett gryten over middelsvarme og rør til det tykner. Ta av varmen.
Bryt eller hakk sjokolade i jevn store biter, ha det i en skål og tilsett varm espresso. Sett over vannbad og rør til sjokoladen er smeltet og du har en jevn masse.
Rør sjokoladen inn i eggeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Ha en spiseskje eggehvite i sjokoladeblandingen og rør godt for å løsne på sjokolademoussen. Ha resten av eggehvitene i og brett de forsiktig inn i sjokolademoussen.
Fordel sjokolademoussen i 12 glass og sett de kjølig et par timers tid.
Før servering, visp kremfløten med sukkeret. Fordel kremen over sjokolademoussen og pynt med appelsinskiver eller syltet appelsinskall. Strø over litt raspet sjokolade. Server.
Dette ser helt nydelig ut! Mitt nyttårsforsette er at jeg skal gjøre mer av det jeg liker å gjøre. Så det betyr bla. mer baking og blogging. Ikke dumt det!
Godt nytt år til deg også Caroline! Ikke noe dumt nyttårsfortsett det nei 🙂
Takk Kanel och vanilj – det virkelig anbefales 🙂
Ser mycket gott ut!
Dette ser helt nydelig ut! Mitt nyttårsforsette er at jeg skal gjøre mer av det jeg liker å gjøre. Så det betyr bla. mer baking og blogging. Ikke dumt det!
Godt nytt år Ina!