Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokolademousse med appelsin

Et nytt år og nyttårsfortsetter er på plass! Som dere ser så er ikke det å bare skrive om sunt og kalorifattig mat en av fortsettene. Nei, her skal jeg fortsette som før 🙂 og jeg starter like godt med en sjokolademousse!
Oppskriften lager nok til 12 enkeltporsjoner som avbildet (et nyttårs fortsett er å spise mindre porsjoner :)) og er basert på en oppskrift fra en av mine eldste kokebøker – søtt og syndig, 115 uimotståelige fristelser for kakemonser og andre slikkemunner.
ingredienser
  • 6 eggeplommer
  • 150g sukker
  • 2 dl appelsinjus
  • 200g kokesjokolade
  • 1 espresso kaffe (ca. 0.6dl)
  • 4 eggehviter
Til pynt
  • ca. 2dl kremfløte
  • 1ss sukker
  • tynne skiver appelsin eller syltet appelsinskall
  • raspet sjokolade
fremgangsmåte
Ha eggeplommer og sukker i en stor tykkbunnet gryte og pisk det sammen til en lys eggedosis. Tilsett appelsinjus og pisk sammen. Sett gryten over middelsvarme og rør til det tykner. Ta av varmen.
Bryt eller hakk sjokolade i jevn store biter, ha det i en skål og tilsett varm espresso. Sett over vannbad og rør til sjokoladen er smeltet og du har en jevn masse.
Rør sjokoladen inn i eggeblandingen.
Pisk eggehvitene stive. Ha en spiseskje eggehvite i sjokoladeblandingen og rør godt for å løsne på sjokolademoussen. Ha resten av eggehvitene i og brett de forsiktig inn i sjokolademoussen.
Fordel sjokolademoussen i 12 glass og sett de kjølig et par timers tid.
Før servering, visp kremfløten med sukkeret. Fordel kremen over sjokolademoussen og pynt med appelsinskiver eller syltet appelsinskall. Strø over litt raspet sjokolade. Server.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 3. januar 2012

    Godt nytt år til deg også Caroline! Ikke noe dumt nyttårsfortsett det nei 🙂

    Takk Kanel och vanilj – det virkelig anbefales 🙂

  • Reply Kanel och vanilj 3. januar 2012

    Ser mycket gott ut!

  • Reply Caroline 2. januar 2012

    Dette ser helt nydelig ut! Mitt nyttårsforsette er at jeg skal gjøre mer av det jeg liker å gjøre. Så det betyr bla. mer baking og blogging. Ikke dumt det!

    Godt nytt år Ina!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »