Indisk inspirerte kyllingkaker

Indisk inspirerte kyllingkaker
Dette er bare digg! Kyllingkaker med masse smak. En liten snack før middag eller kanskje en lett lunsj. Vil du ha de litt mer spicy kan du tilsette litt cayennepepper. Stek litt av deigen før du former den til kaker – da vet du om du trenger mer krydder eller ikke.
du trenger for ca. 20 kyllingkaker
  • 800g kjøttdeig av kylling eller kalkun
  • 80g strøkavring
  • 2ts garam masala
  • 1ts spisskumin
  • 1ts malt koriander
  • 1/2ts salt
  • 3 grønn chilli, finhakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 4cm fersk ingefær, skrellt og finhakket
  • 30g fersk koriander, hakket (tilsvarer en stor bunt)
til steking
strøkavring
vegetabilsk olje
Indisk inspirerte kyllingkaker
Bland alle kyllingkake ingrediensene sammen for hånd i en stor bolle.
Indisk inspirerte kyllingkaker
Lag små kaker av deigen (jeg brukte min trofaste iskremskje for å lage like store kaker) og press begge sider av kakene i strøkavring. Kakene kan oppbevares i kjøleskapet til du skal steke de.
Indisk inspirerte kyllingkaker
 Ha vegetabilsk olje i en stekepanne (oljen skal dekke bunnen godt) og stek kyllingkakene 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.
Indisk inspirerte kyllingkaker
 Kjenner du forresten igjen den fine stekepannen min? Yepp, fant den på loppemarked i høst og kjøpte den for en hundrings – en ordentlig stor tung le creuset stekepanne.
Indisk inspirerte kyllingkaker

Server varme med spicy mango chutney. Eller spis de lunsj – stapp de ned i en varm pita brød med litt reven agurk og salat.

Å ja, nevnte jeg at de smaker utmerket med en kald øl til?

Kommentarer

  1. Reply Mari Ann 31. august 2015

    Disse skal prøves! Hvis jeg vil lage egen kjøttdeig, blir den for tørr om jeg bare maler kyllingbryst?

    • Reply Mat På Bordet 1. september 2015

      Hei Mari Ann

      ja, det vil jeg tro. Men nå får du kjøpt kyllinglårkjøtt (uten skinn og ben) – har funnet det på Rimi og en butikkkjede til som jeg nå ikke husker hvilken som var lengre….

  2. Reply Mat på Bordet 23. april 2012

    Bare hyggelig – vi elsker de vi også!

  3. Reply swimzy 22. april 2012

    Lagde disse igår, de ble kjemppegode 😀
    Tusen takk for at du deler oppskriften 🙂

    klem fra swimzy

  4. Reply Mat på Bordet 10. mars 2012

    Å ja, det kan jeg tenke meg var godt tilbehør til suppen! 🙂

  5. Reply Anonymous 8. mars 2012

    Lagde disse i går, helt utrolig gode! Synes de var aller best når jeg klemte de nesten helt flate. Spiste de sammen med den indiskinspirerte blomkålsuppen din, det var veldig godt sammen 🙂 Takk for oppskrift!

  6. Reply Mat på Bordet 26. februar 2012

    Garam masala kan du kjøpe i matbutikk med litt større utvalg eller i innvandrerbutikken.

  7. Reply Anonymous 21. februar 2012

    Hvor kjøper jeg garam masala? 🙂

  8. Reply Mat på Bordet 22. januar 2012

    Herlig! Det er alltid sååå hyggelig å få tilbakemeldinger fra lesere som har prøvd oppskriftene – takk for det!
    Jeg har fortsatt noen kyllingkaker stæsjet i frysen – skal ta de ut en dag jeg trenger en liten oppkvikker og lage en deilig lunsj 🙂
    Fortsatt fin søndag!

  9. Reply Steph 21. januar 2012

    prøvde disse sist helg, og de var fantastiske!! takk 🙂

  10. Reply Mat på Bordet 14. januar 2012

    Ja, ikke sant Benedicte – en iskremskje kan brukes til så mangt! 🙂

  11. Reply Mat på Bordet 14. januar 2012

    Du kunne lage de større og servere de i en pita brød, litt som en hamburger med salat, agurker, tomater og kanskje litt raita til. 🙂

  12. Reply Anonymous 14. januar 2012

    Laget dette i går, det var veldig godt!! Tenkte på å prøve å lage det som hovedrett til jenteklubben, men har du noen forslag til tilbehør da?

  13. Reply Benedicte fra "Skolelyst" 13. januar 2012

    Hei! Dette så godt ut. Må bare prøve dette. Takk for tips om å bruke isskje. Ha en riktig god helg!

  14. Reply Mat på Bordet 12. januar 2012

    @ padoodie – takk det synes jeg og! 🙂

    @Magne – takk for det Magne, alltid hyggelig å være dagens anbefaling! 🙂

    @ Silje – det vet jeg dessverre ikke 🙂

  15. Reply Silje Norsk 12. januar 2012

    Lurer på hva Næringsstoffene i dette er? hvor mye kalorier, proteiner osv 🙂

  16. Reply Magne D. Antonsen 12. januar 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  17. Reply padoodie 11. januar 2012

    Den hvite stekepannen er KUL!

  18. Reply Mat på Bordet 11. januar 2012

    Jeg kan bare si meg enig med dere – ja de er sååå gode!!! :)) Anbefaler å prøve straks!

    Beti – you’re right, they do work perfectly as an appetizer! Or you can eat them for lunch – stuff them in a pita bread with some lettuce and thinly sliced cucumber and drizzle some sweet chilli sauce over – yummy!

  19. Reply beti 11. januar 2012

    they look really crispy and perfect for an appetizer!

  20. Reply alottes verden 11. januar 2012

    Disse så utrolig gode ut…MÅ prøves ut:)

    Ann-Charlotte

  21. Reply polkadot 10. januar 2012

    Ååå – godt!!!
    C

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »