Meatloaf (høres så mye bedre ut enn kjøttbrød…)

Dette er hva min mor kalte for ‘falscher Hase’. Som barn, å bli presentert med ‘falsk kanin’ var jammen ikke så kjekt. Man hører liksom ikke ‘falsk’, men hører bare ‘kanin’. Kanin for meg den gang var Peter Rabbit og det ble liksom helt feil å ha han på tallerkenen… Mange forsikringer måtte til før vi ble overtalt til å smake, i tillegg til en ordentlig oversettelse….
Meatloaf eller kjøttbrød som det heter på norsk er en fantastisk lettvint middag som gir gode rester til enten lunsj eller middag dagen deretter. Vi synes faktisk det smakte best dagen derpå! Skjær den i skiver og stek de opp igjen i en stekepanne. Stek litt løk til om du vil og server med rösti eller verdens beste poteter og en grønn salat. Garantert en slager for hele familien!
du trenger
120g strøkavring
100ml melk
2 gulrøtter, finhakket
1 løk, finhakket
1 selleristang, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
800g kjøttdeig av storfe
400g kjøttdeig av svin
2ss paprika
2ss worcestershire saus
1ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 egg
1 pakke bacon
ovn temp. 200C
Bland strøkavirng og melk og la det stå. Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, selleristang, hvitløk og gulrøtter på middelsvarme til myke. Ta de av varmen og la de avkjøle helt. Hvis du ønsker mindre biter i kjøttbrødet ditt kan du bruke stavmikseren til å lage en slags grønnsaks farse av dette.
Ha kjøttdeig, grønnsaker, strøkavring blandingen, krydder og egg (dvs alle ingredienser utenom bacon) i en stor skål  Bland godt, gjerne for hånd.
Stek en liten bit og smak. Tilsett mer krydder om ønskelig.
Dekk en avlang brødform med bakepapir. Press kjøttdeigen jevnt ned i og legg bacon strimlene over toppen. Sett inn et steketermometer.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter eller til indre temperaturen til kjøttbrødet har nådd 70C. La kjøttbrødet hvile noen minutter før du løfter den ut av formen og skjærer den i skiver.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 26. februar 2012

    Krydder 😀

  • Reply Anonymous 21. februar 2012

    2 ss paprika, vil det si paprikakrydder eller fersk paprika? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 14. januar 2012

    @Tora – ja, dette er superenkelt middagsmat! Og du har helt rett – bacon er aldri en dum idé 🙂

    @ Maria – en god, gammel klassiker! Ha en fin helg du også!!

  • Reply Maria 13. januar 2012

    Kjøttpudding er utrolig undervurdert! Godt at du trekker den fram i lyset 🙂
    Ha en fin helg!
    Maria

  • Reply Tora 13. januar 2012

    Ohh! Dette MÅ jo bli godt! Hadde aldri funnet på å lage det sånn uten videre tror jeg, men det virker jo enkelt nok! Også ser det kjempegodt ut, god idé med bacon oppå! (blir aldri feil med litt bacon!)

    Nam, tusen takk!

  • Reply Mat på Bordet 12. januar 2012

    Kjøttpudding ja, kjært barn har mange navn 🙂

    He,he, ja, du tenkte på Mr. Meatloaf, men det var nok ikke han jeg mente :)) Få noe til å lage kjøttpudding fro deg ja!!

  • Reply Ida Elise 12. januar 2012

    Så yummi ut:) Men jeg har alltid kalt all sånn type mat for kjøttpudding jeg…Uansett, denne skal jeg prøve en dag:)

  • Reply ege denne 12. januar 2012

    Og jeg som trodde du mente han Meatloaf…. 😉 Skal lokke noen til å lage kjøttpudding til meg, siden jeg ikke har komfyr 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »