Spicy grønne linser med spinat

Dette er supersunn kosemat med litt kick. Server med et stykke kjøtt eller kylling eller bare litt ris eller et stykke naan brød. Veldig, veldig godt !
du trenger
200g linser
1løk, grovhakket
1 rød chilli, grovhakket
4 hvitløksfedd, grovhakket
4cm fersk ingefær, skrellt og grovhakket
en stor pose spinat (ca. 200g), vasket og renset
en stor håndfull koriander, grovhakket
saften av en halv sitron
salt, pepper, vegetabilsk olje
Skyll linser. Ha de i en gryte og fyll på med vann slik at de er dekket med et par cm. La vannet koke opp, sett på lokk og sett ned varmen. La de småkoke en times tid. Ha de i en dørslag og la de renne av.

Ha grovhakket løk, chilli, ingefær og hvitløk i en skål.

Bruk en stavmikser til å lage en jevn masse.

Sett en stor gryte på høy varme. Når gryta er varm tilsett noen ss vegetabilsk olje. Ha i løkmassen

og stek hardt noen minutter.

Sett ned varmen og tilsett spinaten-
Rør og stek til spinaten faller sammen.
Tilsett linsene og ca. 2 dl vann. Rør og la linsene bli gjennomvarme.

Tilsett koriander og sitro saften.

Og rør det hele sammen. Smak til med salt og pepper. Server sammen med en kjøttrett eller alene. Smaker også veldig godt dagen deretter til lunsj!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 2. juli 2012

    Som del av et måltid så holder det til 4. Skal du bare spise linser så holder det til 2 pers. 🙂

  • Reply Anonymous 28. juni 2012

    Heisann!
    Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet til?

  • Reply Karen 26. januar 2012

    Prøvde ut denne oppskriften i går, og den smakte meget godt! Hadde denne også til middag i dag, men da la jeg til havregryn, egg – og stekte dem som burgere. Knallgodt:)

  • Reply Mat på Bordet 22. januar 2012

    🙂

  • Reply Jane H. Johansen 20. januar 2012

    Fristende!!

  • Reply Anonymous 20. januar 2012

    Denne var nyyyyydelig!! Serverte den til kylling til middag i dag – og det var suksess 🙂 Takk for mange gode opskrifter, jeg er fast leser!

    Lillian

  • Reply Mat på Bordet 20. januar 2012

    Så hyggelige å få så mange fine kommentarer på en så enkel rett! 🙂

    @Astrid – jada, bare bruk frossen spinat du – blir like bra!

    @Anna – very healthy indeed 🙂

    @Nina – Skal bli!

    @Benedicte – takk i like måte!

  • Reply Anonymous 20. januar 2012

    Nam nam, skal lages i dag! Takk for oppskrift!
    Ha en fin dag,
    Benedicte

  • Reply Nina 20. januar 2012

    Dette så da virkelig spennende og delikat ut 🙂
    Skal prøves en av de nærmeste dagene.

    Flott blogg!
    Keep up the good work:-D

    Nina

  • Reply At Anna's kitchen table 19. januar 2012

    What a delicious looking recipe! And healthy too :))

  • Reply Astrid 19. januar 2012

    Å, dette så godt ut! Jeg har frossen spinat, men det blir kanskje like bra i mangel av fersk? Sunt er det i alle fall, og det høres nydelig ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »