
Ja, da har det skjedd – 50 varianter av eltefritt brød er laget og skrevet om på bloggen. Eller det vil si, 50 varianter er blitt skrevet om, det er mer enn 50 som er blitt laget..
Jeg fikk mange fine forslag på hva brød nr. 50 skulle være, hovedsaklig brød med noe ‘søtt’. Men jeg valgte å gå mine egne veier og lagde et litt ‘hot’ brød i stedet. Du vet, et brød med litt futt i som kan passe godt til suppe. Jeg gir meg ikke med 50 varianter så fortvil ikke – det kommer flere søte brød også!
du trenger
- 400g hvetemel
- 100g sammalt hvete fin
- 1 stor rød chilli, frø fjernet, hakket
- 2 vårløk, hakket
- 50g revet cheddarost
- 1 1/2 ts salt
- 1/2ts tørrgjær
- 4.25dl vann
Har du ikke laget no knead brød før vil jeg anbefale at du tar en titt å denne videoen som jeg har laget.
Ha alt det tørre i en stor bolle
og rør det godt sammen.
Tilsett vann
og rør til du har en klissete deig. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenker 12 – 18 timer.
Da vil den se circa sånn ut.
Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken din og strø godt med mel. Hell deigen over på dette. Strø med enda litt mel hvis deigen er veldig klissete. Brett den sammen noen ganger og legg den med brettsiden ned. Dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.
Etter 1.5 time setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og timeren på 30 minutter. Ta ut den varme formen, hell opp i deigen (brett siden kommer nå opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta av lokket, sett varmen ned til 220C og stek i ytterlig 15 minutter. La brødet avkjøle helt på rist.
Dette brødet her var FANTASTISK GODT!! 🙂 Har aldrig laget brød før, men når det er så enkelt og godt som dette, så kommer jeg nok til å fortsette med det.
Keep up the good work!
Herlig Rasmus – sånt elsker jeg å høre. Keep on baking 🙂
Min gryte har en diameter på 24cm litt større eller mindre bryte går greit det også.
Lykke til!
Kva str bruker du på gryta du steiker den i???? Eg fekk utrulig lyst å investere litt .. hehe :O)
Så bra!
Veldig glad for at du «tok steget» etter å ha sett videoen 🙂 Du får prøve deg på noen flere varianter – kanel og rosin varianten er absolut verdt å prøve for eksempel 🙂
Dette hørtes godt ut! mektig imponert over dine 50 varianter:) kan nevne at det var videoen din som fikk meg til å prøve dette brødet. Takk for det, for det falt virkelig i smak. Her er det bare lys og grov varianten som har blitt bakt.
Takk Gry!
Og ja Swimzy, du kan sikkert bruke din tupperwareform sålenge den tåler så høy temperatur:)
hel fantastisk med 50 forskjellige oppskrifer av brødet 🙂
jeg har fortsatt ikke jernform, men tror du kan kan bruke tupperwareform med lokk?
Fantastisk!
50 forskjellige no knead brød, gratulerer!
Du inspirere! : )