Sjokoladesnacks – uten baking

Når jeg var mindre (yngre altså) ble jeg introdusert til en snack som heter elgelort. Smeltet smør blandet med havregryn, kakao og sukker etter smak. Jeg ble fort hekta. Jeg lagde en ofte porsjon (nok til å fylle en liten skål) hvis jeg var skikkelig sugen på noe søtt.
Dette er en noe mer rafinert versjon, men ikke mye. Og istedenfor å lage en enkel porsjon, lager jeg nok til å lage masse små porsjoner. Kjekt å ha med seg på skitur eller å spise når man trenger en liten oppkvikker.
du trenger
  • 110g smør
  • 200g sukker (tilsett mer sukker om du ønsker det søtere)
  • 125ml melk
  • 4ss kakao
  • 150g peanøttsmør
  • 2ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 300g havregryn
  • kokos (valgfritt)
Ha smør, sukker, melk og kakao i en tykkbunnet gryte. La det koke opp under omrøring. La det koke noen minutter. Ta av varmen og tilsett peanøttsmøret. Rør til du har en jevn blanding. Tilsett vaniljeekstrakt, rør. Tilsett havregryn og rør.
Hell ‘deigen’ over på et bakebrett dekket med bakepapir. Fordel det litt ut med skje og sett et stykke bakepapir på toppen. Bruk et bakebrett til å presse deigen flat. Ønsker du kokos på toppen strør du dette på nå, press det gjerne litt ned i ‘deigen’. La den avkjøle helt på kjøkkenbenken, sett så kjølig til den er helt stiv.
Skjær i ruter og oppbevar kjølig i en lufttett boks. Nå har du også noe å knaske på ….

Kommentarer

  1. Reply Monica 25. september 2013

    Ho, ho. Hadde helt glemt elglorten fra barndommen. Disse må jeg jo bare prøve ut!
    /Monica

  2. Reply Anonymous 1. februar 2013

    Mine stivnet aldri. Hva gjorde jeg feil?

  3. Reply Mat på Bordet 7. februar 2012

    Ha litt mindre havregryn i så bør det gå bra 🙂

  4. Reply Anonymous 6. februar 2012

    Disse så meget gode ut…spesielt når jeg var litt sugen på noe godt fra før. 😉 Mangler peanøttsmør, forandres forholdet mellom de andre ingrediensene mye hvis jeg sløyfer peanøttsmøret?

  5. Reply Mat på Bordet 5. februar 2012

    @ Pralin – ja, veldig kjekt å kunne lage noe godt, kjapt 🙂

    @ Cecilie – ai,ai,ai neste gang må du dele, så kan du heller lage det oftere 😀

  6. Reply Anonymous 4. februar 2012

    Dette så snadder ut. I dag har jeg laget no-knead brødet med rosiner og kanel. Har nesten forspist meg 🙂 Det kommer jeg garantert til å lage igjen.

    Hilsen Cecilie

  7. Reply Pralin från matmedmera 4. februar 2012

    Det var väldig snabb efterrätt. Det behövs när man har ont om tid

  8. Reply Mat på Bordet 3. februar 2012

    @ Linn – takk, takk, kjempegode er de også, i tillegg til å se ‘vildt lækkert’ ut 🙂

    @ Jane – 😀

    God helg!

  9. Reply Jane H. Johansen 3. februar 2012

    Oioioi, det ser skikkelig snacks ut!

  10. Reply Linn 3. februar 2012

    Ohh, det ser da vildt lækkert ud. Det må jeg prøve på et tidspunkt.

  11. Reply Mat på Bordet 3. februar 2012

    @ Hverdagsglede – så hyggelig å høre! Vi har ingen glutenallergiker her hjemme, men enig at det er kjekt med oppskrifter uten mel av og til 🙂

    @ Marina – thank you – they really are as yummy as they look 🙂

    @ beti – very easy 🙂 My kids love them and I’m happy they can snack on something that is at least a little bit healthy…

  12. Reply beti 3. februar 2012

    it looks so crunchy and sounds delicious, it looks really easy to do

  13. Reply Marina@QCne 2. februar 2012

    Delicious!!!

  14. Reply Hverdagsglede!! 2. februar 2012

    Mmm – dette både høres og ser godt ut. Veldig kjekt at det er uten mel for oss med glutenallergi. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter. Har prøvd annet snacks, brød og middag. Alt er like vellykket og godt.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »