Paprikakylling

paprika kylling

Paprikakylling er så enkelt som det høres ut som – kylling i en saus krydret med paprika med gul, rød og grønn paprika. Og litt løk da. Enkelt å tilberede og enkelt å servere – rett fra gryta med poteter eller ris.

Paprikakylling (4 -6 personer)

  • 1 løk, skivet
  • 1 rød paprika i skiver
  • 1 gul paprika i skiver
  • 1 grønn paprika i skiver
  • 1kg kyllingfilet, uten hud, skjært i passe store biter
  • 2ts mild paprikapulver
  • 500ml kyllingkraft
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 1 eple, raspet
  • 1 laurbærblad
  • rømme

litt olivenolje til steking

Ha litt olivenolje i en gryte. Stek løk og paprika på middels sterk varme til de mykner, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og stek videre i 5 minutter. Strø over paprikapulver og rør slik at det blir jevnt fordelt. Tilsett hakkede tomater, eple, laurbærblad og kyllingkraft.

La det småkoke en halvtimes tid. Rør inn en spiseskje eller to med rømme og smak til med salt og pepper. Server med ris.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 11. februar 2012

    Ja, gjør det 🙂
    Kjempegodt og kjempeenkelt!

  2. Reply Anne-Grete 10. februar 2012

    Denne må jeg definitivt prøve.

  3. Reply Mat på Bordet 9. februar 2012

    Takk for alle fine kommentarer!

    Og ja Linda, du kan selvsagt lage en vegetar versjon. Tilsett littt squash og mer paprika istedenfor kylling – blir sikkert kjempegodt!

  4. Reply Linda 9. februar 2012

    Ååååå det ser helt nydelig ut. Tror du at det er mulig å lage en slags vegetarversjon?

  5. Reply Pralin från matmedmera 9. februar 2012

    Det så gott med paprika. Bra att balansera stark mat

  6. Reply Karine 8. februar 2012

    Koser meg med å se gjennom oppskriftene dine! Og denne er kjempefin, nå som jeg har kuttet melk fra kosten 🙂 Takk for en kjempeblogg! ^^

  7. Reply JENNYS MATBLOGG 8. februar 2012

    Ser jättegott ut!! 🙂

  8. Reply Mira 8. februar 2012

    Mmm, det ser godt ut! Paprikasaus lagret, fint med en variasjon til den vanlige tomatsausen.

  9. Reply Ett og hitt 8. februar 2012

    Ser veldig godt ut, fare for at dette blir middagen i morgen. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »