Cookies som barna kan lage!

Hørt den før? Mama……jeg kjeder meg……
Å jada, vi har vel alle hørt den. Og merkelig nok, når jeg lister opp alt de kunne finne på – støvsuge, brette tøy, ta ut av oppvaskmaskinen, måke, osv… vil de heller fortsette og kjede seg enn å ta fatt på noe produktivt. Merkelig…
Men, jeg har en løsning. Slipp de løs på kjøkkenet. Ok, det blir litt griseri, men makan til fornøyde barn skal man lete lenge etter! Er du heldig kan de motiveres til å rydde litt opp etter seg mens de holder på.
Deigen må hvile en times tid før den kan rulles ut – og det er her jeg tenker at det er greit å få barna til å rydde litt. Gjør de det ikke, har de ingen sted å rulle deigen ut på. Deigen kan skjæres ut for hånd (barna kan tegne sjablonger for eksempel som de kan klippe ut) eller stikkes ut med former. Som du ser synes barna mine at det var spesielt gøy å bruke de nye bokstavutstikkere som vi nettopp har kjøpt. Man kan si så mye med cookies….
Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons bok ‘Feast’
du trenger (lager ca. 25 bokstaver)
90g myk smør
100g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
200g hvetemel
1/2ts bakepulver
ovn temp 180C
Bland smør og sukker luftig. Dette gjøres best med kjøkkenmaskin. Ha opp i egget og bland. Tilsett vaniljeekstrakt. Bland. Ha opp i mel og bakepulver og bland til det samler seg sammen til den deig. Hell deigen over på noe plastfolie og rull deigen sammen til en ball. Press den litt flat og pakk den inn i plasten. Sett deigen i kjøleskapet og la den hvile en times tid.
Nå kan barna rydde litt og lage sjablonger om de har lyst.
Hell litt mel på kjøkkenbenken og rull ut deigen litt. Det kan hende du må strø litt mel på deigen også slik at den ikke klistrer seg til rullepinnen. Løft deigen over på et stykke bakepapir før den blir for tynn. Rull ut til deigen har en tykkelse på ca. 1/2cm. Stikk ut figurer/bokstaver og fjern overflødig deig. Dra bakepapiret over på et bakebrett og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 10 minutter. Pass på at de ikke blir brune! La de avkjøle litt på bakebrettet før du løfter de over på en rist.
Lag glasur. Bland 150g melis med nok vann til du får en noe tykk glasur. Fordel glasuren i flere små skåler og bland de med konditorfarge. Blir glasuren for tynn kan du tilsette litt mer melis. Så er det bare å pynte i vei. Har du litt kakepynt kan dette settes frem også – regelen er stort sett, jo mere pynt og farger jo gøyere…
Nå kjeder de seg vel ikke…
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »