Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokoladecookies med chilli og kanel

Mmm, ja, disse er verdt å prøve! Mye sjokoladesmak med en varmende ettersmak av chilli og kanel.  Konsistensen er ganske lik en snickerdoodle – litt kakeaktig i midten. Ikke for søte og ikke for sterke, dette er en perfekt liten cookie å knaske på.

du trenger (lager ca. 30 små cookies)

  • 110g myk smør
  • 150g sukker
  • 1 egg
  • 140g hvetemel
  • 60g kakao
  • 1ts bakepulver
  • 1/4ts chillipulver

 

til å rulle deigen i

  • 50g sukker
  • 1/4ts chillipulver
  • 2ts kanel

 

ovn temp 180C

Rør smør og sukker til det er luftig. Tilsett egg og rør til blandet. Tilsett mel, kakao, bakepulver og chilli og rør til deigen kommer sammen.

Bland sukker, chillipulver og kanel i en liten skål. Bruk en liten iskremskje til å lage små runde kuler av deigen og ha de opp i sukkerblandingen, en etter en. Sett kulene på et bakebrett og sett i forvarmet ovn. Stek i 10 minutter. La de avkjøle noe på bakebrettet før du løfter de over på rist.

Ønsker du at chilli smaken skal være mindre fremtredende kan du sløyfe chillipuveret i sukkerblandingen.

Kommentarer

  • Reply Vivi Ann Kristensen 30. september 2015

    Hei!! Hvilket chillipulver bruker du i disse?? 🙂 Hadde tenkt å lage disse cookiene, men så oppdaget jeg at det chillipulveret som jeg hadde kjøpt var tilsatt andre krydder også… Da ble jeg i tvil!! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2015

      Hei Vivi Ann
      Det stemmer – chilipulver består av mer enn bre chili, men det er greit.
      Det er snakk om så lite chilipulver i denne oppskriften at det er chilien du får effekten av ikke alle de andre krydderene.
      Når det er sagt så kan du bytte ut chilipulveret med cayenne pepper eller en sterk (hot) paprika.

  • Reply Emma 11. september 2014

    ser så godt ut!

    • Reply Ina Johnsen 12. september 2014

      De er kjempegode Emma – anbefales!

  • Reply Iselin 30. august 2014

    åååh….
    jeg som elsker disse -> http://oppskrift.klikk.no/sjokolade–og-chilikaker/4726/

    og jeg digger snickerdoodles..

    om disse skal testes? gjett om..!

    • Reply Ina Johnsen 31. august 2014

      Hei Iselin
      Mmm ja, sjokolade og chili er en fortreffelig kombinasjon!!

  • Reply Linn-Cathrine 23. februar 2014

    Wow! De så gode ut! Hvor lenge kan de oppbevares i tett boks?

    • Reply Ina Johnsen 24. februar 2014

      De bør holde seg fint en ukes tid.

  • Reply Mat på Bordet 28. februar 2012

    Kjempegode!
    Hadde glemt de i kakeboksen – og nå smaker de nesten enda bedre etter over en uke oppbevaring der!

  • Reply JENNYS MATBLOGG 27. februar 2012

    Goda kakor! 🙂

  • Reply Mat på Bordet 26. februar 2012

    Kan bare anbefale at dere baker de selv!
    Veldig gode og litt annerledes … 😀

  • Reply Reminiscence 25. februar 2012

    Mmmm dette så utrolig godt ut!

  • Reply Johanne Brekkevold 24. februar 2012

    Må prøves! 🙂

  • Reply Pralin från matmedmera 24. februar 2012

    goda kakor. Tycker mycket om små kakor

  • Reply Mat på Bordet 23. februar 2012

    Caroline – det var egentlig du som fikk meg på sjokolade – chilli ideen – så værsågod! 😀

  • Reply Mat på Bordet 23. februar 2012

    Sjokocookies med melis er også digg!
    Disse er kanskje litt mer ‘voksne’ …. Det vil si, mine barn likte de også, synes det var ‘interessant’ med chilli…:)

  • Reply Caroline 23. februar 2012

    MMmmm….. de så utrolig gode ut! Jeg hadde egentlig tenkt å bake noe annet, men kanskje det blir dette istedet.

  • Reply Hverdagsglede!! 23. februar 2012

    Mmm – det hørtes kjempe godt ut. Har laget dine sjokocookies med melis flere ganger. Helt nydelige. Må nok prøve denne kombinasjonen. Takk for at du deler så mye godt!

  • Reply Mat på Bordet 23. februar 2012

    Takk for det Olav!
    Utrollig hyggelig å høre at du finner inspirasjon her – keep on blogging 🙂

  • Reply Olavs kulinariske verden 23. februar 2012

    de så bare helt nydelige ut! tror jeg skal prøve meg på de i morgen! digger bloggen din forresten! denne bloggen er en av grunnene til at jeg startet min egen matblogg! takk for masse ispirasjon og herlige oppskrifter!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »