Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

PØLSEBRØD

pølsebrød

Jeg var på Bondens Marked på Forsmak i helgen og kjøpte økologiske bratwurst. Man kunne også kjøpe en pølse der og da, grillet på åpen grill i pølsebrød fra åpent bakeri.Og det fikk meg til å tenke – jeg er i grunnen veldig glad i en god bratwurst i ordentlig brød med godt tilbehør, så hvorfor lager ikke jeg det hjemme? Jeg har enda til gode å lage pølser selv, men pølsebrød er ikke noe problem. Litt god sennep, stekt løk og en salat (broccoli slaw) så var jeg plutselig verdens beste mamma og kone. Jeg kunne sikkert ha åpnet for salg i nabolaget, for hvem kan motstå friselsen av ordentlig pølse i ordentlig brød. Trenger bare en levegg i solen og en kald øl…

For 8 pølsebrød trenger du

 • 400g hvetemel
 • 130g sammalt rug, grovmalt
 • 70g havregryn
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 1ss salt
 • ca. 3.5dl vann

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett 3dl av vannet og resten litt om litt hvis du trenger det. La maskinen elte deigen i 5-10minutter. Dekk til deigen og la det hvile til det har dobblet i størrelse (ca. en time). Slå deigen ned og del i 8 like stor emner. Form de til avlange pølsebrød og sett på et bakebrett dekket med bakepapir. Penlse godt med melk, strø over litt havregryn og sett i kald ovn. Sett ovnen på 200C og stek i 30 minutter. La brødene avkjøle på rist.

Dobler eller tredobler du oppskriften kan du legge pølsebrød i frysen, klar for en rask hverdagsmiddag!

pølsebrød

Kommentarer

 • Reply Victoria 18. februar 2020

  Hei. Jeg bare lurer på hvor mye gjær man burde brukes dersom man setter deigen til kaldheving over natten?

  • Reply Mat På Bordet 19. februar 2020

   Hei Victoria
   Jeg tenker at du kan halvere gjærmengden 🙂
   ina

 • Reply 17.mai mat - Mat Pa Bordet 10. mai 2017

  […] Pølse i brød hører 17.mai til! Men hva med en bratwurst lagt i en fersk ,litt grov pølsebrød som du har bakt selv? Litt sennep og en god porsjon stekt løk og du har festmat i hånden. Stikk innom polet og kjøp deg en ordentlig god øl så har du alt du trenger! Ovnsbakte kyllingkubber servert med spoonbread og brokkolislaw er utrolig godt! Og så er det noe med når man serverer mat som må spises med fingrene, ja, da blir alt litt mindre formell. Er du heldig nok til å ha grillvær på 17.mai, ja da er det bare å sette i gang. Og som bilag kan du servere denne festsalaten! Varier gjerne med grønnsaker (men ikke sløyf granateple, da det er denne som gjør den salaten ekstra staselig) og bruk quionoa eller ris istedenfor bulgur om du vil. Server på et stort fat slik at salaten kommer til sin fulle rett. Kanskje det er dårlig vær, og kanskje du ikke har invitert så altfor mange på 17.mai feiring. Da kan du lage spansk kylling med kikkerter og oliven. Litt ris eller bulgur til, noe hjemmebakt brød og en god vin så har du et herlig varmt måltid som er enkel å tilberede og passer til de fleste. Ønsker dere alle en herlig 17.mai – uansett vær! Share on Facebook Share Love it. Share it. […]

 • Reply Mat på Bordet 10. mars 2012

  Hei Lisa!
  Så bra! Pølsebrød ingrediensene var en direkte resultat av hva jeg hadde for hånden i skapet akkurat da. Å bruke andre typer mel kombinasjoner er så klartmulig!

  Ostekaken kan fryses uten aprikos glasuren. Ha på glasuren når de er tint. De kan gjerne spises litt kalde.

  Lykke til!

 • Reply LIsa 8. mars 2012

  Disse ble kjempegode! Jeg lagde de med sammalt grov hvete for det var det jeg hadde i hus, og så pyntet vi de med sesamfrø siden vi skulle bruke de til dagens fiskeburger.
  Jeg anbefaler deg absolutt å lage pølse selv, det er kjempegøy og det blir såå godt :)) Til jul lagde vi en slags chorizopølse og en pølse med julekrydder i. Frister absolutt til gjentakelse.
  Lurte på en ting ang ostekakecupcakes’ene, kan de lages nå, settes i fryser og så serveres om en 5 ukers tid? Eller vil smør og ost harskne i frysen? Prøver å få laget opp litt «barselbesøksmat»..

 • Reply Haleh Brooks 8. mars 2012

  Oj oj …det ser deilig ut!
  Maa proeve aa lage aa hjemme laget poelse en dag!

 • Reply Mat på Bordet 7. mars 2012

  Ja, så klart!
  Egner seg ypperlig som hamburgerbrød også!

 • Reply Anonymous 7. mars 2012

  Kan kanskje passe til hamburgerbrød også?

 • Reply Mat på Bordet 6. mars 2012

  Mmm, og smakte godt gjorde den også 🙂

 • Reply Lilla Kråkan 6. mars 2012

  men jag dör så gott det där ser ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »