Pærecupcakes med sommerfugler

Det er umiskjennelig vår ute! Og her hjemme, ja her hilser vi våren velkommen med klare fine farger og sommerfugler. Og nei, sommerfuglene er ikke chips, men tynne skiver av pære dyppet i en sukkerlake og så tørket på svak varme i ovnen. Pære er også å finne som ingrediens i deigen, så dette er ikke fullt så ille som det ser ut som 🙂
Du trenger, til 12-14 cupcakes:
ingredienser
 • 2 saftige pærer
 • saften av 1/2 sitron
 • 50g smeltet smør, avkjølt
 • 75g hvetemel
 • 1ts bakepulver
 • 75g sukker
 • 2 egg
Til glasur
 • 1 eggehvite
 • saften av 1/2 sitron
 • melis
 • konditorfarge (valgfritt)
Til pærepynt (valgfritt)
 • 1 pære
 • 50g vann
 • 50g melis
fremgangsmåte
Begynn med pærepynten. Lag sukkerlake. Ha vann og sukker i en gryte, rør og kok det opp. La det koke et lite minutt, ta så av varmen. Skrell pæren og kutt av toppen. Skjær tynne skiver av pæren (jeg brukte en ostehøvel). Bruk en pinsett og dypp pæreskivene i sukkerlaken. Sett pæreskivene på en rist med en bakeplate under for å fange opp laken som drypper av. Når du har dyppet alle pæreskivene settes de i forvarmet ovn (120C). La de tørke en times tid.
Ta pæreskivene ut og klem de litt sammen med fingrene for å forme sommerfugler. La de avkjøle på et stykke bakepapir. Pæreskivene må formes mens de fortsatt er varme, de setter seg ellers fast i risten.
Lag cupcakes. Skrell pærene og riv de fint – bruk gjerne en microplane. Bland sitronsaften inn i pærene slik at det ikke blir brunt. Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle og bland lett sammen. Pisk eggene lett sammen og bland med smøret. Hell det våte i det tørre og rør godt sammen. Ha pærene i deigen og rør lett sammen. Fordel deigen blant cupcakesformene.
Ønsker du flate topper må du passe på å ikke fylle for mye deig i formene slik at de ikke vokser over kantene. Jeg fyllte formene bittelitt over halvveis med deig.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15min. Cupcakesene er ferdige når en kakepinne kommer ut rent. La de avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Ha eggehvite i en skål og tilsett melis til du har en noe tykk glasur. Tilsett sitronsaft. Tilsett konditorfarge og rør til den er jevnt fordelt og du har fargen du ønsker. Blir glasuren din litt for tynn kan du tilsette mer melis. Bruk en skje til å fordele glasuren over cupcakesene. La det renne naturlig over kakene slik at hele toppen blir dekket. Pynt med sommerfugler.

Bye, bye vinter!!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »