‘Sunn’ sjokoladekake

Kake kan vel aldri betegnes som sunt. Men man kunne argumentere at å spise ting som gjorde man glad kan bidra til god mentalhelse, ikke sant? Viktig å ta vare på den mentale helsen også vet du, og et liv uten sjokoladekake, ja, det ville ha vært litt trist det.
Denne oppskriften er hentet fra Gwyneth Paltrow’s kokebok, My fathers daughter. Oppskriftene i boken fokuserer på ‘rene’ ingredienser, gjerne økologisk, gjerne kortreist, gjerne sesongvarer. Søtsaker takles på samme måte – sukker blir erstattet med agavenektar og lønnesirup, hvetemel erstattes med speltmel, melk erstattes med soyamelk, osv.osv.
Jeg har ikke fulgt oppskriften til punkt og prikke. Jeg har tilsatt egg, sløyfet kaffen og byttet ut soyamelken med lettmelk. Godt ble det, men en klage har jeg. Kaken ble relativ dyr. Å erstatte sukker med lønnesirup og agavenektar er ingen billig sak dessverre.
Du trenger:
ingredienser
  • 250g speltmel
  • 100g kakao
  • 1 1/2ts bakepulver
  • en klype salt
  • 100g solsikkeolje
  • 300g lønnesirup
  • 150g agavenektar
  • 120g melk
  • 2 egg
  • 1ss vaniljeekstrakt
Topping
  • sjokoladebiter
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Bland det tørre : mel. kakao, bakepulver og salt in bolle. Pisk sammen det våte : lønnesirup, agavenektar, melk, egg og vaniljeekstrakt. Hell det våte i det tørre og rør sammen til du har en glatt deig.
Hell deigen i en form (ca. 25x20cm) som er dekket med bakepapir. Strø toppen med sjokoladebiter (så mye eller lite som du vil) og sett i forvarmet ovn.
Stek i 30 minutter – en kakepinne skal komme ut ren. La kaken avkjøle helt før du skjærer i den.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 19. mars 2012

    Hi Beti – yes indeed, it really is quite yummy!

    @Reminiscence – enig, det er ingen dum tanke å prøve å gjøre søtsakene litte granne sunnere..:)

  • Reply Reminiscence 14. mars 2012

    Jeg liker tankegangen. Denne så fantastisk ut!

  • Reply beti 13. mars 2012

    this is dangerously adictive for chocolate addicts like me, it looks so decadent and full of flavor

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »