Kake kan vel aldri betegnes som sunt. Men man kunne argumentere at å spise ting som gjorde man glad kan bidra til god mentalhelse, ikke sant? Viktig å ta vare på den mentale helsen også vet du, og et liv uten sjokoladekake, ja, det ville ha vært litt trist det.
Denne oppskriften er hentet fra Gwyneth Paltrow’s kokebok, My fathers daughter. Oppskriftene i boken fokuserer på ‘rene’ ingredienser, gjerne økologisk, gjerne kortreist, gjerne sesongvarer. Søtsaker takles på samme måte – sukker blir erstattet med agavenektar og lønnesirup, hvetemel erstattes med speltmel, melk erstattes med soyamelk, osv.osv.
Jeg har ikke fulgt oppskriften til punkt og prikke. Jeg har tilsatt egg, sløyfet kaffen og byttet ut soyamelken med lettmelk. Godt ble det, men en klage har jeg. Kaken ble relativ dyr. Å erstatte sukker med lønnesirup og agavenektar er ingen billig sak dessverre.
Du trenger:
Hi Beti – yes indeed, it really is quite yummy!
@Reminiscence – enig, det er ingen dum tanke å prøve å gjøre søtsakene litte granne sunnere..:)
Jeg liker tankegangen. Denne så fantastisk ut!
this is dangerously adictive for chocolate addicts like me, it looks so decadent and full of flavor