Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

De beste sjokolade cupcakes

De beste sjokolade cupcakes
Lette, saftige, mørke cupcakes med en fløyelsmyk sjokoladeglasur er en fristelse som ikke er lett å stå i mot. Og til spesielle anledninger, bursdag for eksempel, er disse garantert en hit! Lag mange av de, sett de på et brett med riktig antall bursdagslys og la alle forsyne seg med egen kake. Passer både for voksne og barn!
Du trenger, til ca. 20 cupcakes:
ingredienser
  • 60g kakao
  • 120g god melkesjokolade
  • 125ml kokende vann
  • 125ml rømme
  • 125g hvetemel
  • 3/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 130g brun sukker
  • 125ml solsikkeolje
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Til glasuren
  • 120g mørk sjokolade (ikke mer enn 70% kakaoinnhold)
  • 60g god melkesjokolade
  • 2ss kremfløte
  • 50g smør
  • 125ml rømme
  • 1ts vanilje ekstrakt
  • 30g melis
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Bryt sjokoladen i biter og ha den i en skål sammen med kakao. Hell over kokende vann og rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt, jevn sjokoladeblanding. Rør inn rømmen.
Bland hvetemel, natron og salt i en annen skål.
Pisk sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt til en lett lys blanding. Bruker du kjøkkenmaskin kan du regne med å la maskinen piske i ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av melblandingen, rør. Tilsett halvparten av sjokoladeblandingen, rør. Tilsett resten av melblandingen, rør, og resten av sjokoladeblandingen, rør.
Fordel deigen i cupcakesformer. Fyll de 2/3 slik at de ikke vokser utover formen.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Test med kakepinne – den skal være ren. La de avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Ha sjokolade, fløte og smør i en skål. Sett den over vannbad og rør til du har en glatt, jevn sjokoladeblanding. Ta skålen vekk fra vannbadet. Tilsett rømme og vaniljeekstrakt og rør. Tilsett melis og rør til du har en glatt glasur. La glasuren avkjøle til du har ønsket konsistens.
Ha glasur på cupcakes. Oppbevar i tett kakeboks (opptil 3 døgn) hvis de ikke skal spises med det samme.
De beste sjokolade cupcakes

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 25. mars 2012

    Burde ikke være noe problem teknisk sett, men vil smake litt annerledes 🙂

  • Reply Anonymous 23. mars 2012

    Hei!
    Trur du det går fint å ha hvitt sukker i stedenfor brunt?

  • Reply Mat på Bordet 22. mars 2012

    Hmm, det opplevde ikke jeg i det hele tatt. Rømmen gir kaken litt mer tyngde eller fylde om du vil, men skal ikke smake surt.
    Rømmen kan byttes ut med kefir om du vil

  • Reply Anonymous 21. mars 2012

    Prøvde meg på disse, gøy med en noe annerledes sjokoladekakeoppskrift. De ble seendes utrolig flotte ut, men vi synes alle her hjemme at de ikke smakte top notch. Litt vel mye sur rømme kanskje… ?
    Sirin

  • Reply Mat på Bordet 16. mars 2012

    to sjeler, en tanke 😉

  • Reply [kjøkkentjeneste] 15. mars 2012

    Se der, ja! Du har også sjokoladecupcakes i dag!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »