Lette, saftige, mørke cupcakes med en fløyelsmyk sjokoladeglasur er en fristelse som ikke er lett å stå i mot. Og til spesielle anledninger, bursdag for eksempel, er disse garantert en hit! Lag mange av de, sett de på et brett med riktig antall bursdagslys og la alle forsyne seg med egen kake. Passer både for voksne og barn!
Du trenger, til ca. 20 cupcakes:
ingredienser
60g kakao
120g god melkesjokolade
125ml kokende vann
125ml rømme
125g hvetemel
3/4 ts natron
1/2 ts salt
130g brun sukker
125ml solsikkeolje
2 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
Til glasuren
120g mørk sjokolade (ikke mer enn 70% kakaoinnhold)
60g god melkesjokolade
2ss kremfløte
50g smør
125ml rømme
1ts vanilje ekstrakt
30g melis
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Bryt sjokoladen i biter og ha den i en skål sammen med kakao. Hell over kokende vann og rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt, jevn sjokoladeblanding. Rør inn rømmen.
Bland hvetemel, natron og salt i en annen skål.
Pisk sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt til en lett lys blanding. Bruker du kjøkkenmaskin kan du regne med å la maskinen piske i ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av melblandingen, rør. Tilsett halvparten av sjokoladeblandingen, rør. Tilsett resten av melblandingen, rør, og resten av sjokoladeblandingen, rør.
Fordel deigen i cupcakesformer. Fyll de 2/3 slik at de ikke vokser utover formen.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Test med kakepinne – den skal være ren. La de avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Ha sjokolade, fløte og smør i en skål. Sett den over vannbad og rør til du har en glatt, jevn sjokoladeblanding. Ta skålen vekk fra vannbadet. Tilsett rømme og vaniljeekstrakt og rør. Tilsett melis og rør til du har en glatt glasur. La glasuren avkjøle til du har ønsket konsistens.
Ha glasur på cupcakes. Oppbevar i tett kakeboks (opptil 3 døgn) hvis de ikke skal spises med det samme.
Hmm, det opplevde ikke jeg i det hele tatt. Rømmen gir kaken litt mer tyngde eller fylde om du vil, men skal ikke smake surt. Rømmen kan byttes ut med kefir om du vil
Prøvde meg på disse, gøy med en noe annerledes sjokoladekakeoppskrift. De ble seendes utrolig flotte ut, men vi synes alle her hjemme at de ikke smakte top notch. Litt vel mye sur rømme kanskje… ? Sirin
Burde ikke være noe problem teknisk sett, men vil smake litt annerledes 🙂
Hei!
Trur du det går fint å ha hvitt sukker i stedenfor brunt?
Hmm, det opplevde ikke jeg i det hele tatt. Rømmen gir kaken litt mer tyngde eller fylde om du vil, men skal ikke smake surt.
Rømmen kan byttes ut med kefir om du vil
Prøvde meg på disse, gøy med en noe annerledes sjokoladekakeoppskrift. De ble seendes utrolig flotte ut, men vi synes alle her hjemme at de ikke smakte top notch. Litt vel mye sur rømme kanskje… ?
Sirin
to sjeler, en tanke 😉
Se der, ja! Du har også sjokoladecupcakes i dag!