Jeg kaller disse for pommes frites på grunn av utseendet. Men utssendet bedrar. Disse er ikke sprø som pommes frites men myke, søte og full av smak. Med andre ord, de kan ikke dyppes i ketsjup….
Lettvint å lage og elsket av barn, dette fargerrike tilbehøret passer godt til det meste. Det eneste som krever litt innsatts er krydderblandingen, men det tar ikke mer en 5 minutter.
du trenger
- 1ts korianderfrø
- 1ts kuminfrø
- 1/4 -1/2ts chillipulver (mindre hvis du skal servere barn)
- 1ts salt
- 2ss olivenolje
- 2 søtpoteter
Ha koriander- og kuminfrø i en tørr stekepanne og varm de opp til de dufter. Hell de over i en krydderkvern (eller knus de for hånd i en mørtel) og kvern frø til en noe grov krydderblanding. Tilsett chillipulver og salt og rør det sammen.
Skjær søtpoteten i stenger – lag stengene like store slik at de steker jevnt. Du trenger ikke å skrelle de, bare vask de godt. Ha søtpoteten i en ildfast form, hell over olivenoljen og strø over krydderblandingen. Bruk hendene til å blande krydder og olje godt med søtpotetene.
Sett formen i forvarmet ovn (220C) og stek i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og rist, sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til. Server.
Hei Jenny – ja, de er kjnepegode! 🙂
Det låter jättegott 🙂