Er du på utkikk etter en rask tex-mex middag som ikke innebærer tacos aller tortillas, ja, da kan du lage lun tex-mex salat. Krydret kjøttdeig med brunris, bønner, mais og det vanlige tex-mex tilbehører – rømme, avokado, tomater, hot saus, koriander og lime. Ingen fare om du ikke har alle ingrediensene, dette er en rett hvor det er lov å improvisere!
Du trenger, (for 4 – 6 personer)
Meld deg på nyhetsbrevet mitt!
Hver FREDAG sender jeg ut ukens oppskrifter og litt nyheter i et nyhetsbrev. Lyst å få det du og?
Tusen takk for din påmelding
ingredienser
500g brun ris, kokt og avkjølt
2 røde løk, hakket
5 fedd hvitløk hakket
800g kjøttdeig eller karbonadedeig
olivenolje
spisskumin, chillipulver, salt og pepper
1 boks svarte eller røde bønner
1 boks mais
1 pakke cherrytomater
1 avokado
2 vårløk
fremgangsmåte
Hot saus, rømme og lime serveres som tilbehør.
Stek rødløk på middelssterk varme til mykt, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 5 minutter til. Hell over i en skål. Stek kjøttet i omganger på sterk varme – du vil ha litt farge på kjøttet – krydre med spisskumin, chillipulver, salt og pepper under steking. Vær forsiktig med chillipulveret, de som ønsker det sterkt kan tilsette hot saus.
Bland kjøtt, løk, ris, bønner og mais sammen i en stor skål, eller som jeg har gjort i stekepannen. Skjær cherry tomater i to og strø over. Strø over hakket vårløk, skivet avokado og lime biter. Server med rømme og hot saus for de som vil ha det litt sterkt.
Enkelt og godt!
Likte du oppskriften? Kanskje du vil like disse også:
[…] Lei tacos? Prøv denne tex-mex salaten! […]
Takk Gry – god påske til deg og dine også!
Det ser kjempegodt ut!
Ønsker deg og dine ei flott PÅSKE! 🙂