ANNONSE

Lun tex mex salat

lun tex mex salat
Er du på utkikk etter en rask tex-mex middag som ikke innebærer tacos aller tortillas, ja, da kan du lage lun tex-mex salat. Krydret kjøttdeig med brunris, bønner, mais og det vanlige tex-mex tilbehører – rømme, avokado, tomater, hot saus, koriander og lime. Ingen fare om du ikke har alle ingrediensene, dette er en rett hvor det er lov å improvisere!
du trenger (4 – 6 personer)
 • 500g brunris, kokt og avkjølt
 • 2 røde løk, hakket
 • 5 fedd hvitløk hakket
 • 800g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • olivenolje
 • spisskumin, chillipulver, salt og pepper
 • 1 boks svarte eller røde bønner
 • 1 boks mais
 • en pakke cherrytomater
 • en avokado
 • 2 vårløk
Hot saus, rømme og lime serveres som tilbehør.
Stek rødløk på middelssterk varme til mykt, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 5 minutter til. Hell over i en skål. Stek kjøttet i omganger på sterk varme – du vil ha litt farge på kjøttet – krydre med spisskumin, chillipulver, salt og pepper under steking. Vær forsiktig med chillipulveret, de som ønsker det sterkt kan tilsette hot saus.
Bland kjøtt, løk, ris, bønner og mais sammen i en stor skål, eller som jeg har gjort i stekepannen. Skjær cherry tomater i to og strø over. Strø over hakket vårløk, skivet avokado og lime biter. Server med rømme og hot saus for de som vil ha det litt sterkt.
Enkelt og godt!

Kommentarer

 1. Reply Mat på Bordet 2. april 2012

  Takk Gry – god påske til deg og dine også!

 2. Reply GryNoKa 2. april 2012

  Det ser kjempegodt ut!
  Ønsker deg og dine ei flott PÅSKE! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »