Lun tex mex salat

lun tex mex salat
Er du på utkikk etter en rask tex-mex middag som ikke innebærer tacos aller tortillas, ja, da kan du lage lun tex-mex salat. Krydret kjøttdeig med brunris, bønner, mais og det vanlige tex-mex tilbehører – rømme, avokado, tomater, hot saus, koriander og lime. Ingen fare om du ikke har alle ingrediensene, dette er en rett hvor det er lov å improvisere!
Du trenger, (for 4 – 6 personer)
ingredienser
 • 500g brun ris, kokt og avkjølt
 • 2 røde løk, hakket
 • 5 fedd hvitløk hakket
 • 800g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • olivenolje
 • spisskumin, chillipulver, salt og pepper
 • 1 boks svarte eller røde bønner
 • 1 boks mais
 • 1 pakke cherrytomater
 • 1 avokado
 • 2 vårløk
fremgangsmåte
Hot saus, rømme og lime serveres som tilbehør.
Stek rødløk på middelssterk varme til mykt, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 5 minutter til. Hell over i en skål. Stek kjøttet i omganger på sterk varme – du vil ha litt farge på kjøttet – krydre med spisskumin, chillipulver, salt og pepper under steking. Vær forsiktig med chillipulveret, de som ønsker det sterkt kan tilsette hot saus.
Bland kjøtt, løk, ris, bønner og mais sammen i en stor skål, eller som jeg har gjort i stekepannen. Skjær cherry tomater i to og strø over. Strø over hakket vårløk, skivet avokado og lime biter. Server med rømme og hot saus for de som vil ha det litt sterkt.
Enkelt og godt!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 2. april 2012

  Takk Gry – god påske til deg og dine også!

 • Reply GryNoKa 2. april 2012

  Det ser kjempegodt ut!
  Ønsker deg og dine ei flott PÅSKE! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »