ANNONSE

Påskebrød

Dette er en deilig start på en påskedag. Et brød med mild smak av vanilje bakt med et hardkokt egg i midten. Egget kunne selvsagt være påskepyntet – bruk et farget egg i midten for eksempel eller pynt litt på den etter at den er ferdig stekt. Uansett, en ordentlig påskestart på dagen 🙂
du trenger (for 4 brød)

  • 500g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 60g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1ss vaniljesukker
  • finrevet skall av en halv sitron
  • 2.5dl lunken melk
  • 2 store egg
  • 4 hardkokte egg
  • 1 eggeplomme blandet ut med litt vann

 

Ha mel, tørrgjær, sukker, vaniljesukker, salt og sitronskall i kjøkkenmaskin bollen. Rør egg og melk lett sammen. Hell melkblandingen i melblandingen og sett maskinen i gang. Elt i ca. 10 minutter til du har en glatt jevn deig. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du selvsagt gjøre dette for hånd. Dekk til deigen og la den heve 1 times tid.

Slå ned deigen og hell den over på et melet arbeidsflate Del deigen i fire. Del de fire deigene i to like store deler og rull de ut til to lange pølser. Tvinn de to pølsene sammen og klyp endene sammen. Sett brødet på et bakebrett dekket med bakepapir og sett et hardkokt egg i midten. Pensle brødene med eggblandingen og sett brødene i en kald ovn. Sett temperaturen på 180C og stek i 30-40 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte.

Server gjerne fortsatt litt lunkne. Passer ypperlig til frokost eller som niste på tur.

God påske!

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 7. april 2012

    @Ingvild – mmm, så deilig, tenker at de alle smakte! God påske!

    @Anonym & Colargolskaos – ja, eggene stekes med skall på. Gpd påske!

    @Gry – takk for det., fortsatt god påske til deg også!

  2. Reply GryNoKa 7. april 2012

    Mmm, lekkert! : )

  3. Reply Colargolskaos 6. april 2012

    Ja det lurer jeg også på! Stekes eggene med skall?

  4. Reply Anonymous 5. april 2012

    Et dumt spørsmål men steker du brødet med eggene med skal på? Det ser slik ut på bildene.

  5. Reply Ingvild 5. april 2012

    For noen lekre påskebrød.
    Her står tre ulike no knead brød til heving, ett med melsorten Emmer som jeg er meget spent på!

    God påske

    klem Ingvild

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »