Eltefritt solsikkebrød

Eltefritt solsikkebrød

Ferie er en god tid å bake brød! Har du ikke prøvd no knead metoden enda så har du mulighet for det nå. Her på bloggen ligger det oppskrifter på over 50 forskjellige no knead brød – det er det bare å sette i gang! Her finner du alle eltefrie brødoppskriftene, eller du kan hoppe rett på solsikkebrødoppskriften…

du trenger

 • 350g hvetemel
 • 150g sammalt hvete fin
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 50g solsikkekjerner
 • 1ss maltekstrakt
 • 4dl vann

 

Er det første gang du lager brød etter no knead (eltefritt) metoden, anbefaler jeg at du tar en titt på en  video jeg har laget. Klikk her for å se den.

Bland mel, sammalt hvete, salt, gjær og solsikkekjerner i en stor bolle og rør sammen. Rør ut malteksrakt i vannet og tilsett melblandingen. Rør deigen sammen, den vil være klisssete. Dekk til bollen og la den hvile 12 -18 timer på kjøkkenbenken.

Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen over på denne. Brett deigen et par ganger, sett deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfastform med lokk i en kald ovn når 90 minutter av andre hviletid er gått. Sett ovnen på 250C og la formen og ovnen varme opp en halvtimes tid. Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i, strø over litt solsikkefrø, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek en halvtime ved 250C, skru så varmen ned til 220C, ta av lokket og stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

 

Kommentarer

 • Reply inger nygård 21. januar 2015

  Hei lurte på om det er varmluft du bruker når du steker brøda?

  • Reply Ina Johnsen 22. januar 2015

   Hei Inger
   Jeg bruker varmluft.

 • Reply Mat på Bordet 4. desember 2013

  Se det ja Monica, den ble jo kjempefin!
  Hvis jeg skulle doble oppskriften så tror jeg at jeg hadde latt den steke 45 med lokk og så opptil en halvtime uten. Du må nesten se det litt an. Innvendig tempertur på brødet skal være ca. 90C så du kan altids sjekke om brødet er ferdig med termometer eller bruke ‘banke’ metoden. Lykke til!

 • Reply Monika Taarneby Aaboen 3. desember 2013

  Hei
  Jeg har hatt lyst til å teste detta lenge og endelig har jeg gjort det, tusen takk for en flott oppskrift, jeg har laget ett blogginnlegg om mitt første no-kneadbrød og linka tilbake til deg slik at flere kan finne de deilige oppskriftene dine 🙂 Jeg bare lurte på en ting, jeg ahr ganske stor støpejernsgryte, om jeg dobler oppskrifta, ca hvor mye tid må jeg legge til på steketiden da tror du ? Her er innlegget om du har lyst til å se : http://nomana.blogg.no/1386030024_noknead_solsikkebrd.html
  Mvh Monika T Aa

 • Reply Mat på Bordet 5. mai 2012

  Et triks er å sette den i stekeovnen for å gjøre den sprø igjen. 5 minutter på 200C burde holde. Ellers skjærer jeg gjerne brødet i skiver før jeg fryser den og legger skivene direkte i brødristeren.

 • Reply Anonymous 5. mai 2012

  Hei. Har du noen tips når det gjelder frysing av no knead bread? Synes det blir så seigt…..

 • Reply Mat på Bordet 8. april 2012

  Takk,takk – håper også at det frister nok til at lesere også vil prøve oppskriftene! 🙂
  God påske!

 • Reply GothicVamperstein 8. april 2012

  Takk for alle de fristende oppskriftene du legger ut. 🙂

 • Reply Jane H. Johansen 7. april 2012

  Vakkert!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »