
Ferie er en god tid å bake brød! Har du ikke prøvd no knead metoden enda så har du mulighet for det nå. Her på bloggen ligger det oppskrifter på over 50 forskjellige no knead brød – det er det bare å sette i gang! Her finner du alle eltefrie brødoppskriftene, eller du kan hoppe rett på solsikkebrødoppskriften…
du trenger
- 350g hvetemel
- 150g sammalt hvete fin
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts tørrgjær
- 50g solsikkekjerner
- 1ss maltekstrakt
- 4dl vann
Er det første gang du lager brød etter no knead (eltefritt) metoden, anbefaler jeg at du tar en titt på en video jeg har laget. Klikk her for å se den.
Bland mel, sammalt hvete, salt, gjær og solsikkekjerner i en stor bolle og rør sammen. Rør ut malteksrakt i vannet og tilsett melblandingen. Rør deigen sammen, den vil være klisssete. Dekk til bollen og la den hvile 12 -18 timer på kjøkkenbenken.
Strø godt med mel på et stykke bakepapir og hell deigen over på denne. Brett deigen et par ganger, sett deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.
Sett en ildfastform med lokk i en kald ovn når 90 minutter av andre hviletid er gått. Sett ovnen på 250C og la formen og ovnen varme opp en halvtimes tid. Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i, strø over litt solsikkefrø, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek en halvtime ved 250C, skru så varmen ned til 220C, ta av lokket og stek videre i 15 minutter.
Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.
Hei lurte på om det er varmluft du bruker når du steker brøda?
Hei Inger
Jeg bruker varmluft.
Se det ja Monica, den ble jo kjempefin!
Hvis jeg skulle doble oppskriften så tror jeg at jeg hadde latt den steke 45 med lokk og så opptil en halvtime uten. Du må nesten se det litt an. Innvendig tempertur på brødet skal være ca. 90C så du kan altids sjekke om brødet er ferdig med termometer eller bruke ‘banke’ metoden. Lykke til!
Hei
Jeg har hatt lyst til å teste detta lenge og endelig har jeg gjort det, tusen takk for en flott oppskrift, jeg har laget ett blogginnlegg om mitt første no-kneadbrød og linka tilbake til deg slik at flere kan finne de deilige oppskriftene dine 🙂 Jeg bare lurte på en ting, jeg ahr ganske stor støpejernsgryte, om jeg dobler oppskrifta, ca hvor mye tid må jeg legge til på steketiden da tror du ? Her er innlegget om du har lyst til å se : http://nomana.blogg.no/1386030024_noknead_solsikkebrd.html
Mvh Monika T Aa
Et triks er å sette den i stekeovnen for å gjøre den sprø igjen. 5 minutter på 200C burde holde. Ellers skjærer jeg gjerne brødet i skiver før jeg fryser den og legger skivene direkte i brødristeren.
Hei. Har du noen tips når det gjelder frysing av no knead bread? Synes det blir så seigt…..
Takk,takk – håper også at det frister nok til at lesere også vil prøve oppskriftene! 🙂
God påske!
Takk for alle de fristende oppskriftene du legger ut. 🙂
Vakkert!