Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Bestill nå for å få den til jul.

Ovnsbakte kyllingklubber

kyllinklubber

Fritert kylling er udiskuterbart godt! Servert med pommes frites og coleslaw var dette en middags favoritt lenge. Eneste ulempe er friteringen. Men tenk, like saftig og sprø kylling kan du få ved å bake kyllinkubbene i ovnen!

Serverer du kyllingen med spoonbread og brokkolisalat har du en noe sunnere versjon av en favoritt middag. Klarer du deg ikke uten poteter i en eller annen form kunne du alltids servere firkant poteter til som minstemann liker å kalle de.

Du trenger

ingredienser
  • 10-12 kyllingklubber
  • 125ml melk
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 15g revet parmesan
  • 30g brødsmuler/griljermel*
  • 2ss olivenolje
  • salt og pepper
fremgangsmåte

*gjerne Panko

Skyll og tørk kylllingkubbene. Dra skinnet av kubbene. Dette gjør du enklest ved å bruke et papirhåndkle for å ta tak i skinnet og dra. Bland melk med hvitløksfeddet og la kyllingen ligge i melkeblandingen et par timers tid i kjøleskapet.

Bland parmesan og grilljermel. Kvern litt salt og pepper i og bland. Hell olivenolje over og bland.

Ha kyllingkubbene, en etter en i griljermel blandingen og dekk kubbene godt. Press det gjerne litt ned med fingrene.

Sett kubbene på en oljet rist og sett det over en bakeplate. Sett i forvarmet ovn, 200C og stek i 30-40 minutter til kyllingkubbene er gjennomstekte.

Hjemme hos oss er dette fingermat! Server med papirhåndklær og en advarsel om at kyllingen er veldig varm 🙂

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »