ANNONSE

Ovnsbakte kyllingklubber

kyllinklubber

Fritert kylling er udiskuterbart godt! Servert med pommes frites og coleslaw var dette en middags favoritt lenge. Eneste ulempe er friteringen. Men tenk, like saftig og sprø kylling kan du få ved å bake kyllinkubbene i ovnen!

Serverer du kyllingen med spoonbread og brokkolisalat har du en noe sunnere versjon av en favoritt middag. Klarer du deg ikke uten poteter i en eller annen form kunne du alltids servere firkant poteter til som minstemann liker å kalle de.

du trenger

  • 10-12 kyllingkubber
  • 125ml melk
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 15g revet parmesan
  • 30g brødsmuler/griljermel – gjerne Panko
  • 2ss olivenolje
  • salt og pepper

 

Skyll og tørk kylllingkubbene. Dra skinnet av kubbene. Dette gjør du enklest ved å bruke et papirhåndkle for å ta tak i skinnet og dra. Bland melk med hvitløksfeddet og la kyllingen ligge i melkeblandingen et par timers tid i kjøleskapet.

Bland parmesan og grilljermel. Kvern litt salt og pepper i og bland. Hell olivenolje over og bland.

Ha kyllingkubbene, en etter en i griljermel blandingen og dekk kubbene godt. Press det gjerne litt ned med fingrene.

Sett kubbene på en oljet rist og sett det over en bakeplate. Sett i forvarmet ovn, 200C og stek i 30-40 minutter til kyllingkubbene er gjennomstekte.

Hjemme hos oss er dette fingermat! Server med papirhåndkler og en advarsel om at kyllingen er veldig varm 🙂

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 19. april 2012

    Det kan jeg tenke meg ja! Takk for tipset!

  2. Reply myfoodpassion 18. april 2012

    Et lite tips fra meg er å bruke kefir å marinere kyllingen i før steking.
    Den blir så saftig.

  3. Reply Mat på Bordet 17. april 2012

    Takk Cecilie -veldig hyggelig at innlegget blir linket til på SOL!

  4. Reply Cecilie Moestue 12. april 2012

    Hei Ina

    Ser veldig godt ut! Kan jeg få bruke bilde og linke til denne bloggposten i helgen artikkel om mat som kommer på http://www.sol.no i morgen?

    På forhånd takk for svar.

    Hilsen Cecilie i SOL

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »