Bimi med hvitløk og skivede mandler

Har du sett Bimi i butikken din? Løp og kjøp sier jeg bare! Bimi er en kryssning av brokkoli og kinakål og avles nå også i Norge. Den har en mild, nærmest søtlig (for en grønnsak å være) smak. Hele grønnsaken kan brukes og den trenger minimalt med tilberedningstid. Smaker godt til fisk, kjøtt eller kylling.
Her er et forslag på hvordan den kan tilberedes.
du trenger
en pakke Bimi
2 hvitløksfedd, skivet
1 håndfull skivede mandler
1-2ss rapsolje til steking
Skjær av tuppene på bimi (bare noen mm) hvis de ser litt inntørket ut. Skjær bimi i to og skyll. Legg i lettsaltet kokende vann og kok i 2-3 minutter. Imens steker du hvitløken i litt rapsolje. Hell av vannet fra bimien, tørk det lett med et papirhåndkle og hell de over i stekepannen med hvitløken. Stek noen minutter til. Ha i mandler og bland lett. Server!
Smaker også godt kaldt – alene eller som del av en salat.

Kommentarer

 • Reply Astrid Johnsen 7. januar 2016

  Testa Bimi i dag for det første og kjempegod var den. Tilsatte også litt babygulerøtter. Mandler hadde jeg ikke, så jeg brukte valnøtter, helt ypperlig. Og til sist, er en stor bruker av kokosnøtt-olje, den også tåler høye temperaturer!

  • Reply Mat På Bordet 11. januar 2016

   Hørtes kjempegodt ut Astrid!

 • Reply Mat på Bordet 17. april 2012

  Jeg kjøper Bimi på Ica her i nærheten – men det er ikke alltid de har det inne. Finner du det i butikken din er det absolut verdt å prøve – smaker utrolig godt og er lett og fort å tilberede!

 • Reply Caroline 12. april 2012

  Har aldri hørt om Bimi, men er uhørt glad i brokkoli og skal absolutt teste Bimi om jeg kommer over det i butikken. Takk for flott tips!

 • Reply Tove 12. april 2012

  Bimi har eg jammen ikkje sett i butikkane her omkring! Men så er dei ikkje alltid først ute med det siste! Om eg får tak i det skal eg jammen meg prøve å lage dette! Tippar det smakar godt til fisk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »