Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokoladekake med banan og speltmel

Sjokoladekake med banan og speltmel
Oi,oi, denne kaken altså…..
Vet ikke helt hvor jeg skal begynne men dette er en god kake altså. Ikke en festkake, mer en hverdagskake. Og misforstå meg rett, vi spiser ikke kake hver dag 🙂
Denne lagde jeg på søndag og det er fortsatt en god bit igjen. Barna har kost seg med et stykke når de kommer hjem fra skolen (og før trening) og vi har også kost oss med et stykke innimellom. Ina fra Kjøkkentjeneste har vært på besøk, og hun fikk et stykke hun også mens vi planla fremtidige innlegg på Matbloggsentralen. Ja, og enda er det en god del kake igjen. Ikke blir den tørr heller – den ligger lett innpakket i papiret og formen den ble bakt i på kjøkkenbenken og holder seg så god, så god.
Gode ingredienser er det også – lite sukker, speltmel, bananer og mørk sjokolade. Du kunne selvsagt sløyfe sjokoladebitene, men jeg synes de hører med. Hakkede nøtter kunne du også tilsette hvis du hadde lyst.
Det er bare å sette i gang!
ingredienser
  • 150g sammalt spelt
  • 50g hvetemel
  • 40g kakao
  • 1ts natron
  • 75g smør, smeltet og avkjølt
  • 2 bananer, most
  • 75g sukker
  • 2 egg
  • 100g sjokolade, hakket
fremgangsmåte
ovn temp. 180C
Bland spelt, hvetemel. kakao og natron i en middels stor bolle. Bland smør, bananer, sukker og egg sammen i en annen skål. Hell eggblandingen i melblandingen og rør det forsiktig sammen. Ha i sjokoladen og rør det inn. Deigen blir ganske tykk. Dekk en brødform (ca. 25cm lang) med bakepapir og bruk en skje for å fordele deigen jevnt i formen.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek i 45-50 min. Test med en kakepinne før du tar den ut av ovnen – den skal være ren. La kaken avkjøle på rist.
Og det var det. En enkel hverdagskake 🙂

Kommentarer

  • Reply 25 deilige sjokoladeoppskrifter - Mat Pa Bordet 21. april 2017

    […] Sjokoladekake med banan og speltmel – en av de mest populære formkake oppskriftene på bloggen. […]

  • Reply Therese Knutsen 21. juli 2015

    Denne tror jeg blir en hit her hos oss. Tror jeg må putte noen valnøtter i også ;-)) Takk for fristende oppskrift Ina 🙂

    • Reply Mat På Bordet 22. juli 2015

      Å valnøtter høres bra ut Therese!! 🙂

  • Reply randi Kleveland 12. februar 2015

    Takk for opplysningen:) knall god og saftig kake:) skal prøve å lage den i langpanna nå til helgen:)

  • Reply randi Kleveland 27. januar 2015

    Hei:) lurte på hva du mener om å bare bruke siktet spelt mel, blir den for tung el går det bra, ønsker ikke å bruke hvete.
    Høres ut å være en mektik og god kake:)
    hvor mye går du opp på oppskriften vist du vil lage den i en liten langpanne ca 30 ×40cm.

    • Reply Ina Johnsen 28. januar 2015

      Hei Randi
      Det burde være helt uproblematisk (det er en reltiv lite mengde det er snakk om). Skal du lage den i en langpanne vil jeg ha ganget opp oppskriften med 1.5 om ikke 2, kommer litt an på hvilken høyde du ønsker på kaken.
      Lykke til!

  • Reply nancy 25. januar 2015

    Heisann:)
    Takk for en super oppskrift.
    Har nå laget den med svært lite sukker, og hadde svisker og dadler istedenfor sukker og bananer.
    Byttet også ut 50 g sammalt mel med 50 g kokosmel(mye fiber) og et par spiseskjeer gresk yogurt.
    Det ble en god og saftig kake til å variere med.

    • Reply Ina Johnsen 25. januar 2015

      Herlig Nancy!
      Det er nettopp det jeg gjør når jeg ser en oppskrift jeg synes virker interessant – leker litt med den!

  • Reply Margrethe 5. januar 2015

    Ser god ut! Har du regnet på næringsinnholdt i denne?

    • Reply Ina Johnsen 6. januar 2015

      Hei Margrethe
      Nei, det har jeg ikke.

  • Reply Marie 25. juni 2014

    Kjempegod kake! Du har en strålende blogg, inspirerende hverdagsmat og deilige festmåltider! Tusen takk og fortsett please;)!!

    • Reply Ina Johnsen 30. juni 2014

      Hei Marie
      Tusen takk – det var superhyggelig å høre!
      Har ingen planer om å slutte å blogge så her er det bare å følge med 🙂

  • Reply Mat på Bordet 12. juni 2013

    Høres godt ut! God idé å tilsette litt sitrus!

  • Reply liv 7. juni 2013

    det blei så godt! og fekk brukt dei brune bananene på ein vettug måte:) som sitrusentusiast hamna det i litt appelsinjuice, og det blei veldig friskt og godt – supert, takk:)

  • Reply Mat på Bordet 25. februar 2013

    Så hyggelig å høre!

  • Reply Anonymous 21. februar 2013

    En stor *hit* i familien! Eldste datteren min elsker kaken mer en noe annet

  • Reply Mat på Bordet 16. februar 2013

    Skjønner at du ikkes skjønte hva som sto i oppskriften – det skal være brødform med en lengde på ca. 25cm.
    Har endret det i teksten nå 🙂
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 13. februar 2013

    Hvilken form passer? Skjønte ikke helt det som sto i oppskrifta:)

  • Reply Mat på Bordet 5. januar 2013

    Du kan bytte ut 1ts natron med 2 ts bakepulver 🙂

  • Reply Cecilie 4. januar 2013

    Mhmm, fristende! Kan jeg bruke noe annet enn natron?

  • Reply Mat på Bordet 22. mai 2012

    Godt å høre – takk for tilbakemelding!

  • Reply growntocook 20. mai 2012

    Jeg har laget kaken, den var deilig, saftig og ikke for søtt.Takk for oppskriften!

  • Reply Mat på Bordet 25. april 2012

    Ha,ha, ja sett den i frysen så blir du ikke fristet!
    Hørtes kjempegodt ut!

  • Reply Anonymous 23. april 2012

    Prøvde meg på denne i går. Bytta ut hvetemelet med siktet speltmel, sukkeret med sukrin, og droppa sjokoladen. Eksperimentet ga en litt for lite søt kake, men jeg kompenserte ved å skjære skiver av banan som jeg la oppå kakeskivene – og det gjorde susen! Saftig og god kake! Litt vanskelig å holde fingrene unna, så jeg vurderer å putte resten i fryseren…

    Lillian

  • Reply Mat på Bordet 23. april 2012

    Hei AnneK!
    Det blir spennende å høre om kaken slo an! Særdeles søt er den ikke, men det synes jeg igrunnen er godt 🙂
    Terten er heller ikke forferdelig søt, men enig med deg at den passer bedre til mer ‘festlig’ anledninger…

  • Reply Quiltefia 22. april 2012

    Hei!! Nå står kaka i ovnen!! Skal brukes på et styremøte imorgen!! Jeg hadde ikke spelt, men brukte fullkornhvetemel. Deigen var ikke søt, men jeg regner med at bananene og sjokoladen gir sødme. Jeg er veldig glad for litt sunne kaker. Jeg lar være å bake kaker med 300g sukker og 250g smør. Da finner jeg heller på noe annet!! Den terten du hadde i siste innlegg, ser fantastisk ut, men det må bli til fest!! Ha en fin uke!! AnneK:-)

  • Reply Mat på Bordet 19. april 2012

    Enig!
    Men visse anledninger krever mye smør og sukker….:)

  • Reply The Kitchn Queen 19. april 2012

    Mm! Denne må jeg prøve ut. Liker oppskrifter på gode saker som ikke nødvendigvis inneholder 300gram smør og 400 gram sukker…:)

  • Reply Mat på Bordet 19. april 2012

    Bare hyggelig – lykke til!

  • Reply growntocook 18. april 2012

    Takk for inspirasjon!

  • Reply Mat på Bordet 18. april 2012

    Å jada – legg inn ‘spelt’ i søk funksjonen i høyre spalte på bloggen så får du noen flere oppskrifter.

  • Reply growntocook 17. april 2012

    Denne skal jeg lage! Jeg har kjøpt speltmel og vil gjerne eksperimentere litt med det. Har du kanskje flere oppskrifter med spelt?

  • Reply Mat på Bordet 17. april 2012

    Takk, takk den er veldig god også.
    Har hatt et stykke i dag allerede, gleder meg til i morgen 🙂

  • Reply ninabakke 17. april 2012

    Så godt ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »