Oi,oi, denne kaken altså…..
Vet ikke helt hvor jeg skal begynne men dette er en god kake altså. Ikke en festkake, mer en hverdagskake. Og misforstå meg rett, vi spiser ikke kake hver dag 🙂
Denne lagde jeg på søndag og det er fortsatt en god bit igjen. Barna har kost seg med et stykke når de kommer hjem fra skolen (og før trening) og vi har også kost oss med et stykke innimellom. Ina fra Kjøkkentjeneste har vært på besøk, og hun fikk et stykke hun også mens vi planla fremtidige innlegg på Matbloggsentralen. Ja, og enda er det en god del kake igjen. Ikke blir den tørr heller – den ligger lett innpakket i papiret og formen den ble bakt i på kjøkkenbenken og holder seg så god, så god.
Gode ingredienser er det også – lite sukker, speltmel, bananer og mørk sjokolade. Du kunne selvsagt sløyfe sjokoladebitene, men jeg synes de hører med. Hakkede nøtter kunne du også tilsette hvis du hadde lyst.
Det er bare å sette i gang!
Denne tror jeg blir en hit her hos oss. Tror jeg må putte noen valnøtter i også ;-)) Takk for fristende oppskrift Ina 🙂
Å valnøtter høres bra ut Therese!! 🙂
Takk for opplysningen:) knall god og saftig kake:) skal prøve å lage den i langpanna nå til helgen:)
Hei:) lurte på hva du mener om å bare bruke siktet spelt mel, blir den for tung el går det bra, ønsker ikke å bruke hvete.
Høres ut å være en mektik og god kake:)
hvor mye går du opp på oppskriften vist du vil lage den i en liten langpanne ca 30 ×40cm.
Hei Randi
Det burde være helt uproblematisk (det er en reltiv lite mengde det er snakk om). Skal du lage den i en langpanne vil jeg ha ganget opp oppskriften med 1.5 om ikke 2, kommer litt an på hvilken høyde du ønsker på kaken.
Lykke til!
Heisann:)
Takk for en super oppskrift.
Har nå laget den med svært lite sukker, og hadde svisker og dadler istedenfor sukker og bananer.
Byttet også ut 50 g sammalt mel med 50 g kokosmel(mye fiber) og et par spiseskjeer gresk yogurt.
Det ble en god og saftig kake til å variere med.
Herlig Nancy!
Det er nettopp det jeg gjør når jeg ser en oppskrift jeg synes virker interessant – leker litt med den!
Ser god ut! Har du regnet på næringsinnholdt i denne?
Hei Margrethe
Nei, det har jeg ikke.
Kjempegod kake! Du har en strålende blogg, inspirerende hverdagsmat og deilige festmåltider! Tusen takk og fortsett please;)!!
Hei Marie
Tusen takk – det var superhyggelig å høre!
Har ingen planer om å slutte å blogge så her er det bare å følge med 🙂
Høres godt ut! God idé å tilsette litt sitrus!
det blei så godt! og fekk brukt dei brune bananene på ein vettug måte:) som sitrusentusiast hamna det i litt appelsinjuice, og det blei veldig friskt og godt – supert, takk:)
Så hyggelig å høre!
En stor *hit* i familien! Eldste datteren min elsker kaken mer en noe annet
Skjønner at du ikkes skjønte hva som sto i oppskriften – det skal være brødform med en lengde på ca. 25cm.
Har endret det i teksten nå 🙂
Lykke til!
Hvilken form passer? Skjønte ikke helt det som sto i oppskrifta:)
Du kan bytte ut 1ts natron med 2 ts bakepulver 🙂
Mhmm, fristende! Kan jeg bruke noe annet enn natron?
Godt å høre – takk for tilbakemelding!
Jeg har laget kaken, den var deilig, saftig og ikke for søtt.Takk for oppskriften!
Ha,ha, ja sett den i frysen så blir du ikke fristet!
Hørtes kjempegodt ut!
Prøvde meg på denne i går. Bytta ut hvetemelet med siktet speltmel, sukkeret med sukrin, og droppa sjokoladen. Eksperimentet ga en litt for lite søt kake, men jeg kompenserte ved å skjære skiver av banan som jeg la oppå kakeskivene – og det gjorde susen! Saftig og god kake! Litt vanskelig å holde fingrene unna, så jeg vurderer å putte resten i fryseren…
Lillian
Hei AnneK!
Det blir spennende å høre om kaken slo an! Særdeles søt er den ikke, men det synes jeg igrunnen er godt 🙂
Terten er heller ikke forferdelig søt, men enig med deg at den passer bedre til mer ‘festlig’ anledninger…
Hei!! Nå står kaka i ovnen!! Skal brukes på et styremøte imorgen!! Jeg hadde ikke spelt, men brukte fullkornhvetemel. Deigen var ikke søt, men jeg regner med at bananene og sjokoladen gir sødme. Jeg er veldig glad for litt sunne kaker. Jeg lar være å bake kaker med 300g sukker og 250g smør. Da finner jeg heller på noe annet!! Den terten du hadde i siste innlegg, ser fantastisk ut, men det må bli til fest!! Ha en fin uke!! AnneK:-)
Enig!
Men visse anledninger krever mye smør og sukker….:)
Mm! Denne må jeg prøve ut. Liker oppskrifter på gode saker som ikke nødvendigvis inneholder 300gram smør og 400 gram sukker…:)
Bare hyggelig – lykke til!
Takk for inspirasjon!
Å jada – legg inn ‘spelt’ i søk funksjonen i høyre spalte på bloggen så får du noen flere oppskrifter.
Denne skal jeg lage! Jeg har kjøpt speltmel og vil gjerne eksperimentere litt med det. Har du kanskje flere oppskrifter med spelt?
Takk, takk den er veldig god også.
Har hatt et stykke i dag allerede, gleder meg til i morgen 🙂
Så godt ut 🙂