Sjokoladekake med sjokoladeglasur – pyntet til fest!

Man trenger egentlig ikke å tukle så veldig mye med en god sjokoladekake. Tre lag sjokoladekake med sjokoladekrem mellom hvert lag. Samme sjokoladekrem brukes for å dekke toppen og siden, litt gelepynt og der har du det – en sjokoladekake klar for fest!
ingredienser
Sjokoladekake
  • 375g hvetemel
  • 2.5ts bakepulver
  • 1/2ts salt
  • 170g smør
  • 340g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250ml melk
  • 100g kokesjokolade, smeltet
Sjokoladeglasur
  • 70g smør
  • 150g kokesjokolade
  • 160ml melk
  • 1 1/2ts vanilje ekstrakt
  • ca 600g melis
fremgangsmåte
3 runde kakeformer 22cm
ovn temp180C
Smør formene godt og strø med kakao. Rist kakaoen rundt i formene slik at det dekker siden. Rist ut evt. rester. Dekk bunnen med et stykke bakepapir klippet til riktig størrelse.
Bland mel bakepulver og salt. Pisk smør, sukker, egg og vaniljeekstrakt til lett og luftig, ca. 5 minutter. Ha i smeltet sjokolade o rør. Tilsett melblandingen og melk vekselvis til alt er blandet.
Fordel deigen i de tre formene og sett i forvarmet ovn. Stek i 25-30 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut – de skal være helt gjennomstekte.
La de avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Smelt smør, ta av varmen. Tilsett sjokoladen og rør til smeltet. Hell sjokoladesmøret over i en stor bolle. Tilsett melk og vaniljeekstrakt. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser til å piske dette sammen mens du tilsetter melis. Tilsett bare nok melis til du har ønsket konsistens.
Sett en kake på et kakefat og bruk ca. 4ss glasur til å fordele på toppen. Sett neste kake opp på og gjør det samme en gang til. Sett siste kake på toppen og fordel resten av glasuren på toppen og siden av kaken. Jobb relativt raskt da glasuren stivner. Pynt med geleformer, frukt, raspet sjokolade eller annen pynt.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 8. mai 2012

    Ai, ai , ja det var litt dobbelt opp.
    Jeg sprer bare kakaoen rundt sidene, ikke bunnen. Og har bakepapir i bunnen. Du kan også strø kakao på bunnen, men da trenger du ikke bakepapir….
    Retter det opp i oppskriften.
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 7. mai 2012

    Den ser nyyydelig ut!
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne til helga (skal feire 1 års dag)
    MEN! Lurte på en ting..
    Det står
    «Smør formene godt og strø med kakao. Rist kakaoen rundt i formene slik at det dekker både side og bunn og rist ut evt. rester. Dekk bunnen med et stykke bakepapir klippet til riktig størrelse.»
    i oppskriften.. Skal det være bakepapir over kakaoen i bunnen?

  • Reply Mat på Bordet 23. april 2012

    Takk, det var den også!
    Den ble levert til en bursdagsfest og bare kakefatet kom tilbake…

  • Reply Lene 19. april 2012

    Den så god ut ja 🙂

  • Reply Mat på Bordet 19. april 2012

    Å så heldig du er – her er det ingen sjokoladekake rester å oppdrive…:(

  • Reply salige lavendel 18. april 2012

    Den så veldig god ut, nydelig pyntet. Jeg har faktisk en liten bit sjokoladekake på lur i kjøleskapet som jeg skal kose meg med nå =)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »