Bønner og bratwurst

Under kategorien lettvinte middager rangerer denne ganske høyt. 30 minutter tar det deg fra start til servering, det er virkelig ingen kunstverk. Gode pølser er nå lett å få tak i i de store kjedebutikkene – om du velger bratwurst eller annen type pølse er opp til deg – mye godt å velge mellom nå. Og bønner, ja, der gjelder det samme. Jeg har brukt store hvite bønner og borlotti bønner – men her kan du bruke hvilke type bønner du ønsker. Jeg foretrekker milde bønner, ja, og skal jeg være ærlig så synes jeg også lyse bønner gjorde seg best i den røde sausen. Må være interiørarkitekten i meg 🙂
Tomatsausen skal gjerne være litt søt – tenk deg litt smaken av baked beans. Jeg hadde et halvt glass pizzasaus liggende som jeg brukte – du kunne også bruke ketchup for samme effekt. Ikke være redd for å eksperimentere, har du noen soltørkede tomater hadde det også vært godt opp i. Her er grunnoppskriften, så får du leke deg/smake deg frem med ting du har stående igjen i skapet.
Du trenger, til 4 pers:
ingredienser
 • 8 gode pølser - bratwurst, baconpløse, e.l.
 • 3ss olivenolje
 • 1 selleristang, finhakket
 • 1 løk finhakket
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 2 bokser bønner (se hva jeg har skrevet tidligere)
 • 1 boks hakkede, hele eller cherry tomater
 • 1ss tomatpuré
 • 2 ss ketchup
 • salt, pepper
 • finhakket rosmarin
fremgangsmåte
Ha 2ss olivenolje i en stekepanne og stek selleristang, løk og hvitløk ved middelssterk varme til myke -ca. 10 minutter. Sett en stekepanne til over varme og stek pølsene i 1ss olivenolje mens du lager tomatsausen (alternativt kunne du selvsagt legge de på grillen).
Ha i bønner (som du har skylt og latt renne av seg), tomatpuré, ketchup og hakkede tomater. Rør forsiktig sammen og smak til med salt og pepper. Når bønnene og pølsene er gjennomvarme er de klare for servering. Server gjerne med brød – hjemmebakt no knead brød for eksempel.
Det tok 30 minutter ikke sant?

Kommentarer

 • Reply Karine 23. april 2012

  Det her så ut som deilig mat, selv min kjære samboer kan diske opp! Han liker å lage mat, men da skal det være «mannfolkmat» ! Denne oppskriften skal jeg sende hans vei ja 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »