Lørdagens sjokoladeterte var en stor suksess! Og prikken over i’en var honningisen. Honningisen er i grunnen veldig godt bare for seg selv men passet utmerket til sjokoladeterten. Tenker den også hadde passet godt til fruktsalat eller vafler/pannekaker, eplekake eller andre sjokolade kaker…..
Honning smaken er selvsagt fremtreden og honningen du velger å bruke vil være avgjørende for smaken av isen. Jeg hadde litt lavendel honning igjen fra en tur i Frankrike i fjor sommer som jeg brukte. Liker du smaken på honningen du velger å bruke vil du nok like smaken av isen også 🙂
du trenger (for ca. 1 liter is)
500ml kremfløte
250ml melk
150ml honning
3 eggeplommer
Ha kremfløte, melk og honning i en tykkbunnet gryte. Varm det opp til like under kokepunktet mens du rører. Rør sammen eggeplommene i en stor skål. Hell den varme fløteblandingen sakte over eggene mens du rører. Hell alt tilbake i gryta og varm det hele opp igjen til like under kokepunktet. Rør hele tiden.
Når blandingen har tykknet heller du alt i en ren skål gjennom en sil. La det avkjøle til romtemperatur og sett så kjølig over natten.
Neste dag heller du blandingen i ismaskinen og lar den gjøre jobben sin til du har ønsket konsistens. Ha isen over i en oppbevaringsboks og frys noen timer før servering.
Så er det bare å sette i gang og bake en kake som kunne passe til…..
Istedenfor å helle den kalde blandingen i ismaskinen heller du den rett over i en beholder som du kan sette i frysen. Ta en stor nok beholder for du skal kunne røre isen i den. Ta isen ut i 1 time intervaller og rør godt. Mot slutten må du korte ned på tiden. Jo mer du får rørt jo bedre (kremete) blir isen din 🙂
Lykke til!
Hei, hva gjør jeg når jeg ikke har ismaskin, ser veeeldig godt ut!