Quiche – hjemmelaget ferdigmat

Ja, jeg tyr også til frysedisken når jeg virkelig ikke føler, er inspirert eller har tid til å lage middag. Og hver gang jeg da sitter og spiser denne ferdigmaten så tenker jeg at jeg kunne ha laget det mye bedre selv.  Jeg hadde brukt ordentlige ingredienser ( egg, smør, ost, bacon, osv) og jeg hadde allikevel spart mye penger. Det måtte bare settes av tid til det.
Når jeg så fikk øye på disse aluminiumsformer (tror det var på Nille) så var det virkelig ingenting annet enn tiden som sto mellom meg og quichen. Jeg satt av en kveld, satt på TV’en på (noen trener foran TV’en, jeg lager mat..) og resultatet var 8 mellomstore quicher (en quiche = mat til 2), klar for frysing. Herlig! For ikke å nevne godt…
Problemet er nå at jeg må  alltid ha hjemmelagd quiche klar, for den kjøpe varianten duger virkelig ikke lengre…
du trenger (for 4 quicher i 18cm alu form)
deigen
240g hvetemel
120g smør
ca. 4ss iskaldt vann
ovn temp 180C
fyll
1/2 løk finhakket
100g bacon, strimlet
150ml melk
150ml fløte
2 egg
evt. osterester raspet eller skjært i små terninger
salt og pepper
ovn temp 150C
Lag deigen. Ha mel opp i en food processsor. Skjær smøret i små biter og ha de opp på melet. Sett maskinen i gang og stopp når blandingen ser ut som brødsmuler. Dette tar ikke mer en 20-30 sekunder. Tilsett vann en ss om gangen til du ser at deigen begynner å komme sammen. Dette bør heller ikke ta mer en 20-30 sekunder. Hell deigen ut på benken, samle det sammen med hendene. Del deigen i 4 like store deler, rull de lett sammen til en ball og trykk de litt flate. Pakk i plast og sett kjølig, minst 30 minutter. Rydd på kjøkkenet, hjelp barn med lekser eller se på TV i mellomtiden…
Ta frem deigen og rull de ut slik at de er store nok for formene – husk at du skal ha nok til kanter også. Lag noen hull i deigbunnen med gaffel. Skjær av evt. overhengende deig. Riv av noen stykker bakepapir og krøll de sammen. Glatt de ut og legg de opp på deigen. Fyll med tørkede erter, ris, eller lignende. Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i 20 minutter. Løft ut papiret med erter og stek videre i 10 minutter til deigen har fått litt farge. Ta ut av ovnen og avkjøl.
Mens deigen steker kan du steke løk i litt olivenolje eller smør. Stek på middelssterk varme til de er myke (de skal ikke brunes). Tilsett bacon og stek til de gjennomstekt – baconet skal heller ikke brunes. La  det avkjøle. Melk, fløte og egg blandes med gaffel – tilsett litt salt (husk du har salt i baconet) og pepper. Har du noen osterester i kjøleskapet kan du skjære de opp i små biter. Ost med litt smak er best å bruke.
Når deigen er avkjølt fordeler du bacon/løk blandingen blant tertene. Gjør det samme med osten. Hell eggeblandingen i tertene og sett alle i forvarmet oven (150C). Stek i ca. 30 minutter til ferdige. Skal du fryse  de spiller det ikke noe rolle om ikke de får mye farge, det kan du få når du varmer de opp igjen.
La de avkjøle helt før du legger de i plastposer og frysen. De kan godt legges direkte i ovnen fra frysen, regn med at det tar 20-30 minutter til de er varme. La de alltid avkjøle noe før servering – glovarme paier smaker ingenting. Server gjerne med en grønn salat.
Liten notat: Jeg doblet oppskriften for å lage mine 8 paier, men lagde deigen i to omganger. Min food processor er litt for svak/liten til å ta dobbel deig mengde.

 

Kommentarer

 • Reply Mona Ceuppens 14. mai 2019

  Disse formene er da helt like de man bestiller til catering/kantiner og som man kun fyller!
  Hilsen en kokk 😉

 • Reply Lena 23. april 2015

  Hei,
  Utrolig god oppskrift. Men lurte på om det var mulig å erstatte litt av hvetemelet med spelt eller havregryn eller noe annet som er litt grovere? Kan det hende det blir for hard og ikke like god?

  • Reply Ina Johnsen 24. april 2015

   hei Lena
   Ja, det er ingen problem i det hele tatt. Jeg har ersattet hvetemel med siktet speltmel uten problem. Havregryn har jeg ikke prøvd. Du må se vannmengden litt an mens du blander, men i prinsipp ikke noe problem å lage grovere bunner 🙂

 • Reply Pia 2. november 2014

  Kan disse varmes i micro, eller vil de bli dvaske og ekle? Hadde vært supert med disse som lunsj på jobb, men der har vi kun micro til rådighet.

  • Reply Ina Johnsen 5. november 2014

   Hei Pia!
   For å være ærlig bruker jeg ikke mikro og er derfor usikker på om de blir dvaske. Hmmm, kanskje du må bare forsøke med en. Gi meg gjerne tilbakemedling på hvordan det gikk 🙂

  • Reply Arne Iversen 20. september 2016

   Du kan ikke varme aluminiumsformer i Microsoft. Da blir det Cirkus på kjøkkenet.

 • Reply Nipa 16. august 2014

  Sliter kraftig med å finne sånne former. Nille hadde ingenting (vært i to ulike butikker her i området), Clas Ohlsson hadde en type på Ø15, litt små synes jeg, ellers prøvd Jernia, Biltema, Europris og Jula forgjeves. NorEngros har en på. Ø20,6 som jeg synes er passe, men der må jeg kjøpe 600 stk i pk, litt voldsomt… Puh! Ikke lett!

  • Reply Ina Johnsen 19. august 2014

   Hei Nipa
   Vet du, det er plutselig blitt veldig vanskelig å finne slike former ja! Nå har jeg alltid bare kjøpt engangsformer i liten størrelse (altså en porsjon) og de har jeg tidligere kjøpt på Nille eller Clas Ohlson.Jeg har også kjøpt steintøysform på Ikea (her er linken http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00132920/). Disse bruker jeg ofte. Paien kan stekes i formen, avkjøles og så løftes ut av formen for å fryses. Alternativt kan du fryse de i formen direkte. Formene er på 14cm og holder for en porsjon. Lager jeg store paier bruker jeg en ordentlig paiform, gjerne med løs bunn (store paier er vanskelig å løfte ut av en form) sånn som denne http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/60133035/

 • Reply synnøve 12. august 2014

  Dette vil jeg prøve 🙂 så godt ut!!
  Du bruker da kaldt smør i deigen eller? Ikke romtemperert? Og btuker du vanlig eller usaltet smør?

  • Reply Ina Johnsen 13. august 2014

   Hei Synnøve

   Jeg bruker kaldt og saltet smør. Bruker du usaltet smør må du tilsette salt, 1/4 ts bør holde.

 • Reply Anne 12. august 2014

  Synes at nøkkelost er veldig godt å bruke som gratinering på Quiche.

  • Reply Ina Johnsen 13. august 2014

   Hei Anne

   Enig – nøkkelost er også godt til gratinering!

 • Reply Torild 12. august 2014

  Disse så veldig gode ut 🙂 må prøves . Hvilke temperatur bruker du hvis du tar de fra fryseren og rett i stekovnen ?

  • Reply Ina Johnsen 13. august 2014

   Hei Torild

   Av og til legger jeg de rett i kald ovn slik at de varmer opp med ovnen – ovn tempen setter jeg på 180 C. Alternativt kan du varme opp ovnen (også til 180C) mens paiene ligger på benken, eller ta de rett fra frysen og inn i varm ovn.

 • Reply Lisa Marie 18. mars 2014

  kan disse fryses ned?

  • Reply Ina Johnsen 19. mars 2014

   Ja, det kan de! Legg de en og en i en plastpose og lukk godt igjen.

 • Reply Mat på Bordet 3. juni 2012

  Ja, det er små paier og hvis du ser nøye på bildene så er de ikke fyllt til randen med fyll. Ikke noe i veien å ha mer egg i om du vil 🙂

 • Reply kamelone 31. mai 2012

  Tenkte å prøve meg på disse til koldtbord til barnedåp. Men skal det virkelig være bare 2 egg til 4 paier?

 • Reply Mat på Bordet 26. april 2012

  Takk begge dere to – glad for at dere likte bloggen!
  Fru Fryd – det går sikkert an å kjøpe formene andre steder også 🙂
  Ingun – kjekt å mat i frysen ja 🙂

 • Reply Ingun 25. april 2012

  Flott blogg du har, som raskt havnet på favoritter og sjekkes jevnlig… Jeg har mye hjemmelaget ferdigmat i frysen, genialt når jeg er alene , og har en travel hverdag…Må nok sikre meg noen former, jeg også…

 • Reply Fru Fryd 25. april 2012

  Takk for flott tips og oppskrift! Her i familien elsker vi Quiche. jeg må på Nille i morgen og sikre lettvinne fotballmidager…

  Du har en flott blogg!

 • Reply Mat på Bordet 25. april 2012

  Ja, når jeg først tenker meg om så er det mye hjemmelaget feridgmat i frysen – kjøttboller, supper, pizza, osv For ikke å snakke om brød….:)

 • Reply Anonymous 25. april 2012

  Disse skal jeg prøve meg på:)Jeg gjør det samme med lasagne, blir kjempegodt! Lager opp flere store former og steker i ovnen uten ost på. Når de er avkjølt kutter jeg de i porsjoner til 2, og fryser ned. Varmer de i ovnen med ost på når de skal spises.

  Hilsen Jeanette

 • Reply Kort og Søm 24. april 2012

  Så godt, og så lurt! :O)

 • Reply Mat på Bordet 24. april 2012

  Her er det bare å sette i gang mine damer 🙂
  Hyggelig at dere likte innlegget!

 • Reply Anette Mahle Gisle 24. april 2012

  Det så godt ut!

 • Reply Elisesbakery 24. april 2012

  Så kjempe godt ut !!
  Digger bloggen din,
  så mange fine og gode oppskrifter 🙂

 • Reply Elisabeth Borgund 24. april 2012

  Genialt, dette skal jeg prøve 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »