Enkel jordbæris – uten ismaskin

Det ligger en del is oppskrifter på bloggen, de fleste laget med ismaskin. Jeg blir ofte spurt om man kan lage is uten ismaskin og svaret er ja! Men, for det er alltid et men, den vil ha en helt annen konsistens enn is laget med ismaskin.
Ismaskin gjør at isen fryser under konstant røring – noe som gjør at isen blir kremete og ikke danner kristaller. Å lage is uten ismaskin innebærer at du må hente isen ut av fryseren med jevne mellomrom for å røre rundt. Jo oftere du gjør det, jo mer kremete blir isen din – men aldri så kremete som om du hadde brukt ismaskin.
Men jeg har en løsning til! Her har jeg brukt frosne bær som jeg har kjørt i blenderen sammen med fløte og sukker. Blenderen går i 5-10 minutterer og resultatet er en myk is. Denne setter jeg rett i en form (eller en annen form for beger) og fryser. Du slipper å røre i isen under nedfrysing og resultatet er ikke så  langt unna fra is laget med hjelp av iskremmaskin. Is på 1-2-3 vil jeg påstå!
du trenger
  • 600g frosne jordbær
  • 120g melis
  • 500ml kremfløte
  • saften av en lime
Ha alt opp i en blender og sett den i gang. La den gå 5-10 minutter til du har enn tykk men myk is. Det kan hende du må stoppe blenderen av og til og røre litt med skje. Hell over i en brødform (kle den gjerne først med litt bakepapir) og sett i fryseren et par timers tid.
Server i skiver eller bruk en iskremskje. Smaker godt alene men også med bær, marengs eller kanskje du til og med vil helle litt jordbæreddik over!
 

 

Kommentarer

  1. Reply Oppskriftsonsdag: Jordbær 18. juni 2014

    […] Enkel jordbæris uten ismaskin fra Mat på Bordet. […]

  2. Reply Mat på Bordet 14. mars 2013

    Bananis har jeg ikke laget før, men i prinsipp så kan du bruke denne teknikken med nesten hvilken som helst frukt/bær. Bringebær, blåbær, mango, kirsebær….

  3. Reply Anonymous 13. mars 2013

    Hei,
    Dette ser knallgodt ut. Ingenting er bedre en is om vinteren 🙂 lurer på om det er mulig å bruke denne oppskriften på frukter som banan.

  4. Reply Mat på Bordet 11. mars 2013

    Hei Annika

    Beklager, jeg har ingen erfaring med sukrin melis, så det vet jeg ikke….

  5. Reply Annika 8. mars 2013

    Hei! Denne oppskriften så kjempe god ut! Har du noen formening om det er mulig å lage isen med sukrin melis fremfor vanlig melis, eller vil dette ødelegge isen?

  6. Reply Mat på Bordet 17. juli 2012

    Så bra! Og ja, for all del, du trenger ikke begrense deg til jordbær! Bruk hva du vil 🙂

  7. Reply maanebarnet 2. juli 2012

    Fabelaktig!
    Denne må jo prøves når det nye kjøkkenet står feridig (til helgen håper vi). Tenker denne fungerer med andre frossne bær og frukter også.

    Tusen takk!

  8. Reply Mat på Bordet 6. mai 2012

    Så gøy da!
    Glad for at du prøvde deg på begge oppskriftene 🙂

  9. Reply Marthe 5. mai 2012

    Heihei! Både denne jordbærisen og sjokoladekaken din slo godt an i bursdag i går. Spesielt isen kommer nok til å bli laget flere ganger!

    Hilsen Marthe

  10. Reply Mat på Bordet 5. mai 2012

    Det høres bare utrolig deilig ut!
    Spørs om ikke jeg må kopiere deg neste gang jeg lager isen 🙂

  11. Reply Vilde 5. mai 2012

    Lagde isen med vaniljekesam – den ble helt fantastisk god! Anbefales på det sterkeste. Lagde den i en puddingform (rund med hull i midten) og serverte den da som iskake overstrødd mengder av friske blåbær, bringebær og jordbær. Deilig og sommerlig suksess. Og ikke minst veldig, veldig pen.

  12. Reply Jennys Matblogg 3. mai 2012

    Det ser jättegott ut !! 🙂

  13. Reply Mat på Bordet 30. april 2012

    Hei alle takk for kommentarer!!
    @Magne – takk for link til lesernes VG!

    @Anonym- takk fot tipset! Du kan også endre forholdet kremfløte/melk for å minske kalorier. Vanilje kesam hadde også vært godt. Og dessuten kan man selvfølgelig bruke andre type bær skule du ikke ha jordbær tilgjengelig.

  14. Reply Mari Mushom 29. april 2012

    Passer godt for meg som ikke har iskremmaskin 🙂

  15. Reply ninabakke 28. april 2012

    Nydelig 🙂

  16. Reply Anonymous 28. april 2012

    Hvis du bytter ut kremfløten med vaniljekesam eller Biola, så har du et alternativ med færre kalorier.

  17. Reply Helen 27. april 2012

    Takk for oppskrift!

  18. Reply Anette 27. april 2012

    nam nam 🙂 denne skal prøvest :))

  19. Reply Magne D. Antonsen 27. april 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  20. Reply Sonja frå Sunnfjord 26. april 2012

    Eg får ta ein tur i frysaren og sjå om det ikkje er nokre boksar med jordbær der…

  21. Reply Ane 26. april 2012

    Nam! Sommerfølelsen sniker seg på 🙂

  22. Reply [kjøkkentjeneste] 26. april 2012

    Ser kjempegodt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »