Flapjacks!

Jeg satt på café forleden og spiste en flapjack med min kaffe. Jeg var småsulten og hadde ikke lyst på en cupcake eller bolle eller cookie eller annet som lå og fristet i disken. Nei, en liten snack med tørket frukt og nøtter gjorde susen. Sikkert ikke så mye mindre kalorier enn de andre alternativene, men litt mer energigivende. Tenkte jeg…
Tanken på flapjacks ga seg ikke når jeg kom hjem og dermed var det frem med det jeg hadde i skapene og blande min egen versjon. Og det kan du også gjøre! Bruk det du har av tørket frukt – dadler, aprikoser, rosiner, svisker, ja hva som helst. Det samme gjelder for nøtter og frø. Tøm skapene dine for smårester og lag en liten snacks som du kan ha med kaffen eller ut på tur for den saks skyld…
du trenger
200g smør
125g flytende honning*
75g brun sukker
150g tørket frukt (rosiner, aprikos, mango, blåbær, kirsebær, svisker, osv)
150g nøtter og frø (peanøtter, sesamfrø, linfrø, valnøtter, osv)
300g havregryn
75g sammalt rug, fin
*du kunne også bruke lønnesirup eller en blanding av lønnesirup og honning
 
Ovn temp180C
Hakk frukten slik at all frukt er omtrent samme størrelse som en rosin. Hakk nøtter. Smelt smør, honning og sukker sammen i en gryte. Rør det sammen til en glatt blanding. Ta av varmen. Ha alle andre ingredienser i en stor bolle, bland sammen. Hell smørblandingen over og rør godt sammen. Ha blandingen over i en form (min er 23x20cm – ønsker du mindre tykke ruter bruker du større form og justerer ned steketiden) som du har kledd med bakepapir og press blandingen godt ned slik at det ligger i et jevnt lag.
Sett i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter. La det avkjøle i formen. Skjær i ruter og oppbevar i kakeboks.
Personlig synes jeg de ble bedre etter en uke i kakeboksen – da blir de noe seigere….mmmm….

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »