Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Rød fløyelskake med ostekremglasur og bær

Denne kaken er en slager! Det vet jeg fordi jeg allerede har fått både muntlieg og skriftlige henvendelser om oppskriften fra de som fikk smake den. Da må det ha slått an!
Rød fløyelskake eller red velvet cake som den opprinnelig heter får sin dype rødbrun farge ved tilsetning av rød konditorfarge. Fargen regulerer du selv med mengde farge du tilsetter. Jeg foretrekker å bruke pastafarge da det ikke vanner ut deigen. Har du ikke pastafarge kan du bruke vanlig konditorfarge.
ingredienser
  • 325g hvetemel
  • 20g kakao
  • 1ts bakepulver
  • 1ts natron
  • 250ml rømme
  • 1/4ts rød pastafarge (alt. ca.1ss rød konditorfarge)
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 1ts hvitvinseddik
  • 300g sukker
  • 110g smør
  • 2 store egg
Til glasuren
  • 400g philadelphia kremost
  • 110g smør
  • 1ss vaniljeekstrakt
  • ca.300g melis
Til pynt
  • bringebær
  • blåbær
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Smør to runde kakeformer (Ø23cm) og legg et stykke bakepapir i bunnen.
Bland mel, kakao, bakepulver og natron i en skål. Bland rømme, konditorfarge, eddik og vaniljeekstrakt i en annen skål. Pisk smør og sukker godt sammen ven hjelp av kjøkkenmaskin. Tilsett egg, et om gangen. Tilsett melblandingen og rømmeblandingen vekselvis i 2-3 omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Fordel deigen jevnt i to  kakeformer og sett i forvarmet stekeovn. Stek i ca. 25 minutter. La kakene avkjøle 10 minutter i formene, fjern så ringene. La de avkjøle helt.
Kakene kan oppbevares i kjøleskapet et døgn eller i frysen  et par uker hvis du ikke skal servere kaken med det samme. La den tine helt før du setter på glasur.
Lag glasur. La ost og smør komme til romtemperatur. Rør smøret glatt og tilsett osten. Rør til glatt. Tilsett melis i omganger til du har ønsket konsistens og smak. Rør inn vaniljeekstrakten.
Ta frem kaken. Hvis de har svulmet veldig opp i midten kan du skjære av toppen slik at de blir flate. Smør glasur utover den ene kaken i ca. 1 cm tykkelse. Strø en håndfull blåbær og bringebær på toppen. Sett den andre kaken på toppen og press lett ned. Fordel resten av glasuren på toppen og siden av kaken. Sett kaken kjølig slik at glasuren får satt seg noe.
Strø flere bær på toppen like før servering.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 22. mai 2012

    @Hanna – det er kanskje litt for sent å svare deg hvs du hadde tenkt å lage kaken til 17.mai – sorry 🙂 Eddiken kan du sløyfe – den gjør rødfargen mer intensiv, men har ingen annen betydning for kaken. Når det gjelder ekstrakt kan du bytte det ut med essens (1/2 ss) eller med vaniljesukker (1ss).

    @Anonym – nei ingen krise å bytte ut ekstrakt med essens – bruk 1/2 ss essens, det pleier å væe noe sterkere enn ekstrakt.

  • Reply Anonymous 15. mai 2012

    Hvordan er det å bruke vaniljeessens istedenfor vaniljeekstrakt? Krise?

  • Reply Hanna 14. mai 2012

    Det så ut som en kjempegod kake som hadde vært god til 17. mai! Jeg er fattig student så jeg lurte på om det gikk an å sløyfe eller erstatte hvitvinseddiken? og kanskje bytte ut vaniljeekstrakt med noe?

  • Reply Mat på Bordet 14. mai 2012

    @Anonym & Silje – det kan hende at du får kjøpt vaniljeesktrakt hos Meny men ikke til 20kr – da har du nok kjøpt vaniljeessens. Vil du lage det selv kan du følge denne oppskirften fra Kjøkkentjeneste http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2010/09/vaniljeekstrakt.html
    Finner du det ikke i butikken kan du bestille på nett.

    @Elisabeth – så bra at du tilpasser oppskriften til egen smak!

  • Reply Anonymous 13. mai 2012

    Oppskriften er prøvd og kaken er smakt på. Den var veldig god på smak, men ostekremen ble for «mektig» for meg.

    Jeg kommer til å lage bunnen igjen, men da vil jeg bytte ut ostekremen med kremfløte. Jeg kokte fryste bringebær sammen med sukker og tok i 3 plater med gelatin for at det ikke skulle bli så rinnende. Avkjølte det og sprøytet bringebærfyllet utover kakebunnen, ble veldig jevnt fordelt.

    Hadde også ca 2 dl mer melis i ostekremen da den ble så tynn. + noen dråper sitron for å få en friskere smak. Dette gjorde at jeg kunne bruke kakesprøyte for å pynte kaken.

    -Elisabeth Sved-

  • Reply Silje K. 12. mai 2012

    Vaniljeekstrakt får man IKKE kjøpt på Meny. Det du får kjøpt der er vaniljeessens, og det er noe helt annet. Vaniljeekstrakt består av sprit og vanilje og ingenting annet! Du kan lage det selv (det tar litt tid, siden det skal stå og godgjøre seg i 8 uker før bruk, men det er så verdt det!), eller du får kjøpt det gjennom f.eks. Cacas.

  • Reply Anonymous 11. mai 2012

    Hva smaker denne kaken? Vurderer å lage den til navnefesten til sønnen min.

    Vaniljeekstrakt får man kjøpt på Meny, koster ca det samme som konditorfarge. Som regel under 20 kr!

  • Reply Mat på Bordet 11. mai 2012

    Herlig! Takk for linken Magne!

  • Reply Magne D. Antonsen 11. mai 2012

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  • Reply Emelie 10. mai 2012

    NAM! Denne ser rågod ut. Denne må eg prøva!

  • Reply Anonymous 9. mai 2012

    Den så god ut!
    Hvor får jeg tak i vaniljeekstrakt? Og hva ligger det på i pris? 🙂

    -Rebekka

  • Reply Quiltefia 9. mai 2012

    Hei!! Fristende!! Har prøvd noe liknende en gang og den var også kjempegod. Det blir noe særegent med den røde fargen. Tror nok jeg må prøve din versjon……Hilsen AnneKari:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »