Mini deep pan pizzaer

Dette er mat for frysen – hjemmelagd ferdigmat så å si. Små pizzaer som du kan hente fra frysen, varme raskt opp i ovnen og servere med en enkel grønn salat. Passer også godt i matpakker (særlig hvis du har oppvarmingsmulighterer der du jobber/går på skole) eller som etter -skole-mat når barna kommer hjem litt småsultne.
Og som med pizza generellt er det helt opp til deg hva du vil fylle de med. Jeg har holdt det enkelt her med ost, pepperoni og tomatsaus.
du trenger (til 24 minipizzaer)
deig
500g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
ca. 4 dl lunken vann
tomatsaus
500g hakkede tomater
2 hvitløksfedd
1ts tørket oregano
1ts sukker
salt, pepper
fyll
pepperoni
mozzarellla ost
ovn temp 200C
Lag deigen, Rør mel, gjær og salt sammen. Tilsett nok vann til du har en smidig deig. Elt deigen godt før du legger den et lunt sted og lar den heve til den har doblet i  størrelse, ca. en time.
Lag tomatsausen. Bruk en stavmikser til å kjøre tomatene glatte. Ha tomatene opp i en gryte sammen med skrellte hvitløksfedd (behold de hele), oregano og sukker. Kok det opp, sett ned varmen og la det småkoke mens deigen hever. Smak til med salt og pepper og la sausen avkjøle. Fisk ut hvitløksfeddene.
Rull ut deigen og press ut sirkler med et glass. Pass på at sirklene er større en åpningene på muffinsformen, pizzaene skal gjerne ha litt kant. Legg de ned i muffinsformen og press de litt opp mot kanten. Det er ikke farlig at de synker nedover eller er litt ujevne (ref.bilde).
Legg en liten klype ost i bunnen av hver pizza. Legg på pepperoni (jeg har strimlet pepperonien slik at det blir lettere å spise) og ha en spiseskje tomatsaus på toppen.
Legg en god klype ost på toppen og sett muffinsformen i forvarmet ovn.
Stek i ca. 10minutter til fyllet bobler og osten har fått fin farge. Løft pizzaene ut av formen mens de fortsatt er varme og la de avkjøle helt på rist før du legger de i frysen. Du kan selvsagt servere de med det samme også. Jeg anbefaler dog å la de avkjøle en 5 -10 minutters tid da de er utrolig varme!

Kommentarer

  1. Reply Trude 14. mars 2016

    Hei,

    Det står: har du kjøkkenmaskin så tilsetter du vann og olje…. Men det er ikke oppført olje hverken i kokeboka eller på nett?

    • Reply Mat På Bordet 16. mars 2016

      Hei Trude
      Ser ikke at det står det her i oppskriften – men det gjør det kanskje i boka?
      Det hender at jeg har litt olje i pizzadeigen, da er det snakk om en spiseskje sånn cirka 🙂

  2. Reply Underholdning 21. mars 2015

    […] 4. Mini-pizza fra bloggen Mat på bordet […]

  3. Reply Eli 4. april 2014

    Hei!
    Hvordan varmer du disse når de har vært frosset?

    • Reply Ina Johnsen 5. april 2014

      Hei Heidi
      Jeg legger de direkt i varm ovn (ca. 150C) fra frysen og steker de 10-15 minutter til gjennomvarme. Alternativt kan du la de tine først, da tar det mindre tid i ovnen.

  4. Reply Mat på Bordet 17. desember 2012

    Ja, ikke sant! Smaker så godt når man har sin egen lille pizza 🙂

  5. Reply Siv 15. desember 2012

    Jeg lagde disse nettopp, men på en gluten og melkefri vri 😉 nydelig! Knalltips å bruke muffinsformene 😀 Tusen takk!

  6. Reply Mat på Bordet 2. juli 2012

    Så hyggelig at det smakte!

  7. Reply Anonymous 30. juni 2012

    Namnam! Kjempe godt blei det! Takkar.

  8. Reply Mat på Bordet 24. juni 2012

    Nei, jeg gjorde ikke det – jeg har en sånn teflon muffinform 🙂

  9. Reply Janne 24. juni 2012

    Disse så kjempegode ut og en super variant til pizzasnurrer ☺ Smurte du formene først slik at de ikke satt seg fast?

  10. Reply Mat på Bordet 23. juni 2012

    Jeg har varmluftsovn og setter brettet i midten.
    Lykke til!

  11. Reply Kari 22. juni 2012

    Hvor i ovnen skal brettet plasseres?

  12. Reply Mat på Bordet 3. juni 2012

    Hmmm, de er hverken store eller små – mellomstore 🙂
    Cupcakes størrelse, hvis det hjelper 🙂

  13. Reply Anonymous 31. mai 2012

    Hei! Tenkte å prøve meg på disse i kveld! Bruker du store eller små muffinsfomer?

  14. Reply Mat på Bordet 22. mai 2012

    Men det går sikkert an å lage en lavkarbo variant!

  15. Reply Dalehaugen 22. mai 2012

    hehe, det er når jeg ser slike oppskrifter at jeg skulle ønske jeg ikke hadde et lavkarbokosthold;) Ser kjempefristende ut!

  16. Reply Mat på Bordet 21. mai 2012

    Så hyggelig at ideen slo an!
    Som sagt, så er det fritt frem for variasjoner både når det gjelder deig og fyll!

  17. Reply Anna Therese 21. mai 2012

    Nå fikk eg lyst på mini pizza 🙂 Selv om eg nettopp har spist en god frokost med egg og bacon 🙂

  18. Reply Anonymous 20. mai 2012

    Lager disse nå faktisk, kjempepraktisk! Gjorde litt småendringer som å lage grovere deig, og bruker grønnsaker og hvitost i stedet (må ta det man har når det er søndag), de ble kjempegode! Tusen, tusen takk for en kjempeidee!!

  19. Reply ElisesBakery 19. mai 2012

    De var utrolig søte :.)
    De skal jeg også lage !!

  20. Reply Mat på Bordet 19. mai 2012

    Ja, ikke sant? Dette er bare helt genialt – ny vri på pizza servering! Og selvfølgelig passer de supert til fest også!!! 🙂

  21. Reply JENNYS MATBLOGG 18. mai 2012

    Så gott det ser ut! 🙂

  22. Reply Cecilie Lykke 18. mai 2012

    Så smart å lage det i muffinsformer 🙂 Skal jeg teste en gang.

  23. Reply GothicVamperstein 18. mai 2012

    Genial oppskrift. Passer perfekt både til jobb/skole OG fest. 🙂

  24. Reply Olavs kulinariske verden 18. mai 2012

    de så kjempegode ut! og det er jo ikke minst kjempesmart at man kan fryse de og kun varme de opp! kjempesmart!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »