Havre- og rosincookies

Havre- og rosincookies
Jeg sier det med en gang, det blir mye cookies på bloggen denne uken. Jeg har meldt meg som frivillig og skal levere bakst til Nordisk Mesterskap i tennis som arrangeres på HTK til helgen! Er du i Oslo over pinsen  kan du stikke innom og se på flott tennis og kjøpe en cookie eller to!
Til denne anledningen satser jeg på å lage bakst med en noe sunnere profil. Litt mindre sukker, litt mer grove melblandinger og gjerne litt frukt og nøtter. Første cookie er en havre og rosin cookie. Havre og rosin cookie er en av mine favoritter og jeg har allerede lagt ut en oppskrift, se den her. Men, som sagt, her prøver vi en litt sunnere variant.
Havre- og rosincookies, ca. 20 cookies
50g smør, romtemperatur
2ss solsikkeolje
100g sukker
1 eggehvite
4ss eplesmør*
100g rosiner
250g havregryn
125g sammalt hvete fin
1/2ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2ts kanel**
ovn temp 180C

* for å lage eplesmør kan du følge denne oppskriften. Alternativt kan du bruke eplemos.
**bruker du eplemos kan du  bruke 1ts kanel

Pisk smør og solsikkeolje sammen – dette kan du gjerne gjøre for hånd. Tilsett sukker, eggehvite og eplesmør og pisk videre til du har en glatt deig. Det kan hende at det skiller seg, det gjør ingenting. Rør inn rosiner. Mål ut havregryn, sammalt hvete, bakepulver, natron og kanel og rør lett sammen. Tilsett det tørre i det våte og rør til du har en sammlet deig.
Bruk 2 spiseskjeer eller en iskremskje for å lage like store kuler av deigen. Sett på en bakeplate dekket med bakepapir. Trykk de flate med våte fingre. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. La de avkjøle på rist. Holder seg godt en ukes tid i tett kakeboks.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 23. mai 2012

  @Liv – takk for hyggelig kommentar! Allltid morsomt å høre at bloggen faller i smak og at oppskriftene brukes!

  @AnneK – ja, ikke sant! Og i dag har chocolate chip cookies fått en ‘sunn’ makeover 🙂

 • Reply Quiltefia 23. mai 2012

  Hei!! De ser supergode ut!! Bra med sunne alternativer, det liker jeg veldig godt!! AnneK:-)

 • Reply liv 22. mai 2012

  Tusen takk for ein utruleg fin og god blogg! Det er så fint med folk som lager skikkeleg og god mat! Og kanskje mest av alt: Tusen takk for dei eltefrie brøda.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »