Chocolate chip cookies – en sunnere variant

Jeg vokter meg for å si sunnere. Det sunneste hadde sikkert vært å ikke spise chocolate chip cookies i det hele tatt men, det går jo ikke an…. Så her har du de, en litt sunnere variant av en chocolate chip cookie. Smøret er erstattet med rapsolje, mye hvetemel er erstattet med sammalt hvete og havremel og en god del sukker er erstattet med honning. Alle ingrediensene kan kjøpes i dagligvarebutikken (ingen behov for å traske rundt i forskjellige helsekost butikker) og ja, de smaker helt fortreffelig! Smaker ikke sunt i det hele tatt….:)
du trenger (ca. 30 cookies)
100g mandler, skåldet
150g sammalt hvete grov
150g hvetemel
60g havremel
1ts natron
1/2ts salt
125ml rapsolje
100ml flytende akasiehonning
100g brun sukker
1 egg
1ss vann
1 1/2ts vaniljjeekstrakt
200g mørk sjokolade grovhakket
ovn temp 180C
Legg mandlene i en bakeform og stek i ovnen til gyldne – 5-10minutter på 200C. Alternativt kan de brunes i tørr stekepanne. La de avkjøle. Grovhakkes når de er kjølige.
Bland sammalt hvete, hvetemel, havremel, natron og salt i en bolle. Bland rapsolje, honning, sukker, egg, vann og vaniljeekstrakt i en annen bolle. Ha det tørre i det våte og rør sammen. Tilsett sjokolade og mandler og rør de inn.
Deigen kan settes kjølig opptil 12 timer hvis du ikke ønsker å steke de med det samme. Bruk en iskremskje for å lage like store kuler av deig, sett de på et bakebrett dekket med bakepapir. Fukt fingrene med litt vann og press deigen ned slik at de blir flate. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. La de avkjøle på rist. Kan oppbevares i tett kakeboks 3-5 dager.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 23. mai 2012

    Jeg er helt enig – ikke noe galt med å gjøre en god ting bedre 🙂

  • Reply ElisesBakery 23. mai 2012

    De så jo nydelige ut.
    Bare bonus at de er litt sunnere 🙂
    Kjempe bra blogg forresten !!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »