ANNONSE

Fingermat – salsa fresca med reker

salsa fresca med reker

Jeg skulle ha gjort som Cher i filmen Mermaids og bare servert fingermat. Til hvert eneste måltid. En noe uvanlig kosthold kanskje, men dægern så godt 🙂
Dette er en salsa fresca tilsatt reker. Nå har jeg kjøpt reker i lake men om sommeren, dagen etter at du har hatt rekefest for eksempel er dette en ypperlig måte å bruke opp overskudds reker på. Pass på å få gjestene dine til å skrelle de kvelden før når de er gode og mette, så slipper du den jobben.
Og selv om det er en noe meksikansk vri så står du selvsagt fritt til å servere de på annet enn nachochips. Det hadde vært like godt servert på toasted skiver brød som en slags crostini. Og er du ikke glad i koriander, bytt det ut med persille.
du trenger
  • 6 store tomater
  • 1 rødløk
  • 1-2 rød chilli
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 2-3 ss god olivenolje
  • 1 stor bunt koriander
  • 300g reker
  • salt og pepper
salsa fresca med reker
Tomatene skal skjæres i små terninger. Begynn med å skjære ut kjernen. Skjær tomaten i 4 båter og skjær ut ‘kjøttet’ fra tomaten. Kjøttet kan du spare og bruke til å lage tomatsaus med for eksempel eller tilsette en gryterett. Selve tomatskallet skjæres så i strimler og så på tverrs for å lage små terninger. Sett på litt musikk og kos deg med dette, så går det så fort så 🙂
salsa fresca med reker
Løken og chillien skal også skjæres i små terninger. Pass på at du har en skarp kniv – det gjør arbeidet så mye lettere. Begynn med en chilli. Når alt er ferdig, smaker du og bedømmer om du trenger en chilli til.
salsa fresca med reker
Grovhakk rekene. Du ønsker ikke å ha så altfor store biter.
salsa fresca med reker
Grovhakk koriander ytterst der det er blader og finhakk jo nærmere stilkene du kommer. Jeg finhakker også stilkene og har de med. Press et fedd hvitløk – her gjelder det samme som for chillien. Smak først med et hvitløksfedd, tilsett en til hvis du synes det ble litt lite. Bland alt lett sammen med sitronsaften og olivenoljen. La det gjerne stå en times tid slik at smakene får utviklet seg. Smak så til med salt og pepper.
Server ferdig dandert på nachochips eller lignende, eller la gjestene dine lage de selv.

Hadde ikke du også kunne ha levd på fingermat? 🙂

Kommentarer

  1. Reply Skagenrøre - Mat Pa Bordet 11. august 2017

    […] Lyst å lage noe annet godt med reker? Prøv reker med salsa fresca!  […]

  2. Reply Ingvild Næss 28. januar 2016

    Hei, dette så godt ut!! Skal ha mexicansk aften lørdag med en hovedrett. Tenkte at dette kunne være fingermat til velkomstdrikk. Vi er ti damer. Vet du sånn ca hvor mange nachochips man får ut fra oppskrifta?

    • Reply Mat På Bordet 29. januar 2016

      Hei Ingvild

      Tenker at du bør lage dobbel porsjon, men det er litt avhengig av hvor mye disse damene spiser 🙂
      Er det damer med god appetit lager du dobbel porsjon, hvis ikke så lager du enkel….

  3. Reply Mat på Bordet 2. juni 2012

    Takk Jenny – gjorde meg litt flid med bildene denne gangen 🙂

    @Charlotte – ja, jeg er nærmest oppvikst i amerika 🙂 Mange mat minner derfra. Firkantede tortilla chips fant jeg her i butikkene, husker ikke om det var Ica eller Meny…

  4. Reply Charlotte 1. juni 2012

    Det ser så deilig ut!- Har du bodd i USA før? Jeg er Amerikanske og digger dine oppskrifter fordi det minner meg om hjem. Nydelige bilder… Hvor finner man firkant tortilla chips i Oslo?

  5. Reply Jennys Matblogg 1. juni 2012

    Det ser jättegott ut!
    Superfina bilder.

    / Jenny

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »