Lun maissalat

I disse grilltider er det godt med godt tilbehør. En lun maissalat for eksempel. En utrolig enkel og fargerik salat som du kan krydre om du vil eller bare la sødmen av grønnsakene skinne igjennom. Jeg liker å servere det i tillegg til en grønnsalat og ovnsstekte poteter. Til kylling for eksempel. Jeg lager også gjerne litt for mye av alt. Da kan jeg blande alle restene sammen og jeg har en deilig salat til lunsj eller middag dagen deretter.
du trenger
1 rød løk
2 rød paprika
1 oransj paprika
300g mais
oliven olje, salt, pepper
1 vårløk
Ovn temp 200C
Løk og paprika skjæres i terninger. Jo jevnere du klarer å gjøre det jo penere blir salaten. Ha litt olivenolje og stek løken på middelssterk varme 3 – 4 minutter. Tilsett papirka og stek 5 minutter til.
Kvern over litt salt og pepper. Ønsker du mer krydder kan du tilsette litt spisskumin og chilliflak for eksempel.
Hell paprikablandingen i en ildfastform og rør inn maisen. Sett i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter. Det gjør ingenting om salaten tar litt farge. Hell over i en skål, strø over hakket vårløk og server.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 7. juni 2012

  He,he jeg inviterer gjerne på middag, men maissalaten er borte for lengesiden 🙂

 • Reply Lin 4. juni 2012

  Hvad tid skal vi komme?????

 • Reply Haust 4. juni 2012

  Mmm…det ser knakande godt ut! Denne skal eg prøve å lage ein dag!

  Ha ei god veke! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »