Jeg kom akkurat over en oppskrift på doughnuts laget med søtpotet og hadde lyst til å kaste meg over det med det samme. Men, så realiserte jeg at jeg igrunnen aldri hadde bakt doughnuts før. Ikke at jeg tenkte at det skulle være vanskelig, men man jo begynne med det grunnleggende ikke sant? Dermed ble det ‘vanlige’ bakte doughnuts først.
Nå vet jeg at det finnes fancy doughnutsformer å få kjøpt, men de har ikke jeg. Disse har derfor fått en noe organisk form. Litt ujevne med litt for små hull. Neste gang vil jeg lage større hull i midten med forhåpninger om at de ikke ville tette helt igjen slik de gjorde her under stekingen. Ikke at det gjorde noe med smaken. Og uten stor hull i midten ble det bare enda mer doughnut – ikke så dumt det heller.:)
Du trenger, til ca. 20 doughnuts og mange ‘hull’:
ingredienser
2ss smør
0.5l melk
2 egg
700g mel
1ts salt
1 ts vaniljesukker
120g sukker
2.5 ts tørrgjær
fremgangsmåte
Ovn temp 200C
Smelt smøret i en kjele. Ta av varmen. Hell i melken og rør i eggene. Ha mel, salt, vaniljesukker, sukker og tørrgjær i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og arbeid deigen sammen enten ved hjep av kjøkkenmaskin eller for hånd. Elt godt, gjerne en 15 minutters tid. Deigen kan gjerne være litt klissete. Dekk til bollen og la deigen heve et lunt sted til det har doblet i størrelse, 1-2 timers tid.
Strø godt med mel på kjøkkenbenken og hell deigen over på benken. Strekk det lett ut slik at du har en deig på ca. 1.5cm tykkelse – jeg brukte ikke kjevle. Finn noe rundt du kan stikke ut doughnutsene med – en større ring
og en mindre ring.
Løft de utstikkede doughnuts over på et bakebrett dekket med bakepapir.
De små deigstykkene som ble igjen av å stikke ut midten på doughnutsene bakte jeg på et seperat brett. Dekk brettene og la deigen heve på et lunt sted i 30-40 minutter. Sett i forvarmet ovn og stek i 8-10 minutter. Det går raskt så hold et øye med de. De små tar enda mindre tid – ca. 5 minutter. Ha en skål med melk og en med sukker klart. Mens doughnutsene fortsatt er varme dyppes oversiden i melk og så direkte i sukker. La de avkjøle på rist. Spis gjerne mens lunkne….
I prinsipp ja. Men jeg tror at jeg ikke hadde rullet de i sukker om de skal fryses. Fryser du de kan du legges på en melisglasur for eksempel når de er tinte 🙂
2s smør betyr 2ss smør 🙂 Har rettet opp oppskriften 🙂
Å ja, Dunkin’ Donuts kjenner jeg godt til for ikke å snakke om Krispy Kreme…. Farlig, farlig… Coffee Time kjenner jeg derimot ikke. Men prøv bakte doughnuts – blir så klart ikke helt det samme som friterte, men godt for det!
Ovn temp er 200C – har rettet opp oppskriften.
Beklager at det snek inn litt feil eller heller mangler her…
Sukk!! Har du spist Donken dounuts??med vaniljekrem?? Jeg elsket det, men har blitt litt klokere med årene. Men jeg spiser det hvis jeg finner, men det er heldigvis sjelden…… Jeg bodde 2 år i Hellas og der hadde de noe som het Coffetime…..Fantastiske doughnuts!! Jeg har også prøvd å lage selv. Da vet man iallefall hva som er i!! Fristende igjen!! AnneK:-)
Kan de fryses?
I prinsipp ja. Men jeg tror at jeg ikke hadde rullet de i sukker om de skal fryses. Fryser du de kan du legges på en melisglasur for eksempel når de er tinte 🙂
Dette så jo bare himmelsk ut 🙂
kommer du til å lege ut oppskriften på den med søtpotet også?
Hei Silje
Ja, når jeg sier a så bør jeg si b ikke sant 🙂
Hadde helt glemt den opskriften, takk for at du minnet meg på det!
Så hyggelig – gleder meg over nye lesere!
Hi, Jeg har lige fundet din blog og vil bare sige, at jeg synes den er enormt smuk og spændende!
Kh
Kirsten
Vad spännande att göra munkar, de ska jag prova nångång 🙂
2s smør betyr 2ss smør 🙂 Har rettet opp oppskriften 🙂
Å ja, Dunkin’ Donuts kjenner jeg godt til for ikke å snakke om Krispy Kreme…. Farlig, farlig… Coffee Time kjenner jeg derimot ikke. Men prøv bakte doughnuts – blir så klart ikke helt det samme som friterte, men godt for det!
Ovn temp er 200C – har rettet opp oppskriften.
Beklager at det snek inn litt feil eller heller mangler her…
Så kjempe gode ut 😀
Må prøves!
Men hvor mange grader skal ovnen stå på?
Sukk!! Har du spist Donken dounuts??med vaniljekrem?? Jeg elsket det, men har blitt litt klokere med årene. Men jeg spiser det hvis jeg finner, men det er heldigvis sjelden…… Jeg bodde 2 år i Hellas og der hadde de noe som het Coffetime…..Fantastiske doughnuts!! Jeg har også prøvd å lage selv. Da vet man iallefall hva som er i!! Fristende igjen!! AnneK:-)
Jeg skal også lage disse…..men jeg lurer også på hva 2s smør betyr…..?
Nammmmmm! Hva betyr «2s smør»?