Eltefrittbrød med pinjekjerner

Det er på tide med en ny no knead brød her på bloggen igjen. Ikke sant? Denne gangen fikk jeg lyst å lage brød med pinjekjerner. Jeg vurderte å lage et italiensk frokostbrød med pinjekjerner, rosiner og hasselnøtter, litt appelsinskall og kanskje litt smør og egg, men  bestemte meg for å holde det enkelt. Grunnen til at jeg hadde lyst å bake brød med pinjekjerner var jo fordi jeg ville smake pinjekjerner og bare pinjekjerner. Og da kan jeg ikke blande i all slags mulige andre ting. Ikke nå iallefall. Det blir nok en variant av en no knead italiensk frokostbrød her på bloggen etterhvert. Men først den enkle varianten.

du trenger

 • 50g pinjekjerner
 • 500g hvetemel
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 1 1/2 ts salt
 • 4dl vann

Brun pinjekjernene. Jeg synes det er enklest å gjøre dette i en liten gryte. Sett på sterk varme og rør kontinuerlig til du har fått ønsket farge. Ta de ut av gryta med det samme ellers vil de fortsette å brune. La de avkjøle helt. Hakk de fint for hånd eller i en food processor eller knus de lett i en morter. Pinjekjerner er veldig fete, pass på at du ikke overarbeider de.
Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen jeg har laget.

Ha mel, pinjekjerner, salt og tørrgjær i en bolle. Rør godt sammen. Tilsett vann og rør til deigen samler seg. Dekk til deigen og la den heve på kjøkkenbenker 12 – 18 timer.

Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken din. Mel den godt og hell deigen over på den. Brett deigen sammen noen ganger, legg den med brettsiden ned og dekk den til. La den hvile i ytterlig 2 timer. Sett en ildfast form med lokk i en kald ovn etter at 90 minutter er gått. Sett ovnen på 250C og la ovnen og formen varme opp i 30 minutter. Hell deigen opp i den varme formen, sett på lokk og sett den tilbake i ovnen. Stek brødet med lokket på en halvtimes tid, ta så av lokket, sett temperaturen ned til 220C og stek i 15 minutter til. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Kos deg med pinjekjernebrød!

 

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 13. juli 2012

  Så hyggelig at det slår så godt an Camilla! Nå har jeg akkurat laget brødet igjen og slengte deigen likegodt på grillen denne gangen, mmmm, grillet no knead brød! 🙂

 • Reply sverreproject 12. juli 2012

  Dette er virkelig et nyyyydelig brød, og har rukket bli en gjenganger her i huset. Takk for nok en super oppskrift, Ina!
  Camilla 🙂

 • Reply Mat på Bordet 22. juni 2012

  @Caz’corner – ja, det må du prøve!

  @Anonym- ha, ha skjønner ikke hva jeg tenkte på. Nå er det rettet i oppskriften, takk for at du sa fra! 😀

 • Reply Anonymous 22. juni 2012

  Hei!
  Ville bare si at jeg håper du bruker er «Morter» ikke en «mørtel». Da mørtel er det man murer med – og morter er et redskap man knuser krydder,frø og nøtter etc med! 😉

 • Reply Caz' corner 21. juni 2012

  Ser spennende ut! Har aldri lagd et slikt brød før, men dette må prøves 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »