Bønnesalat med cherrytomater

Av og til trenger man bare en god salat for å løfte et helt måltid. Dette er en slik salat! Vårlig, frisk og enkel å lage, med kun to ingredienser i tillegg til det som trengs for å lage en vinaigrette.
du trenger
500g grønne bønner
500g cherry tomater
til vinaigretten:
1 stor sjalottløk finhakket
1dl hvitvinseddik
2dl god olivenolje
salt og pepper
Vask og rens bønnene. Skjær de gjerne i to eller tre deler. Kok opp rikelig med godt saltet vann og ha bønnene oppi. Kok til de er såvidt møre, 4 – 5 minutter. Hell av det kokende vannet og skyll bønnene godt i kaldt vann slik at kokeprosessen avsluttes. Strø bøndene utover et kjøkkenhåndkle.
Skyll cherrytomatene. Skjær de i to eller i enda mindre deler om de er store.
Lag vinaigrette. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Ha bønner i en skål. Hell over noe vinaigrette og bland lett slik at bønnene er dekket med vinaigretten. Ha cherrytomatene i salaten og bland med lett hånd. Hell over litt mer vinaigrette og server med grillmat for eksempel.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 22. juni 2012

    @Kort & Søm – ja, av og til er det enkleste det beste 🙂

    @Diy se her hvordan – så hyggelig da!

  • Reply diy se her hvordan 22. juni 2012

    Super spændende blog. Jeg glæder mig til at følge med her.

  • Reply Kort og Søm 21. juni 2012

    Ja, dette er enkelt og veldig godt! :O)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »