Pasta med salsiccia og paprika

Utvalget av pølser begynne å komme seg gitt. Og godt er det! Ordentlige pølser med rent kjøtt og god krydder er enkel mat å tilberede. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har begynt å lage pølsene mine selv og det gleder meg derfor mer at jeg kan kjøpe gode pølser i min nærbutikk. Hittil har ikke pølsene vært tilgjengelig i rå tilstand, men det begynner å komme det også. Nytt i min butikk er nemlig rå salsiccia pølse fra Idsøe. Får du ikke tak i rå pølse kan du bruke kokt, og er det andre pølser du er mer glad i kan du selvsagt bruke det istedenfor salsiccia.
Har du litt trening på kjøkkenet klarer du fint å lage denne retten på 20 minutter!
du trenger (4 personer)
500g pasta
4 salsiccia pølser, rå
1 fedd hvtløk skjært i tynne skiver
1 rød løk, skjært i ruter på ca. 2cm
2 rød parika, skjært i ruter på ca.2cm
1 gul paprika. skjært i ruter på ca.2cm
en god håndfull cherry tomater
olivenolje, salt, pepper, persille og parmesanost
Sett over en stor kjele med vann for pastaen og la det koke opp. Skjær et snitt i tarmene som holder pølsene sammen og trykk ut kjøttet. Stek kjøttet på sterk varme, det kan hende du trenger litt olivenolje i pannen hvis pølsene ikke er fete nok.
Ta ut kjøttet, legg det i en bolle og dekk til for å holde det varmt. Stek hvitløk gyldent i samme panne. Tilsett litt mer olivenolje om nødvendig. Tilsett så løken og stek noen minutter til løken såvidt begynner å bli litt myk.
Tilsett paprika og stek videre noen minutter til. Pastavannet ditt koker forhåpentligvis nå. Ha godt med salt i pastavannet  og hell opp i pastaen.
Ha kjøtt og cherrytomater i stekepannen. Sett varmen litt ned og la alt bli gjennomvarmet. Når tomatene begynner å bli myke kan du gjerne trykke de ned slik at de sprekker. Tilsett gjerne også noen spiseskjeer av pastavannet for å løsne på alt det som har stekt seg fast i bunnen av pannen din. Smak til med salt og pepper.
Når pastaen er kokt al dente (dvs den er fortsatt littegranne hard i midten) heller du av vannet. Hell pastaen tilbake i gryta og la resterende vann dampe litt av før du tilsetter salsiccia blanding. Rør godt, men forsiktig og hell det hele over i en serveringsskål. Strø over litt grovhakket persille og servere med en bit parmesan slik at alle kan rive litt over sin egen porsjon. Litt nykvernet pepper er også godt.
Buon appetito!

Kommentarer

 • Reply Marita 22. februar 2015

  Kan jeg for eksempel bruke kjøttdeig i stedet for salsiccia-pølser for å gjøre det litt enklere for meg selv? (det er det jeg har her hjemme 🙂 Og i såfall hvor mye tilsvarer 4 pølser? 🙂

  • Reply Ina Johnsen 22. februar 2015

   Hei Marita
   Ja du kan erstatte salsiccia med kjøttdeig (300-400g) men det blir en noe annerledes rett. Salsiccia er laget av svinekjøtt og krydder og tilfører retten mye smak. Skal du bruke kjøttdeig, må du kompensere litt med krydder. Ingenting i veien for å bruke annen krydder – oregano og hvitløk for eksempel. Her må du smake deg litt frem.
   Godt blir det helt sikkert!
   Lykke til!

 • Reply Mat på Bordet 19. august 2012

  Så bra!
  Dette er så enkelt å lage og så godt!!

 • Reply Anonymous 18. august 2012

  MMMM, dette ser så godt ut og gir meg lyst til å lage mat! Hilsen nybakt mamma

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »